tirsdag 24. august 2010

Ny farge, nytt rom?Nå er vi ferdige med den første veggen, og alt er på plass igjen. De svarte bildelistene ble lakkert hvite, og det er mulig vi skifter noen av de svarte rammene til hvite etterhvert. Dette er barnas "kunstutstilling" og noen av bildene er finest med svarte rammer, så de skal forbli svarte :) De svarte platene i dørene er hvite bak, og kan snus, så det blir nok hvite dører i løpet av kvelden. Handymannen vil male en vegg til ved kjøkkeninnredningen, men da må vi gjøre noe med de hvite kjøl/frys-dørene - så jeg er litt i tenkeboksen ennå. Jeg synes det er ganske stor forskjell fra bildet under, men det er et dårlig mobilbilde tatt med feil lysinnstilling så det gir ikke helt riktig inntrykk. Uansett, så føles rommet helt annerledes nå, heldigvis akkurat den følelsen jeg var på jakt etter - så for meg ble det ny farge, nytt rom :)


Det var ingen kostbar affære heller: Maling kr 198,-, to spaybokser til bildelistene kr 119,80. Ruller og pensler er lagervare hos oss. Pluss nye hvite persienner da, men de kjøpte jeg i sommer for kr 75,- pr stk på halv pris hos KID... ;)

mandag 23. august 2010

En sommer er over...I dag har vi hatt en fantastisk formiddag her sør, med skyfri himmel og langt over 20 grader. En stund tenkte vi at sommeren var tilbake! Dessverre varte det ikke så lenge, da det ble ettermiddag skyet det til - og så kom regnet. I kveld har regnet pisket mot rutene og gitt en skikkelig høstfølelse. Jeg håper vi får flere slike klare, fine høstdager, om enn ikke like varme som denne... Bildet over er tatt av Fjortisen vår, jeg synes den lave høstsolen hun har fanget her er så vakker. Jeg er veldig glad i sommeren, men høsten har også en helt egen stemning jeg ikke vil være for uten :) 

lørdag 21. august 2010

Klassikere


I utgangspunktet er jeg ikke særlig opptatt av å ha kjente designprodukter i huset. Dels fordi jeg blir litt lei av dem når jeg har sett det i annethvert Bonytt de siste 20 årene, og dels fordi prisnivået er for mye knyttet til navn og ikke til reell verdi. To ting har jeg likevel aldri gått lei av, til tross for at de har vært produsert siden 50-tallet. Det er Eamesbrødrenes knaggrekke Hang It All,

og George Nelsons Ball Clock. Jeg tror den er noe med lekenheten til disse produktene, og i dag begynte jeg å lure på om fascinasjonen bunner i at de minner om en gjenstand jeg var veldig glad i som barn... Jeg holdt på å si leke, men det er kanskje ikke alle som oppfatter den som det - en kuleramme i tre (tror den er fra Brio...). Flere av fargene på kulene her minner meg om den. Jeg var nok usedvanlig glad i matte som liten, og regnet i det meste av bøker jeg kom over. Minst like ofte satt jeg og plasserte kulene i ulike mønstre, så den sto til pynt på rommet også. Jeg vet at Handymannen vil si det er helt tullete å bruke over 2000,- kroner på en knaggrekke. Jeg kan si meg enig i det, men jeg har fremdeles lyst på den... ;)  


fredag 20. august 2010

Ny lampe til kjøkkenet?Jeg har lyst til å bytte ut spottene over kjøkkenvasken med pendellamper. Gjerne i rustfritt stål, for å ta opp igjen fargen fra hvitevarer og håndtakene på kjøkkeninnredningen. IKEA har blant annet taklampen Foto, som leveres i flere størrelser. Den minste, med en diameter på 25 cm, ser ganske fin ut. Prisen er i hvertfall fin - kr 98,- pr stk. 

Fascinasjonen min for gjenstanders former, har ikke avtatt med årene akkurat. For tiden er jeg tilnærmet forelsket i lampen Barometer fra IKEA. Den kommer i flere ulike utgaver, denne - som egentlig er en arbeidslampe - har vi som nattbordlamper på soverommet. Skulle ønske IKEA kunne lage en takpendel med Barometerskjermen, da tror jeg letingen min hadde vært over. Kanskje Handymannen kan bygge om et par lamper for meg? Skjønt, jeg vet ikke om jeg hadde klart å ødelegge denne lampen. På en annen side kan man kanskje lage en fin liten bordlampe av den foten... ;)

