mandag 21. februar 2011

Vaskerommet begynner å ta form...



Nå begynner brikkene å falle på plass på vaskerommet. Det var en stund ganske spennende å se om det gikk akkurat, eller akkurat ikke, å få plass til en Udden benk over vaskemaskin og tørketrommel. Heldigvis gikk det akkurat, ved å justere beina på benken litt opp så vaskekummen kunne gå et par millimeter inn under benken. Det er lov å ha flaks av og til, vel...



Vi sorterer skittentøyet i et Elfa kurvstativ. En full kurv = full vaskemaskin. Kurvene er i tillegg merket, slik at det (teoretisk sett) skal være enkelt for alle familiemedlemmer å legge skittentøyet sitt rett i riktig kurv. Hyllen over kurvene, er en Grundtal kjøkkenhylle som er resirkulert fra vårt kjøkken. Den er mye bedre egnet til å tørke tøy på enn å ha kokebøker på! Ikke alle sokkene går i tørketrommelen, og da er det praktisk med en egen klesklypehenger til å tørke disse på.



Over utslagsvasken henger et uttrekkbart tørkestativ, som vi henger jakker og skjorter til tørk på. Det er veldig praktisk hvis man har noe som skal drypptørkes. Da jentene var små, hang vi alltid regntøyet til tørk her. Like hvite kleshengere, istedet for en salig blanding i ulike farger, er eneste fornyelse akkurat her (bortsett fra stripene på veggen).



Skittentøyssjakten fra badet i 2. etasje, kommer ned i skapet til høyre her. I skapet til venstre er rengjøringsmidler, strykejern ol. Jeg har "investert" i et nytt, smalere tørkestativ (fra Biltema !) som min kjære klippet vingene av. Med Grundtalhyllen til småvask regner jeg med at vi klarer oss fint uten vingene (som stadig var i veien...). Vi skal ha to kroker på veggen over, til å henge tørkestativet på når det ikke er i bruk. Jeg håper å finne en krok av den typen man henger opp stokker i (før hadde de sånne på skranken i banken husker jeg) som skal opp til venstre for skapet til å henge opp moppen i. Målet er at alt skal ha en fast plass, og helst opp fra gulvet, slik at det er enkelt å gjøre rent. Det gjenstår litt småtteri på den stripete veggen før vi er ferdige, men det er deilig å fastslå at "klesvaskarealet" i rommet endelig fungerer!


2 kommentarer:

  1. Dette ble jo meget praktisk og fint!

    Slike kroker til å henge mopper og div i, det hadde vi i Lyckliga gatan. Jeg skal høre med Supermannen hvor han kjøpte dem. Kjempepraktisk. Vi hadde flere i garasjen, brukte dem til river, raker, snøskuffe og alt mulig.

    Ha en flott uke!

    SvarSlett
  2. Så flott! Da er det sikkert mulig å få tak i ennå. Venter i spenning :)

    SvarSlett

Så koselig at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar hos meg! They make my day :)