tirsdag 23. november 2010

Skabeloner i sink
Denne sjablongplaten har jeg funnet hos Frøken Klara i Danmark. Bokstavene er for små til det jeg skal bruke det til, så jeg må nok lete videre. Jeg skulle gjerne hatt hele alfabetet og tall i 50 mm, og I V og X i 100 mm. Linex har plastsjablonger i disse størrelsene, men da med en enklere font. Jeg likte godt stilen på disse, men hvor kan jeg finne det hen da tro?
De store bokstavene (I, V og X) trenger jeg for å fullføre dette prosjektet, som er en gammel bordplate på 70 cm som skal bli en klokke...
I mellomtiden får jeg gjøre ferdig prosjekt Stjernepynt - 12 nye stjerner som skal få pynte juletreet vårt om noen uker. Tips til butikker som selger sjablonger mottas med STOR takk :)


søndag 21. november 2010

Plutselig sa det PANG!

En kveld for litt siden, lå jeg og slumret på sofaen. Plutselig smalt det høyt, og jeg skvatt opp. Det tok litt tid før jeg klarte å finne ut hvor lyden kom fra, men til slutt oppdaget jeg hva som hadde skjedd...Lampen på badet hadde ikke lenger tre lampeskjermer, men to... Den ene glasskuppelen hadde rett og slett løsnet i limingen og falt ned på gulvet. Den var selvfølgelig gått i tusen knas, og det var ikke annet å gjøre enn å finne fram støvsugeren. Jeg ble litt lei meg, for jeg brukte lang tid på å finne en jeg var helt fornøyd med til dette badet. Mange av lampene skiftes ut etterhvert som vi pusser opp, men denne sto IKKE på lista...Jeg kom til at vi måtte sjekke om det gikk an å flytte på den midterste "armen", og ta av den ødelagte. Det gjorde det faktisk, siden de ikke var sveiset - men festet med bolt og mutter. Handymannen ble satt på saken (han er blant annet elektroingeniør - så ja, han kan fikse på el-produkter...), og etter en liten stund kom han inn igjen med en lampe med to kupler. Den gir ikke fult så godt lys lenger, men det går greit. Nå kan den få henge til den "rette" lampen dukker opp en dag! 

lørdag 20. november 2010

Innredning av film-/ungdomsrom - bitene begynner å falle på plass!Takpanelet er kjøpt inn, og valget falt på hvit skyggepanel. Vi har gipstak i resten av huset, men selv om vi fikk dem levert ferdigmalt fra maler, så blir det ikke bra ved bruk av uplight-belysning. My og jeg har kommet til at dette rommet også skal kunne brukes til fotostudio, og da tenkte vi å bruke uplight til allmennbelysning for å få mindre skarpe skygger.For å få nok lys i rommet, har vi lyst til å ha tre av veggene hvite. Takhøyden blir 2,60, så vanlige plater vil bli for korte. Tanken er å bruke kostemalte panelplater på de tre hvite veggene, og lage en bred list ved gulvet (gulvlist + platebit/glattkant + gerikt).Rommet er langt og smalt (3,6 x 5,2) og på den ene langveggen har jeg veldig lyst til å ha denne tapeten fra Couture Deco. Vi har ikke kjeller, men dette rommet skal ha de funskjonene vi ville hatt i en kjellerstue. Denne tapeten vil gi litt av den "hule-følelsen" jeg er på jakt etter. Det er kun et lite vindu på denne langveggen. Det er i dag garasjeport på den ene kortveggen, der kommer det en dobbel terrassedør på 180 cm. Jeg ville helst hatt vindu på de siste 80 cm av åpningen, Handymannen vil helst kle det igjen, men det er mulig han kunne gå med på et kompromiss med glassbyggesten. Vi er ikke helt ferdige med den diskusjonen ennå ;)My og jeg vil helst ha et lyst, malt gulv, for å få best mulig lysforhold der inne. Vi foreslo derfor å legge tregulv og male det lysegrått. Det fikk vi ikke gjennomslag for. Min tanke nå, er derfor at vi legger gulvplater (gulvet må først lektes opp, og isoleres) og maler dem lysgrå (1500 N). Det er nå bare singel på utsiden av der terrassedørene kommer, og jeg er redd for at et parkettgulv fort vil bli stygt når vi går ut og inn. Når vi har lagt stein på uteplassen (noe som fort kan ta et par somre - vi har andre uteprosjekter som ligger foran i køen...) kan vi heller vurdere å legge parkett på gulvet. Da har vi også mulighet til å finne ut om vi bør ha varmekabler under, eller om det holder med gulvteppe.Handymannen kunne muligens gå med på det alternativet, hvis vi hadde store tepper der. Jeg kunne godt tenke meg dette teppet fra IKEA, som jeg tror vil passe godt til mursteinsveggen.Dette er første utkast, så om det blir slik vet jeg ikke helt ennå. Vi behøver ikke ha bestemt oss endelig før etter juleferien, så man vet jo aldri om vi plutselig kommer over noe helt annet vi faller pladask for ;)


torsdag 18. november 2010

Bildevegg i trappeoppgangenEndelig begynner bildeveggen i trappeoppgangen å ta form. Jeg har samlet sammen det jeg hadde liggende av svarte rammer fra IKEA (Ribba) og Åhlens. Jeg hadde ingen plan på forhånd om hvordan den skulle se ut, så den har blitt til underveis...
(beklager elendige bilder idag, men det er et nordvendt rom og dagslyset er nesten fraværende fortiden...)


