mandag 3. september 2012

Ny sittebenk til spiseplassen
I spisestuen har det skjedd en ganske stor forandring siden sist jeg blogget. Bokhyllene er flyttet, en ny sittebenk er på plass, bordet er beiset og lampene er byttet ut.


Her er et før-bilde, ganske stor forandring? Det føles mye luftigere i rommet nå som bokhyllene har flyttet ut. De er på plass i filmrommet ved siden av stuen, så vi har heldigvis ikke mistet noe av oppbevaringsplassen.  Vi får faktisk mer oppbevaringsplass en tidligere, siden benken er bygget av tre kjøkkenskapstammer fra IKEA. Planen er å ha skuffer i disse, men vi må lage fronter selv. Skuffene til IKEA passer i bredden til disse skapstammene, men på grunn av utfresing til hengsler på skapdørene, passer ikke disse som skuffefronter. 
Vi hadde en benkeplate i eik liggende, som vi har brukt på toppen og sidene. Den er beiset med teakfarget beis, for å passe til gulvet.Bordet har også skiftet farge, fra lutbeiset furu (alltid gjemt under en duk), til lysegrått. Vi har lenge diskutert fram og tilbake hva vi skulle gjøre med dette bordet, uten å bli helt enige hverken med oss selv eller hverandre. Til slutt kastet jeg ut forslaget om å bruke noe skimmergrå terrassebeis vi hadde stående på hytta, og min kjære var enig i at vi skulle forsøke det. Problemet er bare at terrassebeis IKKE er egnet til møbler, ihvertfall ikke med to strøk... Det tok mange uker før vi kunne sette noe på det uten at det hang fast eller fikk beis på seg. Vi måtte rett og slett skrubbe av litt av beisen med mikrofiberkluter, før det ble brukbart. Nå fungerer det greit, men det blir nok malt etterhvert. 

Noe av det første som må gjøres, er å flytte bildelistene slik at de blir sentrert i forhold til bordet. De var sentrert i forhold til hyllene som sto her før, og for en som er så opphengt i symmetri som meg, blir dette helt feil ;)


Lampene har vi laget selv, mer om dem kommer i et eget innlegg ;)

Vi er veldig fornøyd med forandringen så langt, hva synes du?


9 kommentarer:

 1. Absolutt en bra forandring!
  Luftig og tøft ble det - synes bordet ble kjempefint!

  :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Bordet er veldig fint å se på, foreløpig, men jeg er redd vi vasker vekk beisen etterhvert ;)

   Slett
 2. Wow, dette ble fint. Nydelige farger og ikke minst luftig. Absolutt grunn til å være fornøyd med dette.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Planen er å ha det slik noen år nå, ikke så lett å ha benken noe annet sted enn inntil veggen. Har heldigvis mulighet til å bytte både på puter og bildelist, og nye stoler kommer også etterhvert. Så da skal jeg klare meg uten ommøblering en god stund - håper jeg ;)

   Slett
 3. SÅ flott det ble! Og fargen på bordet synes jeg var delikat - godt dere ikke sitter fast i fargen lenger ;-)
  Også laget lampene selv! - KJEMPEFINE!!
  Flott innlegg Linnette!
  Og TUSEN TAKK for et herlig svar hos meg om hvordan sommeren hadde vært!
  Du er alltid så positiv og har så mange geniale løsninger!
  Det gleder meg stort at du fikk deltatt på mye, men jeg forstår jo godt at det kun er en smakebiter... Du er ikke kravstor men fokuserer på gledene - DET liker jeg. - Din glede inspirerer!
  Nå håper jeg du får en vidunderlig høst - fine mennesker som deg skal ha det!
  Varm klem fra Lokki

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen, tusen takk for gode ord Lokki! Det å fokusere på gledene har jeg lært av deg, du er en mester på det. Så da er det jo fint at jeg kan inspirere deg tilbake :)

   Klem Linnette

   Slett
 4. Utrolig lekkert! Nydelig veggfarge og!

  SvarSlett
 5. hvilken veggfarge har du brukt?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Alle de mørkegrå veggene i huset har fargen 5000-N. Denne veggen er malt med Lady Pure Color, så den er helt matt.

   Slett

Så koselig at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar hos meg! They make my day :)