torsdag 19. august 2010

The point of no return...
Når man først har malt over en tapet, er det ingen vei tilbake! Heldigvis er vi veldig fornøyd med resultatet begge to. Jeg var usikker på om vi skulle bruke N 5000 som i trappegangen, eller N 4000 for å ha det litt lysere. Heldigvis hadde vi 1,5 liter igjen av N 5000 fra i fjor, så vi kunne teste den ut. Vi synes den ble like fin her, så da var det bare å dure opp i butikken etter et spann til. Det morsomme er at det spannet vi begynte med var kjøpt 17.08. 2009 - og det nye er kjøpt 17.08.2010. Det er altså et år siden vi startet oppussingen av 2. etasje. Det er tydelig at når skolen begynner og vi er vel hjemme fra hytta - da starter oppussingstrangen vår (eller kanksje jeg burde si min....)!Nå er veggene malt tre strøk, så da gjenstår det å sparkle ferdig vinduslistene og taklistene og male disse - så kan møblene komme på plass. Jeg har tenkt å sjekke om Fagmøbler har de samme bildelistene ennå, for jeg lurer på om ikke det blir finere med hvite lister i stedet for svarte. Betingelsen må være at de samme skruefestene kan brukes, for jeg har ikke sparklet hullene/ankerne på veggen. Heldigvis sa Handymannen at hvis de ikke har like kunne jeg kjøpe en boks egghvit spraylakk, så kunne det lett fikses! Jeg skal bruke to svarte på TV-veggen i stua, så da får vi bare se om det blir nye hvite eller nye svarte jeg må kjøpe...

onsdag 18. august 2010

Da var vi igang!Har man sagt A, får man si B. Nå er vi igang med maling av kjøkkenet. Det er en lang vegg - 8 meter - så den nye fargen blir absolutt synlig! Det er rart hvor anderledes et rom blir når man stripper det for hyller, bilder og annet som står langs veggen. Nesten som å skulle flytte inn i nytt hus ;)
I kveld er vi ferdig med 3. strøk på veggen, men det er for mørkt til å ta bilder nå. Vi er veldig fornøyd, det blir nok bra dette. Mens vi holdt på å male i kveld spurte min kjære: "Nå har du vel ikke planer om flere store prosjekter med det første... Ja, bortsett fra garasjeprosjektet da", la han til. Det er jo det vi EGENTLIG skal gjøre nå, å åpne mellom stuen og garasjen og innrede garasjen til film/ungdomsrom.Heldigvis har vi ganske god tid, målet er å få det ferdig til konfirmasjonen i april. Den skal vi ha hjemme, så da trenger vi det ekstra rommet. Jeg fikk jeg tømrerne til å sette inn åpning i reisverket allerede da vi bygde, så det er bare å sage ut til døren når vi har isolert ferdig garasjen. Jeg har fått høre mange ganger at jeg planlegger fryktelig langt fram, ikke rart egentlig, siden det forrige huset var solgt før vi kom så langt at vi fikk gjennomført alt jeg hadde planlagt... Jeg hadde altså planen klar i 2001 at garasjen skulle innlemmes i huset før konfirmasjonen i 2011. Heldigvis gjorde jeg Handymannen oppmerksom på det den gangen, så det er ikke nødvendig med overtalelser for å starte på dét prosjektet - det holder med et blikk på kalenderen denne gangen :) 


mandag 16. august 2010

Nytt midlertidig stuebord på plass!

Vi flyttet eikebordet vi hadde i stua hjemme opp til hytta til jul, fordi vi bare hadde et bittelite bord der oppe som ikke hadde plass til hverken lyslykter eller frukt- og nøtteboller. Tanken var jo å kjøpe et nytt bord til stuen på januarsalget, men det var lettere sagt enn gjort... Mitt problem er at jeg ofte vet veldig godt hvordan det skal se ut, det jeg vil ha, men det er ikke alltid det er å få tak i i butikker...
Det bittelille runde bordet fra hytta har derfor blitt værende som stuebord helt frem til nå. Jeg har fremdeles ikke funnet akkurat det jeg vil ha, men en ny midlertidig løsning er på plass. Bordet Imfors fra IKEA. Det oppfyller kriteriet om hylle under (det ser ufattelig rotete ut med 4 laptopper liggende strødd rundt i stua...) og det er hvitt slik som alle hyllene ved spisebordet og mediaseksjonen. Det beste av alt var at jeg fikk det til under halv pris - kr 400 på Finn.no! Da kan jeg lete videre i ro og mak, og Handymannen kan vende seg til å ha hvitt stuebord slik at det forhåpentligvis ikke lenger er et uaktuelt alternativ... ;)

søndag 15. august 2010

Kjøkkenet i huset


Kjøkkenet i Huset er modell Fennikel i honningtonet lønn fra Huseby. Huset vårt er bygget av Block Watne, som den gangen var medeiere i Huseby. Det var lite lønnsomt å trekke ut kjøkkenet, så vi valgte å bruke Huseby som leverandør. Jeg er veldig glad i hvite kjøkken, men siden vi hadde det i det forrige huset fikk Handymannen meg med på at vi kunne ha noe annet denne gangen. Jeg valgte da modell etter profilen på dørene. Denne er enkel og klassiskk, og vil også bli fin i hvitt. Betingelsen min var nemlig at når vi en gang skulle pusse opp kjøkkenet, så skulle vi få innredningen lakkert hvit.


