mandag 16. mai 2011

Kriseløsning til stryking av ermer på bunadskjorte!


Dette kan kanskje ikke kalles et innredningsprosjektinnlegg, men det kan sies å være en direkte følge av et slikt prosjekt! Da vi pusset opp vaskerommet i vinter, kastet jeg nemlig de gamle, rosa strykebrettene. Nytt stort har jeg kjøpt, men et lite til å tre ermet over, har jeg ikke fått tak i ennå. Til konfirmasjonen var dette ikke noe problem, siden min snille mor hentet alle tre bunadsskjortene (og et forklé) og leverte dem tilbake ferdig strøket. Nå som det nærmet seg 17. mai, og jeg skulle stryke selv, fant jeg ut at det var et ikke så rent lite problem. Min nye skjorte i bomull gikk helt greit, men min gamle i lin som konfirmanten har overtatt - den går det ikke an å stryke flatt...Løsningen datt inn i hodet mitt i løpet av natten til 16. mai, uvisst hvor den kom fra igrunnen - mulig jeg har fått det med meg et sted en gang, uten å tenke over det - eller kanskje jeg har gjort en revolusjonerende oppdagelse? Neppe - men idéen inneholdt: Et kjevle i tre, et lite håndkle, et kopphåndkle og en strikk... Jeg rullet først kjevlet inn i håndkledet, deretter i kopphåndkledet. Mine passet greit ut, slik at jeg fikk alle "endene" på samme sted slik at jeg ikke fikk masse klumper rundt hele. Deretter tredde jeg rett og slett ermet over kjevlet - og passet på at sømmen på ermet kom over der alle "endene" var samlet.Da var det bare å stryke mellom alle rynkene ved mansjetten - det gikk nesten enklere enn med det lille ermstrykebrettet jeg hadde før! Jeg begynte ved sømmen (splitten) og jobbet meg rundt. Når jeg var kommet hele veien rundt, var den første siden blitt litt flatklemt. Da satte jeg kjevlet på høykant, og strøk litt på nytt på den første siden.


Siden det er linskjorte, må det mye damp til for å få strøket ut krøllene i stoffet. Jeg strøk derfor bare nederste del av ermene, og lot resten henge til den biten hadde tørket helt. Det samme gjorde jeg med kraven og alle rynkene rundt denne. Da ble det faktisk mye enklere å stryke resten av skjorten, uten at det første er krøllete igjen innen man er ferdig. Det er alltids noe annet man kan gjøre mens det tørker ;) 
Da gjenstår det bare å ønske alle en riktig god 17. mai - med eller uten bunad!


5 kommentarer:

 1. Hei hei!

  Innom for og ønske deg en fin 17.Mai!:)
  Klem Jatte♥

  SvarSlett
 2. Du er nå bare genial!!
  Et knakende godt tips!! Og så flott resultatet ble!!
  Ønsker deg en vidunderlig 17. mai med påfølgende god hvile ;)
  Takker deg for alle dine vidunderlige kommentarer - DU sprer glede og varme så hjerterota mi slår ut i blomst!!
  Takk Linnette for alt du gir!!
  En stooor varm klem til deg du skjønne menneske!!
  Og takk for alle hagetips, ser du har flere her inne også, jeg har ALT å lære!!
  Stooor varm klem fra Lokki

  SvarSlett
 3. virkelig en god ide! ikke at jeg har bunad, men det står veldig høyt oppe på ønskelista, så da vil jeg huske denne gode ideen når jeg en dag får innfridd ønsket mitt:)

  håper dere har hatt en fin fin feiring! Her har vi hatt stålende vær- ja det har vel dere også... vi er heldige som bor på sørlandet gitt!

  Klem

  SvarSlett
 4. Hihi, det er ikke bare bare å stryke bunadskjorter! Håper dere har hatt en super dag!
  Klem fra Anne

  SvarSlett
 5. Tusen takk, vi hadde en flott 17. mai, med nydelig vær! og Lokki - du får meg til å rødme her altså... ;)

  Klem tilbake til dere alle

  SvarSlett

Så koselig at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar hos meg! They make my day :)