mandag 20. juni 2011

Liten endring - stor bedring!Da vi startet oppussingen av andre etasje, ryddet jeg ned kontoret mitt som jeg hadde i dette rommet. Det ligger mellom soverommene jentene har fått, og da passet det bedre å lage en egen sofakrok med Tv og playstation til dem. Rommet har ikke dør, men stor åpning ut til resten av gangen i 2. etasje, så denne kroken føles større enn den er.Vi fikk tilbud om å overta en sovesofa fra andre i familien, som ikke hadde bruk for den lenger. Trekket passet ikke så godt mot de nymalte veggene i Mørk Aubergine, så jeg la over et sengeteppe fra IKEA som jeg hadde hatt liggende på loftet noen år. Planen har hele tiden vært å sy egne overkast til armlenene, men siden jeg visste av erfaring at det ville ta tid, kjøpte vi et par billige fleecetepper og la over så lenge. Jentene har brukt kroken mye, men har klaget på at sofaen er veldig smal. De liker å kunne krype opp i sofaen når de ser på filmDen enkle løsningen ble dermed å slå ut sovesofaen, og lage ny rygg med puter. Den ble da 110 cm bred, og god å krype opp i. De synes den var litt hard også, så jeg la på en tykk 90 cm bred overmadrass som lå ubrukt på loftet. Der fant jeg også de store rosa putene. De er fra jentene var små og likte å sitte på puter på gulvet mens de lekte. Bak de store putene ligger en rad med lave puter. De fyller de siste 20 cm av flaten, og gir riktigere helning på de store putene. Det må syes noen nye trekk til putene (og armlenene) etterhvert, men funksjonen er god, og prisen tilnærmet lik null - noe jeg er veldig fornøyd med! Den er allerede innviet med en filmkveld, og det virket som de var godt fornøyd. Liten endring, men STOR funksjonsforbedring :)


11 kommentarer:

 1. Kan tenke meg at egen tv-stue er populært! Og så fin farge dere har på veggen!

  Plenjorden vår er visst av ypperste kvalitet, så nå er det bare håpe at plenførene trives :)

  God uke til deg og dine!

  SvarSlett
 2. Deilig!
  Godt med en sånn deilig krok.
  klem

  SvarSlett
 3. Det så ut som en bra løsning!
  Tv sofaer bør vær myke!
  Takk for tips, skal prøve å "speile" sofaen. ;)

  SvarSlett
 4. SÅ lekkert, og så fint du fikk sofaen bredere OG mykere! Ja det ble virkelig lekkert Linnette!! Og du har så mange fine innlegg, gleder meg til å besøke deg oftere - for makan så lekkert! Egentlig bare til å glede seg nå for meg, også så mange fine hagetips du har!!
  Ja du min fine bloggvenn, den O`TOM du vet, den er å få fatt på i de fleste dyrebutikker og endel veterinærkontor, utrolig kjekk og ha!
  Takk for alle dine varme og hyggelige kommentarer, jeg setter stor pris på deg!
  Må du ha finfine dager, også mye god hvile ;)
  Varm sommerklem fra Lokki

  SvarSlett
 5. Så koselig, sikkert kjempekjekt for jentene :)

  SvarSlett
 6. Lurt å gjøre det på denne måten. Sofaen så fin ut og veldig komfortabel ut å sitte i. Likte veldig godt fargen du har på veggene! Fin blogg du har her, jeg legger meg til som følger hos deg :)

  Tusen takk for stemmen din:)

  Klem Tonje

  SvarSlett
 7. Hei og takk for fin kommentar inne hos meg:)
  Veldig koselig tv-krok, nydelig farge på veggene.

  SvarSlett
 8. Hei!
  Så fint :) Alltid bra når ting blir bedre...
  Jeg bytter ofte plass på ting til min kjæres store fortvilelse, men i mine øyne blir det alltid litt bedre og mer praktisk ;)

  Klem Anette

  SvarSlett
 9. Det var en fin løsning. :) Så deilig med en slik koseplass. Så vakre farver du har valgt sammen.
  -----------
  Skjønner godt at du synes det var litt "rart" når du sendte avgårde datteren din på ferie. Spesielt når det er første gang. :)
  -----------
  Så flott du har det i haven din. Er imponert over at du kan navnet på alle busker og trær du har.

  Takk for at du deler nyttige tips fra haven!

  Ønsker deg en fin tirsdag, Linnette!
  Klem,
  AW

  SvarSlett
 10. Tusen takk til dere alle for koselig kommentarer! Ser putene ble ser veldig skrukkete ut på bildet, ulempen med å fotografere i motlys - man ser ikke alle detaljene ;)

  Det er faktisk samme farge på veggene, men det er mye varmere lys nå enn da det midterste bildet ble tatt i vinter.

  Så koselig at du vil følge meg videre Tonje!

  SvarSlett
 11. Sååå fint det ble da:-) virkelig en god ide! Nå kan de riktig slange seg ut på sofaen:-)
  Digger fargen på veggen! Tøft.

  Klem

  SvarSlett

Så koselig at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar hos meg! They make my day :)