onsdag 7. november 2012

NovemberkosVi nordmenn er "beryktet" for vår forkjærlighet for kos. Særlig hjemmekos. Det skyldes visst at vi trekker inn når det blir kaldt og mørkt, og da ønsker vi å skape en lun hule vi kan gjemme oss i til vinteren er over. I hulen vår må vi selvsagt ha det koselig og NIB-jentene oppfordrer oss til å vise hva som er novemberkos for oss. 

Novemberkos for meg er fyr på peisen, lys i alle hus, god te i koppen og strikking av julegaver. Ganske tradisjonelt med andre ord, så tanken om å følge oppfordringen om å være kreativ gikk fort i vasken her ;)

Lyshusene fra Kähler er årets tilskudd i samlingen av hus. Tidligere har hus med lys i vært en del av juledekorasjonene hos oss, men etter at den store "lyshusfarsotten" tok av for noen år siden har de blitt helårspynt hos mange. For meg gir det fremdeles god førjulsstemning med tente lyshus, og siden juleforberedelsene her i huset begynner når det nærmer seg november, tennes lysene i husene igjen.
November er julegaveproduksjonsmåned framfor noen her i huset, og da må strikketøyet fram. Jeg er akkurat ferdig med disse to putene, og er klar til å begynne på neste. Med pinnestr 8 går det unna i en fei, så det er mulig det havner puter under flere juletrær enn opprinnelig planlagt ;)

Flere novemberkosbidrag finner du HER

Hva er novemberkos for deg?


19 kommentarer:

 1. Såvisst en god definisjon på kos. Deilig blanding av gammelt og nytt :)

  SvarSlett
 2. Tusen takk! Det gamle er ofte med å gjøre det enda mer stemningsfullt, synes jeg :)

  SvarSlett
 3. Koselig bilde og takk for kommentar hos meg. Så flinke dere er som rydder og går gjennom huset. Det burde vi og gjort ser jeg nå. :) Ha en fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er veldig deilig å få ryddet etter så mange år i samme hus! Utrolig mye som samler seg i skuffer, skap og på loftet :)

   Slett
 4. Herlige bilder! Liker lyshusene veldig godt :D

  Ha en fin natt,
  Klem Jatte:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, vi er flere natteranglere her ser jeg ;)

   Lyshusene er litt annerledes i fasongen enn mange av de andre, så jeg liker de også veldig godt.

   Klem Linnette

   Slett
 5. Så fine puter du strikker. Skulle gjerne ønsket meg en sånn. Lykke til med nib konkurransen. Det så jo veldig koselig ut.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Putene er veldig enkle å strikke, og det går kjemperaskt. Bare si ifra hvis du vil ha oppskriftene ;)

   Slett
 6. Hei hei, det så ordentlig KOS ut :) Kjempeflotte puter og jeg elsker den koppen fra wik & walsoe. Lyshusene var veldig fine de også. Ønsker deg en flott dag her er det begynt og snø i dag og man får en førjulsfølelse som gjør at man får lyst å bare være inne og KOSE seg ;) Klem fra Tone

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Tone! Førjulsstemningen kommer fortere med snø enn med plaskregn, det er sikkert. Får skynde meg å få klippet bikkja, så vi er klare for snø her også. Det er utrolig hvor mye snø sånne pelsdotter som våre kan dra med seg inn ;)

   Klem

   Slett
 7. Heisann, er innom her for å fortelle deg at Olivias hus ligger på slottet, sånn som du trodde. Det er også en avdeling i Mandal. Saksen fra Hay kjøpte jeg også der. Den er så søt.

  SvarSlett
 8. Hei Linnette :)
  Så nydelig bidra og bilder du deler
  og er med i hos NIBs konkurranse ღ
  Skjønne disse husene og herlige
  hjemmelagde puter du har strikket
  - koselig... Ønsker deg en fin ny
  uke som kommer, stor klem fra Mette

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Mette! Håper du har en god uke du også :)
   Varme klemmer til deg.

   Slett
 9. Ja disse lyshusene synes jeg er spesielt vakre.. er iallfall blitt veldig glad i mine og kunne godt hatt enda flere..
  Så fine puter du har strikket.
  Holder på med gensere fremdeles men har kjøpt garn til både puter og pledd.. satser jeg får tid til å begynne på det snart.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg kommer nok til å innlemme "rådhuset" i samlingen også etterhvert, og forhåpentligvis produserer de enda flere varianter også.

   Jeg har klart å holde meg fra å starte på genserfarsotten, siden jeg skulle strikke gaver til jul. Etter jul blir det nok pledd på meg også, garnet er allerede på plass ;)

   Slett
 10. Det var fine puter, det så veldig hyggelig ut der hos dere :)

  Klem

  SvarSlett
 11. Hei bare innom for å ønske deg noen flotte romjulsdager og godt nytt år :) Klem

  SvarSlett
 12. Hei å takk for koselig hilsen hos meg

  Så stas med første jul på hytta. Satser på bilder kommer
  Godt nytt år til deg

  SvarSlett
 13. skjønne bilder
  og for et nydelig bord med steinplate!

  riktig godt nytt år til deg også
  stor klem fra
  Åpent^hus

  SvarSlett

Så koselig at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar hos meg! They make my day :)