Veggen har vært hvit og kjedelig lenge nå, og forutsetningen for at Handymannen ville male den hvit var at jeg fikk noe opp på den...De første seks rammene jeg fant, plasserte "seg selv" på grunn av størrelsen.Dette hang på Tia sitt rom, men jeg kom til at det ville passe bedre med hvit ramme, og dermed kunne den svarte rammen flytte ut i gangen.De to små til høyre ble tatt ned da vi måtte henge opp en knaggrekke til i gangen (for å få plass til alle ytterjakkene til jentene) og det med tre bilder i tok jeg fra vaskerommet som også er under "bearbeiding". Dermed er alle rammene på plass, og så gjenstår det bare å finne det som skal være i dem... Foreløpig er det noen av mine og Mys gamle tegninger, og blomsterbilder fra IKEA, som får fylle dem. Det er også noen tomme rom som vi kan fylle inn - små rammer, eller kanskje noe helt annet? Så får vi se etterhvert hvordan den blir. Til nå har ikke prosjektet kostet meg mange kronene, og det kan jeg jo like! Nå drømmer jeg om litt lys noen dager, så det går an å ta litt ordentlige bilder igjen snart ;)


onsdag 10. november 2010

Pimping av IKEA-kommodeEndelig har jeg gjort ferdig det som manglet på den lille kommoden til Tia. Jeg malte den tidligere i høst, og skar til tapetbitene som skulle på, men manglet knotter. Jeg hadde fire av disse liggende fra før, så da måtte jeg jo sjekke om IKEA fremdeles hadde disse. Det hadde de, så totale utgifter for prosjektet ble kr 29,-... Malingen var en skvett oljeheftgrunn som skulle kastes fordi den hadde konsistens som halvtørket skolelim. Tapeten kommer fra en tapetbok jeg har fått og fire avknottene ble kjøpt inn av Handymannen da vi kjøpte skap til vaskerommet, men jeg hadde ingen planer om å ha knotter på de skapene ;)Slik har den sett ut de siste årene, så det var absolutt rom for forbedring ;) Den samme tapeten, i tre ulike varianter, er nå brukt på tre forskjellige ting på rommet hennes:De er ganske forskjellige, men hører likevel sammen på sitt vis. Tia er veldig fornøyd, så da er mor også fornøyd. Nå gjelder det bare å bli den heldige vinner av noen hvite bildelister fra IKEA (etter tre forsøk har vi ennå ikke klart å komme dit en dag de har noen inne...) så nærmer vi oss ferdig med rommet hennes :)


tirsdag 9. november 2010

Nydelig julekalenderkommode!I dag kom endelig de siste varene fra Trend Design. Blant disse var flere julekalendere, i ulike fasonger. Denne er min absolutte favoritt! Ikke til barna mine egentlig, skuffene blir for små til noen av pakkene deres, men tenk å ha en slik som "voksenkalender"! Jeg deler den gjerne med min kjære, vi kunne hatt annen hver dag. Jeg er ikke kravstor heller - et marsipanbrød fra Anton Berg hadde vært en heeelt suveren kalenderpakke for meg (de koster bare 15,- på Nille for en pakke med 5, kjære...).


Den er jo så fin at jeg kunne hatt den fremme hele året jeg. Da jeg hadde pakket den ut og sto og beundret den, sier min kjære venninne at "du kan jo ha sysaker i den resten av året" - og det kan jeg jo! Kunne hatt mye rart i de 24 skuffene resten av året jeg... Helst noe jeg ikke trenger å ha system på i desember, men det er vel mye man kan klare seg uten da - er det ikke? Hmmm, blir vanskelig å slippe denne idéen helt merker jeg ;) I kveld får jeg kose meg i sofaen, som endelig har fått de nye ryggputene sine, så får jeg vurdere om det blir kalender på meg i morgen... ;)

søndag 7. november 2010

Fra sommer- til vinterplassering i stuen...I dag har sofaen byttet fra sommerplassering til vinterplassering. Om sommeren står den slik, med "ryggen" mot peisen, og vi ser rett ut på blomstene i hagen. Om vinteren står den på motsatt side av bordet, og bytter plass med stolen (vist i forrige innlegg) slik at stolen kan snus mot peisen når jeg skal tine mine kalde tær ;) Sofaen skulle ha fått grå skotskrutede ryggputer, og bordet en tilsvarende løper. Problemet er bare at enkelte av leverandørene har hatt problemer i høst, så det er ikke alt som ble bestilt på messa i august som er kommet ennå... (grrr...). Krysser fingrene for at det snart kommer, så det kan komme ut i butikken i god til før jul - og i min sofa så snart som mulig, så jeg kan få vist sofa i vinterdrakt også ;)


