torsdag 4. oktober 2012

Tikk takk - historien om et klokkeprosjekt...Vi er endelig ferdig med et prosjekt som jeg begynte på for ikke mindre enn to år siden... Ja, det er ulempen med å blogge, oppstarten på slike prosjekter blir behørig publisert og påminnelsen om at Ting Tar Tid er 
godt dokumentert!
Denne gangen har prosjektet ikke bare tatt tid på grunn av meg, men det tok faktisk to år å finne et urverk som hadde lange nok visere... Denne klokken er laget av en gammel bordplate med en diameter på 75 cm, så alle urverkene jeg klarte å finne hadde rett og slett alt for korte visere.
Til slutt fant jeg en klokke med løse tall - på Biltema av alle steder. Den er laget med tanke på å lime tallene på veggen, selve urverket henges opp på en stift. Planen for klokken var egentlig å male svarte romertall, og ha svarte visere, men vi ble enige om å prøve produsentens versjon først. Min kjære ga platen et siste strøk maling, og hjalp meg med å måle ut plasseringen av tallene. Vi ble egentlig ganske fornøyd med resultatet, så den skal få lov til å være sånn en stund nå. Vinduet til høyre er i trappeoppgangen, og det står helt inn mot hjørnet av veggen i 2. etasje. Klokkens oppgave er først og fremst å skape mer balanse på denne høye smale veggen og den oppgaven klarer den bra synes jeg :) 
(Lampen henger forøvrig midt over trappen (som er U-formet) og ikke rett foran klokken slik det ser ut her)


Tallene er i børstet stål, men bak stålet er et lag tykk svart gummi som gjør at tallene stikker ut fra platen og får en skyggeeffekt som gir en større kontrast mellom stålet og det hvite.

Jeg må føye til her at det faktisk bare er gått litt over en uke siden vi fikk tak i tallene og urverket på Biltema, og i helgen fant jeg endelig noe jeg kunne henge den opp med. Platen veier over 7 kilo, så det nyttet ikke med vanlige opphengsbeslag for bilder (jeg endte faktisk opp med å kjøpe en "tjoringskrok" på Biltema - kan den holde en hest kan den garanter holde denne klokka!). Da jeg endelig hadde fått tak i alt jeg trengte ble min Kjære så inspirert at allerede mandag fant han fram malingspann og rulle, og tirsdag var den altså endelig oppe på veggen. Et skikkelig Skippertak med andre ord!

Ganske fint å se det ferdige resultatet når vi kommer ut i gangen hver morgen, så håper vi blir inspirert til å gjøre ferdig et par prosjekter til her. Var det mer maling igjen i den boksen, kjære?


13 kommentarer:

 1. Knallfin!
  Så kjekt med ting man lager selv :)
  Ønsker deg en flott høsthelg ;)
  Klem Anette

  SvarSlett
 2. Tusen takk! Jeg er glad i ting som ikke er helt likt alle andres, og det får man jo gjerne hvis man lager det selv ;)

  SvarSlett
 3. Å så fint. Jeg er mektig imponert. Så fint at du la igjen kommentar hos meg. Nå koser jeg meg på din blogg lenge!

  SvarSlett
 4. Å så flott!! Er helt imponert jeg!!
  Kjenner meg igjen med at eneklte prosjekter blir liggende en stund... Men gu så kjekt det er når de endelig kommer på plass!!

  Ønsker deg en herlig søndag :) Vi har hatt en herlig helg på hytta :) Tilbake til hverdagen i morgen :)

  Klem!

  Ps. Kaffeboksene fra Åhlens kommer i hvit også ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så de hvite, men hvis det blir en hjemme også, blir nok den og i svart. De hadde passet veeeldig fint på det kjøkkenet også ;)

   Slett
 5. Så flink du er! Den ble kjempefin! :o) Noen ganger må man vente litt før det faller på plass. Så fine lamper og ny benk du har fått ved spisebordet.

  Ønsker deg en fin ny uke!


  AW

  SvarSlett
 6. wow, så flink du er!
  Ting tar tid her i hus også ;) har MANGE ting jeg skulle ha gjort men det ligger fortsatt bare oppi hode he he

  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. He he, det er der de fleste prosjektene mine også befinner seg ;) Deilig når noen endelig "materialiserer" seg!

   Slett
 7. kjempefimnt! ...men åsså veldig fin farge på veggen i bakgrunnen, hva er fargekoden på den? ;)
  tonje wb-

  SvarSlett
 8. Det er en helt ren grå, fargekode NCS 5000-N (dvs 50% svart, 50% hvitt).

  Det er lett å regulere den lysere eller mørkere ved å gå ned eller opp på mengden svart (f.eks 4000-N eller 5500-N). Den rene gråskalaen er også lett å kombinere med andre når den ikke er blandet med rød, gul, grønn eller blå :)

  Det er samme farge på kjøkkenet og spiseplassen, hvis du vil se flere bilder av den i annet lys.

  SvarSlett
 9. Er det slik at dere lager fler av disse klokkene og selger de? Den var utrolig fin, bare så kjedelig at det ikke går ann å kjøpe så store klokker noen sted :) !

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!

   Med en produksjonstid på 2 år ville det nok blitt få kunder ;) Denne veier over 7 kilo, så frakt ville nok også blitt uforholdsmessig dyrt. Det beste rådet mitt er å ta en tur på gjenbruksstasjon eller bruktbutikk og kjøpe et gammelt bord med bordplate som har den størrelsen du ønsker på klokka - eller sjekk gis bort på Finn. De selger fremdeles tallene/viserne på Biltema for kr 109,-. De passer til en diameter på minimum 70 cm, så du kan lage veldig stor klokke med dem. Alternativt kan du male en sirkel på veggen og feste tallene i den!

   Vi lot de som kjøpte huset få beholde klokken, så nå jakter jeg på en ny litt mindre. Er som du sier ikke så lett å finne store klokker, har brukt mange timer på Ebay uten hell til nå, så må vel lage en til dette huset også etterhvert :)

   Slett

Så koselig at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar hos meg! They make my day :)