torsdag 31. mars 2011

På barnerommet - oppbevaring


En av de største utfordringene på et barnerom er - etter min oppfatning - oppbevaringsplassen. Når barna er så små at vi foreldre rydder etter dem, er det ikke så vanskelig. Da kan hyller og skap stå der det passer oss, og vi lager våre egne systemer. Når de blir så store at VI forventer at DE skal rydde selv derimot, da bør helst både barn og foreldre være enige i systemet ;) Vi har etterhvert en del Helmer kommoder i sølv rundt i huset. En av dem har nå fått plass under Tia sitt skrivebord. Skuffene passer akkurat til A4 ark, så da er det lett å samle tegninger, tegnebøker, brevpapir, diplomer og andre papirer i skuffene. Skrivesaker har også fått plass her. Skrivebordet er en gammel bordplate fra IKEA, som vi har skråkuttet på den ene siden, malt med gulvmaling og påsatt Curry ben. Et Pröjs skriveunderlag beskytter malingen mot skrap og tusjmerker. Snille kontorstol i plast kan reguleres i høyden når barnet vokser, og med et Ludde saueskinn i ble den veldig god å sitte i.


En av de tingene som har laget mest rot på Tia sitt rom, er bladene. Hun har arvet 8 årganger med hesteblader  fra kusine og storesøster, det kan dekke ganske store arealer når de er spredd utover et rom ;) Jeg samlet sammen det jeg hadde av hvite, solide, tidsskriftssamlere, og sorterte bladene etter årstall. Det hadde neppe funket med brettede tidsskriftssamlere, det blir mye opp og ned av hyllene med disse. Som regel står én ved siden av sengen, og så bytter vi med jevne mellomrom. Hyllene er knekter og plater fra Biltema, her har også de store hestene fått lov til å stå til utsilling. De kommer ned noen ganger fremdeles, men ikke så ofte at det er tungvint at hun må be om hjelp. Spontan magnettavle lar henne bytte "utstilling" så ofte hun vil. Akkurat nå er det medalje og vurderingsskjema etter siste dressurstevne og autografen til Tony André Hansen som har hedersplassen ;)Vi har hatt strikk, hårbånd og hårspenner i en liten finérkommode fra IKEA mens jentene var små. Denne ble malt hvit, og skuffene snudd og tapetsert med en bit fra samme tapetbok som den jeg brukte i settekassen. Jeg hadde fire små knotter liggende, og heldigvis var de fremdeles i salg så vi fikk tak i to til. Nå brukes denne til å samle alle slags småting, som før lå spredd utover. Den er så liten, at det ikke er nødvendig med noe strengt system for å finne igjen ting. Blir det for stort, "forsvinner" ting i skuffene.


Under vinduene har vi brukt Faktum overskap til kjøkken, med Lidingö dører. Disse inneholder hyller med plastbokser til Bratzdukke samlingen, og trådkurver som er supre til større ting - alt fra kosedyr til vesker kan hun hive inn her. Kjøkkenskap er supre å bruke på soverom, fordi man lett finner en størrelse som passer. Det gjør det enklere å utnytte dødareal, som her under vinduene. Da større dukker og leker var i bruk, brukte vi også BedRollers i plast under sengen. De forsvant på loftet sammen med lekene, og vil bli erstattet av en gjestemadrass hun kan dra fram hver gang hun har overnattingsbesøk. Rommet fungerer godt nå, og det er ikke store endringer som skal til for at det skal fungere greit også når hun blir tenåring :)


3 kommentarer:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett
  2. Veldig fornøyd med resultatet, selv om det er en mye enklere fornying av det du har gjort, da Turid :)

    SvarSlett
  3. ...mye enklere fornying ENN det du har gjort, skulle det selvfølgelig være ;) Turids flotte kommode finner du i galleriet over alle de flotte DIY-innleggene på måndedens NIB-utfordring.

    SvarSlett

Så koselig at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar hos meg! They make my day :)