onsdag 30. januar 2013

Sittebenken - helt ferdig utgave!På listen over prosjekter som skulle fullføres, sto selvsagt sittebenken ved spiseplassen. Den har lenge sett ut  SLIK - og nå var det på høy tid å få skuffene på plass også. IKEA har ikke skuffefronter som er høye nok, og skapdørene som passer til de stammene vi har brukt (som er overskap til kjøl- og fryseskap) har utfresing til skaphengsler der festene på skuffene er. Dermed var det ingen enkel sak å "bygge om" skapdører til skuffefronter heller. Løsningen ble å lage egne skuffefronter, og montere disse på kolonialskuffer fra IKEA. Et nytt prosjekt for Handymannen, med andre ord ;)


Vi kjøpte 22mm tykke hobbyplater i furu, siden vi var redd de tynnere platene lett ville slå seg. Kantene er frest litt skrå, for å gi et mykere inntrykk, og deretter er de malt med gulvmaling. Jeg har valgt å ikke sette håndtak på, siden det fort kunne gitt et ublidt møte med dinglende legger... Istedet monterte vi trykkåpnere, slik at et lett trykk på skuffen gjør at de åpner seg. Problemet er at de åpner seg hver gang noen sparker borti, så det er mulig vi tar disse vekk igjen. Vi lot fronten gå litt nedenfor skapstammen (stammene står på en ramme som løfter dem opp fra gulvet) så skuffene kan lett åpnes ved å ta tak på undersiden også.
Det som ligger i skuffene er ikke så ofte i bruk, så det er viktigere at det fungerer bra når man sitter der enn akkurat de få gangene man skal åpne skuffen ;)

NB! Jeg ser veldig mange får treff på nettopp innleggene mine om sittebenken. Til de som planlegger å lage en slik med disse IKEA-skapene, kan det være greit å være klar over følgende:
Disse skapstammene (60cm dype overskap til kjøl/frys) er laget med bakplaten lenger inn i skapet enn de vanlige 60cm dype underskapene. Det er for å få god ventilasjon over kjøl/frys. Hvis man monterer bakplaten, blir skapet for grunt for de vanlige dype kolonialskuffene! Vi måtte derfor skru av topplaten igjen, og ta ut bakplatene, for å kunne montere skuffene ;)I anledning ferdigstillelsen av benken, fikk den en ny pute også. Jeg falt pladask for denne søte puten med fuglene og teksten "can we be friends" (fra Ellos den også faktisk), men nå er det visst nok puter der. De som skal sitte der vil gjerne ha litt plass igjen til det også ;)

Da var enda et prosjekt huket av på lista, og nå må jeg få tatt meg en tur på Clas Ohlson før min Kjære kan fortsette på det neste prosjektet vårt. Det inneholder blant annet en to meter lang drivvedstokk, sement og en diger lampeskjerm...

fredag 25. januar 2013

Hos Lauritz.com - og på gjenbruksbutikken...Slike stoler finner du blant annet hos Lauritz.com. Det er dansk design fra 60-tallet, som igjen er blitt populære.


For noen uker siden var jeg innom den lokale gjenbruksbutikken for å levere noen kasser med bøker, gardiner og lamper. Jeg måtte selvfølgelig ta en runde i møbelavdelingen, for å se om de hadde fått inn noen teakstoler det var håp for. Da kom jeg over denne fine saken, som med litt TLC absolutt kan bli brukbar. Tror jeg skal prøve å få tak i et stykke svart skinn jeg kan trekke setet med, siden det er en liten rift i det ene hjørnet av trekket. Ellers trenger den en god vask/rens og et nytt feste til setet.

Den buede ryggen ga stolen veldig god sittekomfort, noe som er like viktig som utseendet for min del.
Den har mange likhetstrekk med de danske stolene,  men jeg har ikke funnet noe som røper produsenten enda.


Den kan minne litt om denne stolen til Hans Wegner, men det er nok ikke noe så "fint".
Uansett, jeg var veldig fornøyd med stolhandelen som endte på godt under hundrelappen.

