tirsdag 22. februar 2011

Oppbevaring på vaskerommet


Da jeg begynte ommøbleringen av vaskerommet, var det første jeg gjorde å fjerne ett høyskap. Det har stått på flere steder, men der det sto sist (til venstre for de to veggfaste skapene der skittentøysjakten kommer ned) gikk det ikke an å åpne døren helt, fordi den stanget i tørketrommelen. Dermed gikk det ikke an å dra ut kurvene i skapet, og det var en smule irriterende... I skapet sto blant annet vaskemiddel, doruller og håndklær, og dette måtte få en ny plass.


Jeg valgte Ekby Bjärnum/Tony hylleknekter og hylleplater, de har vi på kjøkkenet og i gangen også. Skapdørene er i hvit høyglans, og da passet det godt med hvit høyglans på hyllene også. Knektene er rustfritt stål slik som platen på arbeidsbenken. Planen var å ha kurver på hyllen, for å få et mykere uttrykk. Jeg har ikke funnet noe i passende størrelse og farge ennå, så foreløpig har jentene fått hver sin plastkasse til kr 15,- fra IKEA til å ha ridetøyet sitt i. Den grå plastboksen inneholder single sokker, noe som har gjort det ganske mye enklere å "parre" sokkene igjen etter hvert som de dukker opp etter vask! Mellom hyller og utslagsvask, skal det henges opp en knagg til strykebrettet. Enten så kommer brettet foran ledningene som pynter så pent opp på veggen der, eller så har Handymannen lovet å sette opp en kabelskjuler vi kan gjemme dem i.


Trekk til strykebrett - Clas Ohlson

Nytt strykebrett står på handlelisten (det gamle har knekt og er reparert med en parkettbit...) og nå får vi også plass til å stå og stryke rett ved en stikkontakt. Jeg er ikke spesielt glad i å stryke i utgangspunktet - så når man må sloss med en for kort ledning og en stuedør som er i veien, blir det ikke akkurat morsommere. Jakten på et strykebrett + eventuelt et trekk som passer fint i fargen (jeg kan vel si det i en interiørblogg uten å bli stemplet som "rar"?) er allerede i gang...Jeg har jaktet på bokser til vaskemiddel helt siden sommerferien. Jeg har funnet mange fine, men jeg synes de har vært litt store. På siste NIB-utfordring så jeg at Husmor Dronninga rett og slett hadde brukt Slomkrukkene fra IKEA til å ha vaskemiddelet på. Jeg bruker de to mindre størrelsene på kjøkkenhylla, så de passet jo rett inn hos oss. Handymannen har byttet taklampe for meg også, så nå er det endelig ordentlig arbeidslys her. Da gjenstår det bare å handle inn "stasjet" i form av håndklær, kurver, krukker og flasker. Det skal jeg nok klare å få til ;)


7 kommentarer:

 1. Så praktisk det blir, mange gode ideer og lure tips her :-) tror jeg må hjem og strippe mitt vaskerom :-) Ønsker deg en fin dag, ser ut som det blir enda mere hvitt her :-)

  SvarSlett
 2. Så flott du har fått det på vaskerommet, Linnette! Praktisk og funksjonelt - akkurat slik jeg liker det også. :)
  Den stripete veggen ble jo bare super. Gleder meg til å se det ferdige resultatet. :)
  (Takk for søt omtale forresten!)

  Tusen takk for awarden du har gitt meg. Setter stor pris på at du tenkte på meg! :) Håper du synes det er greit at jeg lar den ligge. Jeg har lagt ut flere av denne typen før, og det er begrenset hvor morsomt det er å lese om meg. ;) Hi, hi!

  Ønsker deg en superduper tirsdag, min venn!

  Klem,
  Anette Willemine

  SvarSlett
 3. Tusen takk begge to! Her borte laver det ned Ingunn, men heldigvis bare tørr lett snø ennå. Håper i det lengste at vi slipper den blytunge blaute Sørlandssnøen...

  Det er helt greit AW! Det var derfor jeg skrev som jeg gjorde i innlegget mitt. Ser mest på det som en måte å vise andre veien til de bloggskattene man har kommet over - og da kan jeg jo ikke unnlate å ta med deg ;)

  SvarSlett
 4. Hei Linnette:) såå fint vaskerom. Og SÅ praktisk da! vet du, da jeg så stripene tenkte jeg på Anette sine..hoho. Lekkert ble det hos deg også:)
  veldig smart med den Elfa-sorterings-saken din også. Men her skjønner ingen hva som skal hvor, så her hadde det nok desverre havnet i èn og samme kurv. Jeg må sortere uansett:o)
  ..og nei, du er IKKE rar som leter etter det perfekte strykebrettet med det rette trekket på. Jeg har lyst på et slikt med tre-stativ jeg.. helst med hvitt trekk med volanger eller noe slikt. Hihi.

  ..og du.. tusen takk for award da:)) og gratulerer med din. Så fint å bli bedre kjent:)
  Ha en fin uke videre min venn.
  Gode klemmer fra Line

  SvarSlett
 5. hehe, man er slettes ikke rar for å ønske seg et flott og passende trekk til strykebrettet! Im with you;)
  Syns det blir kjempefint!! Og er det DIS romduft jeg ser fra kremmerhuset?:D

  SvarSlett
 6. Godt å få bekreftet at det ikke bare er jeg som må ha tingene til å passe sammen ;)

  Ja Theamor, det er DIS White Tea fra Kremmerhuset. Fikk den nettopp i presang. Vi bruker stort sett bare vaskemiddel uten parfyme pga allergier, så da passer det fint med litt romduft. Har redusert antall pinner etter dette bildet, for det ble ganske kraftig lukt...

  SvarSlett
 7. Hehe..sandslottkonkurranse i påsken ja:)) det skulle vært noe det. Ja, virkelig..jeg mener det. Det skulle virkelig vært noe!! Så herlig å ha hytte sørpå også da du. Her ønsker jeg meg et ekstra feriested i en liten fiskerlandsby, eller en koselig liten brosteinbelagt småby, eller et feriehus på toppen av et fjell med snirklete veier opp, med vindeltrapper og et fransk "baguetterie".. i Frankrike eller Italia. Jaja..drømme, drømme..
  Jo`a..skal nyte snøen og snøfillene en stund til jeg også. Planen er skiturer med eldstemor hver torsdag (det er da vi har ledig begge to)til sesongen er ferdig for i år.
  Håper du har fine dager :)
  God klem fra Line

  SvarSlett

Så koselig at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar hos meg! They make my day :)