torsdag 27. oktober 2011

Nye lister som passer til de gamle...

...er ikke alltid lett å finne. Selv om huset vårt ikke er mer enn 10 år gammelt, har det vært litt av et detektivarbeid å finne noe som ligner. Jeg lurer på om Block Watne kan ha produsert egne lister - dvs at Huseby, som var eid av Block Watne den gangen, produserte både lister og kjøkken som ble brukt i husene. Siden vi måtte skjære ut et hull fra stuesiden for å komme inn i tilbygget, får vi en ny dørkarm som må listes i stuen. Der ønsker jeg naturligvis å ha lister som er likest mulig resten av listene i huset.
Det nærmeste jeg kom var disse listene fra Bergene Holms serie Antikk, så nå har jeg bestilt 42 meter av fotlisten til venstre. I huset ellers er det brukt en kombilist, dvs samme list brukes både langs gulvet og rundt dørene. Da er listen flat i bunnen, mens denne er litt skrå. Heldigvis har jeg en mann som liker å leke med overfres, så det tar nok ikke lange tiden før de som skal rundt dørene er rette ;) Taklisten skulle vi ha så lite av, så splitt-tillegget ville mest sannsynlig bli høyere enn prisen på listene (når leverandøren ikke kan sende en hel pakke til butikken, må man betale for at de skal åpne pakken og plukke ut de meterne du trenger...). I følge Montérbutikken jeg bestilte hos, kan de være på lager hos en annen butikk her på Sørlandet, så vi får sjekke om det stemmer. Om et par uker er det dermed håp om at det er lister rundt døra fra stua, en dør som ikke endte med svart tavlemaling slik jeg skrev om HER  Da jeg kom opp til byggevarehuset, hadde de HELT like dører til de vi har i huset fra før, så da ble jeg veldig i tvil -IGJEN... Etter et par timers betenkningstid for VinglePetra, endte det med hvit dør med fire speil istedet for glatt med tavlemaling. Konklusjonen var at den hvite døren lar kunsten ved siden av komme mer frem, mens den svarte ville trekke oppmerksomheten vekk fra den. Jeg valgte dermed å la Nordtvedt og Widerberg m flere få spille hovedrollen på den veggen. Vår egen kreativitet får heller fylle tavledøren på skapet i hallen ved siden av ;)


lørdag 15. oktober 2011

Utfordring: Bloggnavnet

Mrs Hardy har gitt oss en ny utfordring, denne gangen lurer hun på hvorfor vi har valgt det navnet vi har på bloggen :)


Navnet SkippertaksHuset er vel tilnærmet selvforklarende. Her jobbes det etter skippertaksmetoden, både i hus, hage og hytte. Vi bygget hus i 2001/2002, året etter kjøpte vi en hyttetomt som vi skulle ha "på vent" til alt var ferdig hjemme. Jeg hadde klare planer for hagen her hjemme, mange rom med ulike funksjoner, ikke bare gressplen og tujahekk. Dermed hadde vi arbeidslister klare for mer enn én sommer! Drømmen om egen hytte viste seg å være så sterk, at vi selvfølgelig ikke klarte å holde forsettet om å vente til alt hjemme var ferdig. I 2004 var byggetillatelsen klar, men som selvbyggere flest vet - så tar det tid å bygge en hel hytte på fritiden!


Dermed har vi alltid prosjekter på gang, både i hus og hytte. Nå som det er gått snart 10 år siden huset var ferdig, er vi også i full gang med å pusse opp flere av rommene, og utvide huset - selv om vi strengt tatt burde ha gjort hytta helt ferdig først... Det jobbes etterhvert som tiden og pengene dukker opp - og innimellom må vi også vente på "lysten" -  så vi har igrunnen både SkippertaksHus, SkippertaksHytte og SkippertaksHage ;)


Har du lyst til å lese flere forklaringer på hvorfor bloggene har fått sine navn, kan du lese mer HER

torsdag 13. oktober 2011

Tavlemaling på døra?


Vi må snart få tak i en dør til å ha mellom stuen og flerbruksrommet. Litt av poenget med rommet var jo at jentene skulle kunne ha enda et rom og bruke sammen med vennene sine, og da kan det være greit for både dem og oss at døren kan lukkes når støynivået stiger ;) Chaco sover der jo allerede om natten, og derfor har vi foreløpig satt inn glassdøren som sto mellom stue og hall. 
Planen var å bruke skyvedøren vi har mellom soverommet vårt og garderoberommet, og bare sette inn en glatt hvit dør der istedet. Den er som regel alltid gjemt inni veggen uansett. Da vi tok ut døren, fant vi fort ut at det ikke går, siden den ikke har spor til dørhengsler. Vi har formpressede dører (med fire speil) og da kan vi ikke frese spor slik vi kunne gjort hvis det var dører av tre. Dermed falt det alternativet bort... Neste plan var å få tak i en lik dør til de vi har ellers i huset. Vi klarer ikke å finne produsenten utfra det som står på døren, og da heller jeg mer mot å bryte helt framfor å ha noe som bare er nesten likt. Vi har sorte skapdører i hall og yttergang, derfor kom tanken om å kjøpe en glatt dør og male den med tavlemaling. I stuen kommer døren på enden av en vegg med flere litografier i svarte rammer, så da kunne vi laget våre egne kunstverk på den...


Dørhåndtakene er i matt stål med svart matt i gripesonen, så det hadde da passet fint på en svart dør? Alternativet er å male bare en del av døren, så det gir mer en illusjon av å være et bilde... Tror jeg skal begynne med å kjøpe et dørblad og en boks tavlemaling jeg, så får vi se hvor vi ender ;)

tirsdag 11. oktober 2011

Lurer på om vi rett og slett skal jukse litt...?
I huset har vi en luft/luft + luft/vann varmepumpe som gir oss behagelig temperatur store deler av året. Når temperaturen kryper nedover på minussiden sper vi på med et par varmeovner eller tenner i peisen. Det ble naturlig nok ikke lagt tilførselskanaler ut i garasjen, så det nye flerbruksrommet må varmes opp på en annen måte. Siden hunden har fått dette som sitt "soverom", tror jeg ikke vi tør å ha en frittstående ovn der inne. Tenk om han får en løperaptus i løpet av natten, så han kanter den i farta? 


Sofaen tar den ene veggen, den doble døren, hyller og ribbevegg tar resten. Selv om det er 18 meter med vegg, er det ikke plass til en fastmontert varmeovn langs gulvet. Et par brosjyrer som dumpet ned i postkassa i går, tente en idé hos oss - kanskje vi skulle kjøpe en "juksepeis"?Langs den grå veggen i uhøvlet panel, vil det bli lave hyller som på bildet over. Det skal en stor flatskjerm på veggen der etter hvert (det opprinnelige målet for rommet var jo tross alt å lage et filmrom...), men hvis den ikke blir for stor (ovnen altså) er det plass til en dekorasjonspeis ved siden av.  Den vil komme i en høyde som ikke utgjør noen fare for hunden, og ser da unektelig bedre ut enn en hvit panelovn midt på veggen? Tror vi må sjekk ut dette alternativet!