Kjøkkenet er nå syv år gammelt, og Handymannen mener det er alt for tidlig å begynne å pusse det opp. Jeg ganske lei av det gylne mot de hvite veggene, men jeg synes det er veldig fint mot de mørkegrå flisene. Dermed kom idéen om å male veggen grå, for å skape et litt annet inntrykk. Jeg foreslo det for han i dag, og fikk beskjed at det var bare å begynne å rydde, så skulle han begynne å male i morgen! Min kjære er nemlig ikke så veldig glad i hvite vegger, og det ble mange nye hvite vegger da vi malte hallen, trapperommet og gangen oppe... Kameraet har vært på sprang-NM i hele helgen, så disse bildene er dårlige mobilbilder - men jeg måtte jo ha noen "før"-bilder før vi satte igang med nytt prosjekt ;)


Endeveggen i trapperommet er i fargen N 5000, og denne fargen hadde vi nesten et fullt 3-liters spann igjen av. Dermed blir det nok ett strøk med denne i morgen, så får vi et inntrykk av om det blir riktig. I Trapperommet er den på nordveggen, så den får mye lys fra vinduene på sørveggen. På kjøkkenet blir det på sørveggen, og lyset som treffer den kommer fra vest. Det er mulig fargen vil virke litt mørkere her.


På veggen bak spisebordet kommer det etterhvert hyller/skap som bare er halvparten av høyden på de som er der i dag. Det blir da samme høyde på alt fra arbeidsbordet under vinduet og helt til hjørnet her. Jeg synes  det er alt for liten avstand mellom toppen av hyllene og undersiden av bildelisten til at jeg kan sette ting der. Det blir nok Bestå fra IKEA igjen, men den lave utgaven som vi har i stuedelen. Disse høye skal få plass i det rommet vi får ved siden av stuen - når vi snart åpner veggen og begynner å innrede der vi nå har garasje... Bildet over er tatt med mobil - som sto innstilt på "lysrørlys", så det er altfor blått ser jeg. Men nå er hyllene borte, så jeg kan ikke ta noe nytt bilde ;)

fredag 13. august 2010

Kjøkkenet på hyttaPå hytta har vi kjøkken fra IKEA. Jeg hadde en drøm om hvitt kjøkken her, men Handymannen overbeviste meg om at dette var både mer passende på fjellet. Jeg må innrømme at jeg er enig med ham nå i ettertid. Jeg er også veldig fornøyd med "grueløsningen" rundt platetoppen, det gir veldig effektivt avtrekk. Omrammingen er laget av gulvplankene - massiv antikkbeiset eik fra Boen. Benkeplatene er vanlige eikeplater fra Monter, som Handymannen har blandet beisfarge til og beiset og lakket.


Vi har prøvd å unngå å dra med oss ting vi ikke vil ha hjemme lenger. Noen ganger derimot, kan ting som ikke passer inn hjemme lenger bli helt riktig på hytta. Denne taklampen var en gang grønnprikkete, men ble lakket svart og pyntet med prismer. Det er ikke alltid det er så mye som skal til!


På hytta - som hjemme - bytter vi nå gardiner etter årstid. På disse bildene er det vintergardinene som henger oppe. Sommergardinene er hvite i linstruktur med noen få tynne røde striper i. Egentlig er det julegardiner jeg kjøpte til å ha hjemme i fjor, men de passer så fint her oppe at de ble "resikulert" som sommergardiner... Vintersesongen her varer fra vi pynter til jul (som regel midt i november - i desember er som regel helgene fylt opp med aktiviteter hjemme fram til jul) og til påskeferien er over.Noen familieklenodier har vi også tatt med oss på hytta. Denne vekten hadde også en avlang stor skål en gang i tiden. Min mor har fortalt at hennes mor brukte den som babyvekt da de var små - dvs på 30-tallet. For meg er det som en historisk skatt... 

torsdag 5. august 2010

Bits and piecesDe fleste av de store prosjektene på hytta begynner nå å bli ferdig (med unntak av taket som skal tas til neste år). Det er da tid til å ta fatt på de bitene som mangler her og der. Et av målene for sommeren er å få tettet mellom pilarene på forsiden av hytta. Der er pilarene ganske høye fordi fjellet skrår en del under hytta.Nå er Handymannen ferdig under stueutbygget, og det ble veldig fint synes jeg. Vi har valgt å trekke panelet litt lenger ned, fordi det ikke skal være mer enn 60 cm synlig grunnmur ihht reguleringsplanen. Vi skal ikke ha terrasse langs utbygget, så da kom vi til at dette nok var den peneste løsningen. Før vi reiste hjem i går, fikk han begynt på det nederste skiftet på resten av veggen også, så det blir forhåpentligvis ferdig i løpet av høsten :)