mandag 25. oktober 2010

NIB-utfordring!


HEI PÅ DEG! 
NIB har denne måneden presentert alle bidragsyterne bak bloggen sin, og gitt alle interørbloggerne en utfordring om å lage et innlegg om seg selv på bloggen for å si hei til leserne! Siden jeg for tiden er veldig inspirert av Pippis motto, kunne jeg ikke la være å ta denne utfordringen ;)


JEG...
... bor på Sørlandet, er mamma til to flotte jenter: fjortisen My og lillegullet Tia. Sammen med mannen i mitt liv, som går under det svært betegnende navnet Handymannen her på bloggen, planlegges og gjennomføres det stadig prosjekter. Jeg har tegnet planløsninger og innredet rom siden jeg gikk på barneskolen, og synes fremdeles det er like gøy! Vi pusser opp huset og bygger hytte, og mitt hovedansvar er planlegging og jakten på alt vi trenger for å gjennomføre det, mens Handymannen står for mesteparten av snekkerarbeidet. Jeg tenker planløsning like mye inne som ute, så mye tid går også med til å planlegge og lage nye rom i hagen.

INSPIRASJON...
...finner jeg hos andre bloggere, i interiørmagasiner, bøker, i butikker og på messer. Jeg er alltid på jakt etter praktiske løsninger, så jeg studerer alle hus jeg besøker for å se om de har funnet på noe lurt!

MIN FAVORITT...
...klarer jeg ikke velge ut, jeg har mange! Det viktigste er at det har en form som tiltaler meg, jeg kan rett og slett bli "forelsket" i gjenstander på bakgrunn av form og tekstur. Jeg er like glad i de slitte arvemøblene etter besteforeldrene mine, som i nyinnkjøpte renlinjede møbler i hvit høyglans. Eller formene på Barometerlampen fra IKEA. Blir jeg forelsket, så blir jeg forelsket - og interiørmessig blir det rett og slett Polygami... 


DRØMMEHJEMMET...
...kan se ut på flere forskjellige måter... Jeg er veldig glad i renlinjet Funkis og betong, fylt med en mix av moderne møbler og gamle arvestykker. Ja, gjerne! Men, jeg er oppvokst i hus fra 30-tallet med brede lister, takrosetter og doble dører og høyt under taket, og det er jo så utrolig fint! Da er det kanskje ikke så overraskende at huset vi bygde for åtte år siden har både klassiske og moderne elementer i seg...   


UØNSKET...
...er en vanskelig merkelapp. Jeg kan si at jeg fremdeles er ganske lei av syrelutet furu som vi fylte opp huset med på 90-tallet. Jeg er også så gammel at jeg ikke helt klarer å se skjønnheten i mye av 70-tallsstilen ennå. Men, enkeltgjenstander som har gode former og bærer med seg minner fra barndommen - det er jeg helt klart åpen for. En helt rendyrket stil, kan jeg kanskje si er uønsket  - det er nødvendig med litt kontraster og overraskelser!

DRØMMEDAGEN...
...er en klar høst- eller vinterdag. En skitur eller fottur på fjellet, som ikke er lenger enn at alle fremdeles er fornøyde når vi kommer tilbake på hytta. Krølle seg opp i skinnfellen i stolen foran ovnen og se på flammene - med en kopp varm kakao. Lage en god middag sammen med min kjære og nyte god mat og drikke sammen med familie og gode venner til langt på kveld...


DET BRENNER...
...og barna er reddet ut. Har jeg mulighet ville jeg hatt med album, harddisker med foto/videoopptak av barna, bunadene og helst all kunst fra veggene. Er det for mye å be om arvemøblene også...???

GODFØLELSEN...
...er der når jeg har krøllet meg opp i sofaen med en kopp grønn te med honning, kveldens treningsøkt er unnagjort, jentene er gode venner, stearinlysene på bordet er tent, peisen knitrer og min kjære sender meg et varmt smil... Lykke :)


Har du tatt utfordringen? Legg gjerne igjen en kommentar, så jeg kan komme og hilse på deg også :)

4 kommentarer:

 1. Så kjekt å lese om deg:)

  jeg ahr tatt utfordringen! kom gjerne innom meg og hils på:)

  klem ellemell

  SvarSlett
 2. Så morsomt å lese hva du tycker og tenker:)
  Ikke så lett å velge seg ut en stil å leve med, nei..hvis man synes mye er fint. Det er veldig mange lekre interiørstiler synes jeg også. Her har jeg landet på en midt i mellom tøff og landlig, med det klassiske og stramme a la Slettvoll, mens servietter med blondekanter gjerne får komme fram. Svart/hvitt er jeg spesielt glad i;)
  Ha en fin dag Linnette!
  Klemmer fra Line

  SvarSlett
 3. Takk for at du deler. Det er veldig hyggelig å bli litt mer kjent med hvem som befinner seg bak de ulike bloggene.
  Strikking av fletteputen har gitt økt lyst til å strikke mer. Nå setter jeg igang med noen små julepresanger. :o)

  Ønsker deg en glad torsdag, Linnette!

  Klem,
  Anette Willemine

  SvarSlett
 4. takk for hyggelig hilsen inne hos meg.
  Det var virkelig koselig å bli bedre kjent med deg også:)

  Ønsker deg en fortryllende fredag, forhåpentligvis med en kopp te, levende lys og knitrende peis:)))


  Klem fra meg

  SvarSlett

Så koselig at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar hos meg! They make my day :)