fredag 21. januar 2011

Hva har vi gjort...?

I det rommet som er vårens store prosjekt - garasjen som skal bli til film-/ungdomsrom - står det nå to gamle STORE teakdører. En dobbel dør med hele to meters bredde. Med ikke mindre enn 12 glassruter i tilsammen. Enkle glass som må skiftes hvis det ikke skal bli et uant varmetap (med tilhørende strømregning...). Vi skulle ha en dobbel terrassedør i stedet for dagens garasjeport, og satset på å få tak i en av alle de som legges ut på Finn til stadighet, men de forsvinner lenge før vi rekker å si Ja takk. Som regel er det beskjed om at første mann som kommer og henter den, får den. Og da er det plutselig ganske langt til Tønsberg, eller Drammen, når døra kanksje ikke er der lenger når vi har passert Kragerø...


Mobilbilde fra Finn-annonsen

I ren desperasjon (ny dør med riktig størrelse har villedende pris på over 20 000...) har vi nå altså kjøpt en dobbelt ytterdør fra 60-tallet. Heltre teak, tykke fine materialer, men altså enkle glass. Vi har fått tilbud på dobbelt isolerglass ned i kr 500 pr stk - som er veldig billig egentlig - men det er altså 12 av dem. Handymannen skal egenhendig ta av lister på alle disse 12 rutene, pusse og frese dem ned så det blir plass til nye tykkere ruter og montere alt igjen. I tillegg må hele døren pusses ned - og etter opprinnelig plan males hvit. Akkurat nå sliter vi litt med tanken på å male den fine teaken, men vi får se. En stor jobb blir det uansett. Nevnte jeg at rommet må lektes både ned, ut og opp (tak, vegg, gulv), isoleres, sette opp veggplater, gulvplater og takbord - etter at døra er ferdig, for garasjeporten må først vekk - og alt må være ferdig før konfirmasjonsselskapet 30. april? Er det rart jeg lurer på hva vi har gjort... ;)


Ps: Er det galskap å male teaken? Jeg ser den veldig godt for meg hvitmalt med nye klare glass, ville blitt fint det også - eller?

5 kommentarer:

 1. Hei!! :)
  Herlige bilder nedover i bloggen din! :)

  Vetdu, jeg ser den for meg hvit med glass i ja.. men jeg er jo fan av å male :)

  Ha en riktig fin helg!
  Klemmer til deg fra Solveig i svingen!

  SvarSlett
 2. Vet du, det tror jeg blir sveisent fint når det blir ferdig!! Tror det blir lekkert å male det i hvitt, tror dere har gjort noe lurt jeg :)
  Du apropos makrolinser og slikt - jeg har lite greie på hva som er bedre enn noe annet...?!?, men en ting har jeg lært - stativ+makro=sant!!
  Og så lekker TVveggen din har blitt -kjempestilig!!
  Imponert over hvor mye flott du styler frem!!
  Lykke til med dørprosjektet og ha en herlig helg!!
  Varm klem fra Lokki

  SvarSlett
 3. Tusen takk Linette. Ang døren din tror jeg den blir kjempelekker med ny farge og nye glass. Gleder meg til å se ferdig resultat. Ønsker deg ei fin ny uke.

  SvarSlett
 4. Tusen takk, alle sammen :) Vi må snu slagretningen på døren, og ta av en metallkant som sto nederst på utsiden. Da bør den nok sparkles og males for å få den helt fin.

  Jeg var litt usikker på hva Handymannen skulle si til det, for jeg vet han er veldig glad i synlig treverk. Han svarte bare at "hvis det er det du synes blir finest, så gjør vi det" - er det rart jeg er fornøyd med den mannen ;)

  SvarSlett
 5. Det var det første jeg tenkte på da jeg så døren. Kalrt glass og hvitmalt. Da blir den knallfin! Lover! :)
  Ja, 30.april. Dere har nok å gjøre da ja. Da er det like greit å kaste seg over prosjektet:))

  Takk for hilsen forresten;) Skjønner veldig godt det der med tenåringsbarn. Vi er jo der snart vi også. Her også løper de hvert til sitt. Men stort sett er det surfing på nett eller pc-spill her da. Du skjønner..jeg skrev det som en liten reminder til meg selv også. Jeg heller er ikke så flink med hverdagsluksus. Man kan alltids bli flinkere liksom.

  Ha en fin nye uke Linnette.
  Klemmer fra Line

  SvarSlett

Så koselig at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar hos meg! They make my day :)