Vi har fremdeles ikke funnet nye spisestuestoler som erstatning for de som har begynt å "flasse" på setet og sidene. Vi bruker bare to av stolene til vanlig, siden jentene sitter på benken. Jeg vurderer derfor å investere i to gode stoler til oss, og ha noen enkle teakstoler som denne som ekstrastoler rundt bordet. 
Først må min Kjære og jeg bli enige om hva slags stoler vi har lyst på, så det blir nok ikke nye stoler den kommende uken ;)

Hva slags stoler har du ved spisebordet?

onsdag 16. januar 2013

DIY - krydderhylle av cd-skap


Årets forsett i SkippertaksHuset er å prøve å fullføre allerede påbegynte prosjekter, helst flest mulig av dem,  før vi starter noen nye! Av erfaring vet jeg vi ikke er så gode på akkurat det, men noen skal vi nok klare ;)
Et av prosjektene jeg skrev om for snart ett år siden, er nå snart ferdig (du kan se før-bildene her). 
Dette skal bli ny krydderhylle på kjøkkenet, og nå mangler den bare litt tapet på bakveggen så er den klar til å henges opp!Den har ligget ute i verkstedet til min kjære og ventet på de siste malingsstrøkene. Jeg hadde faktisk tenkt å male den selv etterhvert, men ute av syne - ute av sinn! I forrige uke kom jeg på at den lå der, og da var jeg så smart at jeg sa til min Kjære at jeg ønsket meg den ferdigmalt som bursdagspresang ;) Det var effektivt det, og nå ligger den klar til tapetsering (som er min jobb ;) ). Forhåpentligvis er den på veggen i løpet av uka, så da kan vi krysse av ett prosjekt på lista!


tirsdag 8. januar 2013

Alt i boks - med tavleklistremerkerEndelig har jeg fått tak i tavleklistremerker fra Søstrene Grene. Jeg fant dem ikke de første gangene jeg var i "vår" nyåpnede butikk, så til slutt spurte jeg den ene av innehaverne. Hun fortalte at de hadde i den andre butikken de driver, og tilbød seg straks å ta med noen derfra i løpet av uka hvis jeg ikke skulle den veien selv. Fornøyd over å slippe seks mils kjøring, takket jeg selvfølgelig ja, og tre dager etter var de på plass her. Super service!


Første prosjekt ble disse boksene som står i et lite vindu over kjøkkenbenken. Boksene sto tidligere bare til pynt (de tre med fransk skrift kommer fra Princess, den siste er en kjeksboks fra Mrs Bridges). En dag jeg lette etter noe å ha Dentastixene i (tannrensepinnene til bikkja...), for å slippe å ha den gule pappesken på kjøkkenbenken, fant jeg ut at innholdet fra en full eske passet akkurat i den største boksen. Etterhvert har de andre boksene også fått innhold. Selv husker jeg jo hva jeg har lagt hvor, men nå ble det litt enklere for resten av familien å finne ting også. Jeg klippet til klistremerkene slik at de passet på boksen og til ordet jeg skulle skrive, så det er ikke originalfasongen på merkene du ser her. 


Nå skulle det ikke lenger være tvil om hva som er hvor!

Jeg fikk ikke helt dreisen på å skrive med kritt, siden bokstavene måtte være ganske små (lappen med "fyrstikker" er ca halvparten av originalmerket). I stedet har jeg brukt en hvit akvarellblyant. Det går sikkert like fint med en vanlig hvit fargeblyant, men det fant jeg ikke i farten. Fordelen med avkvarellblyanten er at den er like lett å vaske av som krittet. Dermed kan man lett bytte tekst hvis man trenger det. Kanskje ikke så viktig på disse boksene, men på neste prosjekt ser jeg at behovet for å merke om kan bli noe større ;)

Har du brukt tavleklistremerker? Forslag til flere bruksområder mottas med takk :)


Supertilbud på Watt & Veke!Akkurat nå er det supertilbud på lamper og skjermer fra Watt & Veke hos CAMPADRE!


Blant andre denne: Eva 40 White - butikkpris 799,- tilbudspris hos Campadre nå: 249,-!

Og denne: Sixten 45 - butikkpris 959,- tilbudspris hos Campadre nå: 379,-!

Eller denne: Hudson Pendel butikkpris 2099,- tibudspris Campadre 649,-


De har også mange fine lampeskjermer og bordlamper, 
som f.eks Laura 25 i lin butikkpris 479,- tilbudspris Campadre 129,-
finnes også i hvit til samme pris!

eller Cilla 28 - butikkpris 529,- tilbudspris Campadre 159,-!

Her var det så mange gode tilbud i mange ulike stilarter at jeg bare måtte dele dem med dere!

Dette er bare noen få av det de har lagt ut - over 70 ulike Watt og Veke skjermer, bordlamper, vegglamper og taklamper ligger på salget nå de neste seks dagene - 
men OBS OBS de mest populære forsvinner fort!

Campadre er skandinavias største shoppingklubb, og kjøper inn partier fra kjente leverandører som de selger med inntil 70% rabatt. Her finner du produkter innen kategoriene hjem, interiør, kvinne, mann, barn og elektronikk.

For å registrere deg og handle på denne eller noen av de mange andre supre kampanjene, kan du gå inn her: CAMPADRE