onsdag 30. januar 2013

Sittebenken - helt ferdig utgave!På listen over prosjekter som skulle fullføres, sto selvsagt sittebenken ved spiseplassen. Den har lenge sett ut  SLIK - og nå var det på høy tid å få skuffene på plass også. IKEA har ikke skuffefronter som er høye nok, og skapdørene som passer til de stammene vi har brukt (som er overskap til kjøl- og fryseskap) har utfresing til skaphengsler der festene på skuffene er. Dermed var det ingen enkel sak å "bygge om" skapdører til skuffefronter heller. Løsningen ble å lage egne skuffefronter, og montere disse på kolonialskuffer fra IKEA. Et nytt prosjekt for Handymannen, med andre ord ;)


Vi kjøpte 22mm tykke hobbyplater i furu, siden vi var redd de tynnere platene lett ville slå seg. Kantene er frest litt skrå, for å gi et mykere inntrykk, og deretter er de malt med gulvmaling. Jeg har valgt å ikke sette håndtak på, siden det fort kunne gitt et ublidt møte med dinglende legger... Istedet monterte vi trykkåpnere, slik at et lett trykk på skuffen gjør at de åpner seg. Problemet er at de åpner seg hver gang noen sparker borti, så det er mulig vi tar disse vekk igjen. Vi lot fronten gå litt nedenfor skapstammen (stammene står på en ramme som løfter dem opp fra gulvet) så skuffene kan lett åpnes ved å ta tak på undersiden også.
Det som ligger i skuffene er ikke så ofte i bruk, så det er viktigere at det fungerer bra når man sitter der enn akkurat de få gangene man skal åpne skuffen ;)

NB! Jeg ser veldig mange får treff på nettopp innleggene mine om sittebenken. Til de som planlegger å lage en slik med disse IKEA-skapene, kan det være greit å være klar over følgende:
Disse skapstammene (60cm dype overskap til kjøl/frys) er laget med bakplaten lenger inn i skapet enn de vanlige 60cm dype underskapene. Det er for å få god ventilasjon over kjøl/frys. Hvis man monterer bakplaten, blir skapet for grunt for de vanlige dype kolonialskuffene! Vi måtte derfor skru av topplaten igjen, og ta ut bakplatene, for å kunne montere skuffene ;)I anledning ferdigstillelsen av benken, fikk den en ny pute også. Jeg falt pladask for denne søte puten med fuglene og teksten "can we be friends" (fra Ellos den også faktisk), men nå er det visst nok puter der. De som skal sitte der vil gjerne ha litt plass igjen til det også ;)

Da var enda et prosjekt huket av på lista, og nå må jeg få tatt meg en tur på Clas Ohlson før min Kjære kan fortsette på det neste prosjektet vårt. Det inneholder blant annet en to meter lang drivvedstokk, sement og en diger lampeskjerm...

12 kommentarer:

 1. Å, det ble kjempefint ja! Så kjekt det må være å ha en handyman i huset. Hollenderen har 10 tommeltotter, så hvis det skal gjøres noe praktisk i heimen er det bare for meg å brette opp ermene :)
  Jeg digger de putene du har valgt der. Kjempesøte! For ikke å snakke om kommoden med alle de små skuffene. En sånn ønsker jeg meg :))

  Ha en fin-fin dag! :))

  SvarSlett
  Svar
  1. Hadde ikke klart meg lenge uten en handyman tror jeg, jeg er best på planlegging og trenger noen som kan gjennomføre ;)

   Kommoden er egentlig gamle verkstedsekskjoner fra Forsvaret. Jeg gråter nesten ved tanken på hvor mange av disse som trolig ble kastet da de byttet dem ut. Forhåpentligvis har mange fått nytt liv i garasjer rundt omkring, slik disse egentlig skulle - men jeg har heldigvis en utrolig snill mann som lot meg få overta dem :)))

