torsdag 27. oktober 2011

Nye lister som passer til de gamle...

...er ikke alltid lett å finne. Selv om huset vårt ikke er mer enn 10 år gammelt, har det vært litt av et detektivarbeid å finne noe som ligner. Jeg lurer på om Block Watne kan ha produsert egne lister - dvs at Huseby, som var eid av Block Watne den gangen, produserte både lister og kjøkken som ble brukt i husene. Siden vi måtte skjære ut et hull fra stuesiden for å komme inn i tilbygget, får vi en ny dørkarm som må listes i stuen. Der ønsker jeg naturligvis å ha lister som er likest mulig resten av listene i huset.
Det nærmeste jeg kom var disse listene fra Bergene Holms serie Antikk, så nå har jeg bestilt 42 meter av fotlisten til venstre. I huset ellers er det brukt en kombilist, dvs samme list brukes både langs gulvet og rundt dørene. Da er listen flat i bunnen, mens denne er litt skrå. Heldigvis har jeg en mann som liker å leke med overfres, så det tar nok ikke lange tiden før de som skal rundt dørene er rette ;) Taklisten skulle vi ha så lite av, så splitt-tillegget ville mest sannsynlig bli høyere enn prisen på listene (når leverandøren ikke kan sende en hel pakke til butikken, må man betale for at de skal åpne pakken og plukke ut de meterne du trenger...). I følge Montérbutikken jeg bestilte hos, kan de være på lager hos en annen butikk her på Sørlandet, så vi får sjekke om det stemmer. Om et par uker er det dermed håp om at det er lister rundt døra fra stua, en dør som ikke endte med svart tavlemaling slik jeg skrev om HER  Da jeg kom opp til byggevarehuset, hadde de HELT like dører til de vi har i huset fra før, så da ble jeg veldig i tvil -IGJEN... Etter et par timers betenkningstid for VinglePetra, endte det med hvit dør med fire speil istedet for glatt med tavlemaling. Konklusjonen var at den hvite døren lar kunsten ved siden av komme mer frem, mens den svarte ville trekke oppmerksomheten vekk fra den. Jeg valgte dermed å la Nordtvedt og Widerberg m flere få spille hovedrollen på den veggen. Vår egen kreativitet får heller fylle tavledøren på skapet i hallen ved siden av ;)


3 kommentarer:

  1. herlig navnevalg :-)) på et flott hus..fine bilder :-)

    SvarSlett
  2. hei på deg! bare en liten hilsen for å si at jeg ER innom deg altså. men har vært elendig med å legge igjen spor. tiden har egentlig bare løpt fra meg, så da rekker man liksom ikke noe mer enn bare å titte innom. Du...hvor i sør holder du til sånn helt nøyaktig? er veeeldig på jakt etter potensielle gode hjemme-hos til Boligmagasinet! klem L

    SvarSlett

Så koselig at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar hos meg! They make my day :)