søndag 21. oktober 2012

Sorteringslykke - og verdens beste ektemann!


Jeg smilte lenge etter designlampevarpet jeg skrev om i forrige innlegg, og nå har jammen gliset hengt seg opp på ny! 

For et par dager siden kom min kjære og spurte om han kunne ta bilen min på jobb, for han skulle ha med noen kasserte seksjoner hjem. Han skulle ha en til i verkstedet hjemme, og en i boden på hytta. Selvsagt kunne han ta bilen, og hva han sorterer tingene sine i i "sine" rom legger jeg meg sjeldent borti. Jeg visste jo at han hadde hatt ting og tang i en gammel skuffeseksjon, men hadde egentlig ikke tenkt over at den var så spesiell.

Da han kom hjem med to til, med to andre skuffestørrelser, og de ble plassert sammen....
DA så jeg "skatten". Min kjære så det var noe, vet ikke om det er ansiktsuttrykket mitt han leser, men han skjønte fort at jeg hadde skumle planer.  
Da jeg begynte å ymte om han egentlig hadde bruk for alle sammen, og at det var for galt å skulle hjemme dem bort, lurte han vel litt på hva jeg så som ikke han så... Skulle jeg ha de gamle gulna furugreiene der i stua? Jeg måtte innrømme at jeg gjerne skulle det, og prøvde å forklare hvor fantastisk de ville bli ved siden av sittebenken ved spisebordet. Jeg har jo verdens snilleste mann, så han sa at hvis jeg virkelig ville det - så kunne han sikkert finne noe annet å ha alle småtingene sine i!
 Han gikk ut i verkstedet og skrudde ned den gamle seksjonen, og først da la jeg merke til at den ikke var lik i fargen siden han pusset den ned den gangen han fikk den. Da ble det et litt større prosjekt, siden vi må pusse og behandle alle 27 skuffene for å få dem like... Siden vi allerede har X-antall prosjekter som bør fullføres før vi starter noen nye, bestemte vi at den pussede seksjonen skal få være i verkstedet til vi var klare til å begynne. Så nå står seksjonene med de største og de minste skuffene pent plassert ved siden av sittebenken og spisebordet. Jeg gleder meg til å få sortert alt fra lyspærer og batterier til papirer og brosjyrer. Det skal bli deilig!

Jeg gliser nok noen dager til jeg ;)


tirsdag 16. oktober 2012

Designlampe på vei - og et positivt prissjokk!


Som regel får jeg lettere hakeslepp når jeg finner lamper jeg liker, fordi de er så utrolig mye dyrere enn det jeg hadde planer om å bruke. Denne gangen er det stikk motsatt, eller - lampa er egentlig ganske dyr den, men jeg gaper ennå over prisen jeg fikk den for!Jeg sliter som regel hver gang jeg skal finne taklamper. Bare ordet plafond gjør at jeg blir skeptisk, de er som regel like kjedelige alle sammen. Denne derimot, fikk meg til å løfte øyebryna en smule og granske bildene. Beskrivelsen gjorde meg igrunnen enda mere betatt: "Lenti henter inspirasjon fra himmelens vakreste skyformasjoner...". 

Og jeg som stadig sitter og studerer skyene som forandrer seg - fra hester til drager og fra kaniner til mus. Det er ingen her i huset som reagerer med undring hvis jeg roper ut "Se, en drage!". Alle skjønner at nå har jeg fått øye på en fin sky ;)Men, tilbake til lampa... Den er designet av danske Eskild Hansen som her sitter sammen med den "flyvende" varianten av lampen. Den er enda finere synes jeg, men med ordinær takhøyde i huset vil den være en smule upraktisk i de fleste rom. Uansett, den var ikke et alternativ i dag - og det er da vi kommer tilbake til prissjokket! 
Det hele begynte med en mail fra Flust.no om at det var Fri frakt denne uken. Det gjorde veien inn på siden kort, for når man slipper de 130,- kronene i frakt, kan man alltids handle litt fine småting på tilbudstorget. Etter en kjapp "scanning" i de ulike kategoriene under Hus&Hage stoppet jeg på belysningssiden. Jeg tenkte at dette måtte være en skrivefeil? Et kjapt søk på google viser at lampen Pulz Lenti f.eks koster 319,- Euro, eller ca 2 500,- kroner pluss frakt, fra Tyskland. 

Eller kr 2 699,- på lyspunkter.no. 

Da klarte jeg ikke å holde meg lenger, og sent i går kveld endte lampa i handlekurven hos Flust.
Regner med du skjønner hvorfor? Av de 499,- forsvant 274,-pga opptjent saldo, så jeg betalte 225,- kroner  for herligheten! LITT mindre enn 2 699,- kan du si... 

Jeg gliser enda jeg :)

søndag 14. oktober 2012

Nytt på kjøkkenet - svart/hvitt og bittelitt gull...

