søndag 15. januar 2012

Kontraster med ulike teksturer


Jeg er veldig glad i kontraster, ikke nødvendigvis i farger, men ved bruk av ulike teksturer. Blandingen av røffe materialer mot blanke, glatte gir en effekt jeg liker godt. Vi har enda ikke klart å finne et fornuftig navn for "det nye rommet" som brukes som ekstrastue, bibliotek, gjesterom, treningsrom, fotostudio og i fremtiden forhåpentligvis også som filmrom (gode forslag mottas med takk!). Veggen er Moelvens nye Rough panel, beiset med Jotuns Patinagrå. Denne veggen ønsket jeg å fremheve nettopp ved bruk av materialer som gir kontrast. Lampe og tidskriftsamler i sølv gir kontrast til veggen, men strukturen gjør at de også ble en kontrast til hverandre. Lampen dumpet jeg over da vi var innom Clas Ohlson, og tidskriftsamleren (som gjemmer fjernkontroller i lommene) fant jeg på tilbud i en "alt-mulig-butikk" i byen. Under 200 kroner for hver, så det var ikke nødvendig med betenkningstid akkurat!


4 kommentarer:

 1. Har funnet mye kjekt på Clas Ohlson jeg også! ;)) Du de løkene du snakket om: Jeg har plantet perleblomster (muscari), en rekke forskjellige tulipansorter og påskeliljer! ;) Det mest fantastiske er at det allerede nå stikker små grønne friske spisser opp av løkene, bare et par døgn etter at de ble plantet! :))

  Har du børstet all jorden av dem og tørket dem? Har de ligget kaldt og mørkt en stund? Da tror jeg det skal gå greit å plante dem inne. Alternativt kan du jo plante dem i store krukker/kasser og sette dem ut, da stikker de nok hodene opp av jorden når solen begynner i varme igjen. (Blir det skrekkelig kaldt ute kan det være greit å pakke kassen inn i noe, eller sette den i garasjen, ettersom løkene ikke er særlig godt vernet mot sprengkulde i en kasse sammenlignet med hva de er i et blomsterbed).

  Ha en fin uke! :0)

  Klem, Ann,
  Glassveranda.

  SvarSlett
 2. Nei, vi bor nok langt fra dør/vindusprodusenten. Vi bestilte døra gjennom Byggkjøp som nå heter XL-bygg. Dette er en ytterdør, men vi har bestilt den uten alle metallbeslag.

  Vi er veldig fornøyd både med døra og side/overvinduer (vi tegnet det selv) og med trappa.

  Det er litt gøy at man kan finne midt i blinken ting der man minst skulle ane det.

  Er du klar over at du kommentarbekraftelse? Hvis ikke, så kan du lese dette: http://www.mammas-hus.com/2012/01/ett-lite-nske-fra-mange-bloggere.html

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, var klar over det - men har ikke funnet ut hvordan man blir kvitt det. Feltet kommer ikke opp under Innstillinger - kommentarer, slik innleggene om dette viser. Jeg lette litt mer nå, og fant et tips om at man får dette valget hvis man bytter tilbake til gammelt oppsett. Nå skal det være slått av - gi meg gjerne en tilbakemelding på om det funket ;)

   Slett
 3. Takk for nyttige innspill om uteplantene mine :) Fine ting du viser, jeg har en lampe som er litt i samme stil. Clas Ohlsen skal forresten ikke undervurderes! Ha en fortsatt super uke :) Klemmer

  SvarSlett

Så koselig at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar hos meg! They make my day :)