   Slett
 2. Heisan
  Så både fin og praktisk den benken er og med mange herlige puter i. Jeg tror nesten ikke jeg klarer leve uten en sittebenk/slagbenk. De skaper så god atmosfære synes jeg.
  Herlig dette kartoteket ved siden av der også.
  Tusen takk for koselig hilsen inne på bloggen min angående Vixen Blog Awards.
  Glad dag til deg!
  Klem fra Kaspara

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er noe helt eget med en benk ja, selv om denne ikke har sjarmen til de gamle slagbenkene. Det gjør det lettere å få plass til flere ved bordet også, det går mange unger på en benk ;) Min kjære er ikke veldig glad i puter (de er jo bare i veien...) så da er det kjekt å kunne fylle opp med puter et sted han ikke sitter :)))

   Slett
 3. Svar
  1. Tusen takk! Gøy å kunne gi andre noen idéer :)

   Slett
 4. Superfin sittebenk...alle har vel lyst på en sånn en!! Hihi
  Tusen takk for koselig kommentar hos meg,nå vil jeg kikke litt på din blogg,den ser inspirende ut!! :-)
  Fin lørdag til deg,klm ingrid l

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja tror du ikke det ;) Deilig å sitte på, og masse oppbevaringsplass - fin kombinasjon det.
   Fin lørdagskveld til deg også. Klem

   Slett
 5. Wow!!! Den ble fin. Så godt å ha en handyman, og så godt å få strøket ting av listen...
  Nå ble jeg veldig spent på neste prosjekt... Drivvedstokk, sement og en lampesjerm? Hmmm.... :-)
  Venter i spenning!

  Vet du... Denne uken har jammen "tante-Grusom" sådd frø. Tro om det kan gå bra.Titta på den "drivbenken" du nevnte, men den ble litt for liten. For når jeg først skal vetdu, da bli det så mye. Kommer garantert til å ta vann over hode her... :-))
  Klem fra Line

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha! Ja det er visst nokså vanlig at det tar litt av når man setter i gang. Den lille drivbenken er nok best egnet for småskala såing. I motsetning til de fleste av oss har du jo plass til massevis av planter i hagen, så du kan jo trygt kjøre på :) Blir spennende å se hvor mye som klarer seg.

   Ja, Handymannen kan jeg ikke klare meg uten. Jeg er utrolig spent selv også, om det jeg har i tankene kan realiseres i praksis. Rapport kommer etterhvert!
   Klem Linnette

   Slett
 6. Hei, og gratulerer med fin spiseplass! Jeg skal bygge meg en liknende benk med ventilatorskap fra IKEA, som en forlengelse av en kjøkkenbenk, dvs lavere selvfølgelig og inn i en krok av kjøkkenet.

  Slik det ligger an nå så ser jeg for meg at 50 cm er perfekt dybde for en benk når det er en spiseplass og man skal sitte ved et bord. Har du noen tanker om akkurat det? Er du fornøyd med 60 cm dybde? Håper ikke spørsmålet er for nerdete :-)

  mvh Morten

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! I "interiørblogglandia" er ingen slike spørsmål nerdete ;)

   Vi er veldig fornøyd med dybden. Den er faktisk 62 cm, for det var bredden på benkeplaten vi har brukt. Da har man plass til gode puter i ryggen, og det blir behagelig å sitte der lenge, også for voksne. Her i huset er de fleste av oss +-180 cm høye og langbeinte, og da er den dyp nok til å få støtte under mesteparten av låret. I tillegg er den bred nok til å ta seg en liten strekk på hvis jentene trenger en pause i lekselesingen.

   Vanlige spisestoler er gjerne 42-50 cm dype i setet. De smaleste har ofte åpen rygg, og seteryggen buer gjerne bakover. 50 cm er sikkert nok hvis du ikke skal ha puter i ryggen, og en god dybde hvis det er barn som skal sitte der. Hvis 50 cm hadde passet best i forhold til resten av innredningen, hadde jeg nok gått for det, men hvis ikke er 60 cm en god dybde.

   Lykke til med prosjektet ditt!

   Slett

Så koselig at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar hos meg! They make my day :)