fredag 5. november 2010

Min morfars stolDenne stolen har en helt spesiell plass i mitt hjerte. Det var min morfars stol - en mann jeg har gått i fotsporene til både yrkes og idrettsmessig. Jeg har arbeidet i samme bank som han, og turnet i samme turnhall som han. Det å se bildene av morfar på veggene har gitt meg en god følelse av trygghet. Selvom jeg bare var 6 år da han døde, har han på en måtte vært med videre. Det er 80 års aldersforskjell mellom oss, så livene våre har naturlig nok vært veldig forskjellige. Følelsen av å dele noe er likevel sterk. Det er min mormor som har vevet trekket til putene i denne stolen, det er jo med på å gjøre den ekstra fin i mine øyne ;)


onsdag 3. november 2010

Flere gamle skatter - slektens dåpskjoleDa jeg skulle svare på spørsmålet i NIBs utfordring om hva jeg ville ta med meg hvis huset brenner (og familien selvsagt er reddet!) begynte jeg å reflektere over hvor mange, for meg, uerstattelige skatter jeg faktisk har i huset.


Denne dåpskjolen har gått i arv fra mor til datter i generasjoner. Min storesøsters datter er døpt i dåpskjolen fra farens familiegård, så av barna i den siste generesjonen er mine døtre de eneste jentene som er døpt i den. Kjolen henger til pynt på soverommet vårt, til daglig har den "renseripose" over seg så den ikke skal bli støvete og skitten. Planen er at den skal henge på veggen her i et glasskap/dyp ramme, men jeg har ikke fått tegent det ennå og dermed heller ikke fått satt Handymannen på oppgaven...  


Den er laget av tynn, tynn silke, så bærestykket har fått en blonde som beskyttelse og til å dekke over det område som har blitt mest tynnslitt. Den ble satt på da de den eldste av mine jenter skulle bruke den. Tidligere har det blant annet vært knyttet et rosa eller blått silkebånd rundt brystet på den som pynt.


Luene er ikke så gamle som kjolen. De er sydd til siste generasjon begge to. Det er min mor som har sydd disse, og jeg mener å huske at de er sydd av forstykket fra gamle silkebluser. Det er to forskjellige størrelser, hodestørrelsen til et dåpsbarn kan jo variere gankse mye.


Den har et nydelig underskjørt av engelsk blonde. Her drømmer jeg om en gang å brodere inn navn og årstall på alle de som har blitt døpt i denne. Det blir litt av en jobb, så jeg tror nok det første jeg må gjøre er rett å slett å lage en liste over alle dåpsbarna. Akkurat nå er min mor den eneste som vet, og det er jo familiehistorie som må tas vare på! 

tirsdag 2. november 2010

Sengegavl av eikeplankerNå er endelig sengegavlen på soverommet vårt på hytta helt ferdig. Her har Handymannen brukt rester av gulvet som han har lagt i kjøkken, stue og gang. Det er dette gulvet du ser når du ser ut av rommet, så vi valgte å bruke litt av det her inne også for å få en sammenheng mellom rommene. Vi tok oss ikke råd til å ha heltre eik på soverommene, så nede er gulvet som taket her - i hvitbeiset furu.Slik så det ut før hodegavlen ble satt opp. Det er samme farge på veggene - Jotuns Marrakesh - men den endrer seg fra grå til beige avhengig av lyset ;)
På toppen av gavlen har Handymannen laget en liten hylle, til å legge fra seg klokke, telefon og andre små ting på. Veldig praktisk når man ikke har nattbord. Vi fikk også gjemt ledningene fra lampene, slik at det ble et litt ryddigere inntrykk. Skapene er kjøkkenskap fra IKEA, 40 cm brede og 40 cm dype. Siden rommet er så lite, passet det best med skap som ikke var så store. Nå mangler bare siste strøk med maling på vindusforingen og listene, og eikeben til sengen, så er dette rommet faktisk helt ferdig :) 


mandag 1. november 2010

Det er ikke størrelsen det kommer an på!Jeg har fått en liten skatt!


Jeg er veldig glad i møbler som har vært lenge i familien. Jeg liker å tenke på de andre som har sovet i sengene, sittet i stolene eller sett seg i speilet opp igjennom møbelets levetid. På en måte føler jeg at møblene bærer med seg en historie, som jeg også får ta del i. For meg gir det gode minner om de som ikke lenger er blant oss. Nå har jeg fått en ny liten skatt.Denne stolen ble laget til min mormor. Hun ble født i 1910, og den er bitteliten så hun var nok ikke store jenta da hun fikk den. Snart er den altså 100 år gammel! Min mor brukte den da hun var liten, og jeg da jeg var på besøk hos mormor som barn. Da var den lysegul husker jeg. Nå er det min mor som bor i mormors hus, og der har mine barn også brukt det. Fire generasjoner jenter har altså sittet på denne stolen som barn!
Min mor hadde pusset den ned og grunnet den, så den er klar for maling. Nå har jeg altså fått lov til å ta vare på denne stolen videre - og er jeg heldig er det kanskje mine barnebarn som en dag kan sitte på denne i sin mormors hus. Er det rart jeg føler jeg har fått en skatt!!!