torsdag 23. januar 2014

Long time, no see!


Nå er det snart et år siden sist jeg blogget, og mye har skjedd i heimen siden det. Ikke på innredningssiden, så derfor har jeg ikke blogget heller - har jo prøvd å holde dette som en ren interiørblogg.
Nå er avgjørelsen endelig, og i løpet av året flytter vi fra det som har vært vårt hjem siden 
vi tegnet og bygget i 2001. 

Vi skulle absolutt IKKE kjøpe et renoveringsprosjekt, men hva tror du vi endte opp med? Den planløsningen vi ønsket, og som vil passe best for oss de neste årene, fant vi stort sett i hus fra 60- og 70-tallet. Mange av disse husene er pusset opp som DIY-prosjekter, og det er synd og si det - men kvaliteten på arbeidet kan være så som så. Handymannen tok dermed avgjørelsen om at han heller ville gjøre alt fra bunnen, istedet for å betale for materialene forrige eier hadde brukt - rive dette ut og betale for materialene en gang til. Som økonom kunne jeg selvsagt ikke være uenig, og interiørkonsulentdelen av meg frydet seg selvsagt over tanken på alle mulighetene vi da sto med!


Nå har vi altså 238 kvadratmeter og 17(!) rom som må gjøres noe med... 
Heldigvis er det ny kledning på to av veggene, og nytt tak - men vi må bytte alle vinduer, dører, etterisolere, nytt el anlegg, nye rør... Fordelen med dette huset er at planløsningen er veldig god, så det er ikke mer enn 1 vegg som må flyttes og 2 nye som skal settes opp. I tillegg er det noen innebygde skap som skal legges til i areal på et soverom og et bad, og noen dører som skal flyttes, men det er småtterier i forhold til andre hus vi har sett på.

De neste par ukene skal vi shine opp vårt nåværende hus, før vi legger det ut for salg. Denne helgen er det dørlister som står for tur. I motsetning til det vi har kjøpt satser vi på at det vi selger skal være 
"Move-in-ready" ;)

Linnette

6 kommentarer:

 1. Så spennede med flytting - og for en kreativ prosess du kan boltre deg i fremover ❥
  Ja det blir sikkert litt slit, MEN får håpe på mest moro - ønsker dere i alle fall varmt lykke til - ja og lykke til med salg av huset!
  Veldig koselig å se deg her igjen - stor varm klem fra meg ♡

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk ♥ Blir mye moro, og mang en "dagen derpå", det skal bli vanskelig å begrense seg mens vi holder på med det her ;)

   Stor klem til deg også :)

   Slett
 2. Gratulerer med nytt hus :) Jeg har vært veldig dårlig med å blogge selv en god periode men prøver å komme inn i bloggrutinene igjen. Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Er ikke alltid man kan eller vil prioritere bloggen, nei. Ser i bloggrollen at du er igang igjen nå, så da får jeg inn og ta en titt :) Klem

   Slett
 3. Guri så spennende og gratulerer med huskjøp. Det blir gøy å følge med på hvordan det blir etter hvert i huset deres. Jeg stikker innom igjen. Klem:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Skal prøve å holde bloggen oppdatert underveis, og gode tips til prosjektene mottas med takk! Velkommen tilbake :)

   Slett

Så koselig at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar hos meg! They make my day :)