onsdag 25. januar 2012

Kreativitet - inspirasjon fra kunst

En av bloggerne som inspirerer meg mest - Manuela med bloggen Mrs Hardy - har denne uke et kreativitetskurs. Gratis og åpent for alle! Hun er heldigvis ikke tilbakeholden med å dele sine egne kreative idéer, men denne gangen hjelper hun oss andre å sette igang våre egne kreative prosesser. 

Jeg vet jo jeg har et kreativt gen i tillegg til det analytiske. Kombinasjonen kunst og tall ligger bakover i generasjonene også. Det gjelder bare å slippe den kreative biten løs! Del 3 i kurset handler om å la kunst inspirere. Dans og musikk. Det gikk igrunnen et lite lys opp for meg da jeg leste biten om dans. Jeg har gått en del koreografikurs opp igjennom, og der er punkt en som regel å ta i bruk hele gulvet. Da vi flyttet inn i det nybygde huset for 10 år siden, var både sofaer og spisebord plassert på diagonalene i rommet - ikke langs veggen, som kanskje er mest naturlig for de fleste. Kanskje tankene mine om innredning ble inspirert av hvordan vi tenker når vi koreograferer?Oppgaven i del tre var som følger:

Slik gjør du:
Velg en av sangene i spillelisten min. Du finner den lenger nede på siden.
(Du kan også velge en annen sang, men helst en av disse)
Sett deg i en god stol, lukk øynene og hør på sangen.
Hvilken følelse gir den deg?
Hvilke farger ser du?
Hvilken lukt forbinder du dette med?
Hvilken stil ser du for deg (gjerne interiør/mote)?

Av alle valgene som var listet opp, falt blikket mitt på Morgenstemning fra Peer Gynt. Jeg må innrømme at tittelen var nok til at farger og følelser dukket opp. Vintermorgen ved havet her vi bor, med mørkt hav, frostdis, klar kald himmel og lett rosa under skyene rett før sola kommer frem. Jeg vet at jeg bruker litt tid til å "varme opp" de kreative tankene, så dette var et nokså "bundet" resultat. Lite abstrakt, ganske konkret. Likevel, jeg føler det er en god begynnelse. Jeg fant fram akvarellblokk, akvarellblyanter og pastellkritt. Jeg lot musikken vekke ting i meg, og lot det komme ut og ned på et ark. Det er lenge siden jeg tok meg tid til, og det føles godt. Jeg har lest mye om trender i 2012 og 2013 nå før messa, og de trendretningene som har fanget min interesse har vært de som inneholder pasteller. Så på en måte har jeg fått med noe av de tankene jeg har om fargene jeg ønsker å bruke i interiøret. Jeg har et par "blanke lerreter" jeg ikke vet hvordan jeg skal fylle etter siste ommøblering, så kanskje dette kreativitetskurset kan få det til å løsne?

Flere resultater fra andre som har kastet seg ut i det finner du HER
Kast deg uti det du også da vel!

 

4 kommentarer:

 1. Hei, så fint blidet du har laget ! Det er kjempe gøy å se va andre komme opp med i denne oppgaven :) ha en fin dag videre, klem.

  SvarSlett
 2. Hei! Så vakkert bildet ditt ble! Kan jo henges rett på veggen :)
  Kjempemorro at du deltar og kjekt å lese om innredning og dans-gulv. Smart.
  Inspirasjon kan hentes mange plasser!

  SvarSlett
 3. Hei:) så flink du har vært;) jeg har ikke hatt tid til å lage noe bilde enda..men serut som jeg må prøve jeg også..selv om jeg er lite fantasifull..og ikke flink med malekosten ;) likte tv-løsningen din kjempegodt.. Vi hentet nytt tvbord idag, så skal blogge om det snart :):) la meg som følger, ber likte jeg meg!:)

  SvarSlett
 4. Fint bilde! Herlige farger og komposisjonen er godt, også!

  SvarSlett

Så koselig at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar hos meg! They make my day :)