Det ene kjøkkenvinduet har fått litt fornyelse i høst. To svarte og hvite lamper fra Ellos, lyset i midten er fra Sia (og har som oppgave å skjule litt ledninger...) dansefigurene tror jeg er fra IKEA - de har vært med oss lenge og flytter rundt litt. Den sorte vasen har jeg arvet etter min mormor.


Endelig er også den første av to liftgardiner på plass på kjøkkenet. Det har vært en lang vei dit, og hele TRE forsøk før Ellos klarte å sende meg riktige gardiner. De to første gangene var de feilpakket fra leverandør (det sto riktig mål - 120 x 90 - på klistrelappen på pakkene, men inni lå det 100 x 90 gardiner...). De lovet å pakke de ut og måle før de sendte meg nye første gangen jeg returnerte de, men den beskjeden må ha forsvunnet underveis. Da jeg fikk pakke nr to var det fremdeles feilmerkede for små gardiner... Etter enda en klagetelefon lovet damen i andre enden av telefonen at hun selv skulle gå ned og måle to gardiner og få sendt avgårde til meg. DA ble det endelig riktig, men da var jeg igrunnen gått litt lei av hele gardinprosjektet. 

Etter å ha vasket dem for å få krympet dem ferdig, havnet de i en plastpose på hobbyrommet og der ble de liggende noen måneder før lysten til å sy dukket opp igjen ;) Vinduet er bare 107 cm, og jeg ville ha de kant i kant med listen, så jeg måtte sy dem inn på sidene. Nå håper jeg bare lysten til å gjøre ferdig gardin nummer to kommer ganske snart - for jeg ble igrunnen ganske fornøyd når den første var på plass!Det sniker seg stadig inn litt gull i interiøret hos de ulike bloggerne, og nå har det jammen gjort det hos meg også. Vasen etter mormor har gullkant på toppen, og en liten gullstripe i bunnen. Jeg hadde ingen planer om å adoptere noe fra denne trenden, men nå fikk jeg visst bittelitt gull å vise frem jeg også ;) Jeg har hatt denne vasen i mange år, og den har vært fremme i perioder og på loftet i perioder. Nå skal den få være fremme i lyset en stund. 

Glitrer det i gull hjemme hos deg for tiden?

onsdag 10. oktober 2012

Tavleklistremerker - og store forventninger!

Disse klistremerkene synes jeg er så fine, og jeg håper de snart er å finne i en butikk nær meg...
Søstrene Grene skal åpne butikk på ett av senterne i nærheten, og jeg er VELDIG spent på hva slags vareutvalg de kommer til å ha! Jeg har bare vært innom Søstrene når jeg har vært på reise i andre byer, så jeg vet lite om hva som er blant det faste sortimentet og hva som skiftes ut uke for uke.
Det jeg liker så godt med denne butikken, er filosofien om at de setter prisene ut fra faste satser for avanse, og ikke hva de kunne ha solgt varene for ut fra popularitet og tilsvarende merkevarer. Det gir LAVE priser (av og til litt sjokkert jeg, over at de er så billige og andre kan selge tilsvarende ting så dyrt...) som kommer kundene til gode.
Butikken åpner i løpet av denne måneden, så da står en tur dit definitivt på programmet. Det må jo være en super butikk for ungene å handle julegaver (til meg...) på også, der får de mye for pengene.

Har du en Søstrene Grene-butikk i nærheten? Og kjenner du igjen noe av dette fra det faste sortimentet, eller er dette produkter som har "kommet og gått"?


torsdag 4. oktober 2012

Tikk takk - historien om et klokkeprosjekt...Vi er endelig ferdig med et prosjekt som jeg begynte på for ikke mindre enn to år siden... Ja, det er ulempen med å blogge, oppstarten på slike prosjekter blir behørig publisert og påminnelsen om at Ting Tar Tid er 
godt dokumentert!
Denne gangen har prosjektet ikke bare tatt tid på grunn av meg, men det tok faktisk to år å finne et urverk som hadde lange nok visere... Denne klokken er laget av en gammel bordplate med en diameter på 75 cm, så alle urverkene jeg klarte å finne hadde rett og slett alt for korte visere.
Til slutt fant jeg en klokke med løse tall - på Biltema av alle steder. Den er laget med tanke på å lime tallene på veggen, selve urverket henges opp på en stift. Planen for klokken var egentlig å male svarte romertall, og ha svarte visere, men vi ble enige om å prøve produsentens versjon først. Min kjære ga platen et siste strøk maling, og hjalp meg med å måle ut plasseringen av tallene. Vi ble egentlig ganske fornøyd med resultatet, så den skal få lov til å være sånn en stund nå. Vinduet til høyre er i trappeoppgangen, og det står helt inn mot hjørnet av veggen i 2. etasje. Klokkens oppgave er først og fremst å skape mer balanse på denne høye smale veggen og den oppgaven klarer den bra synes jeg :) 
(Lampen henger forøvrig midt over trappen (som er U-formet) og ikke rett foran klokken slik det ser ut her)


Tallene er i børstet stål, men bak stålet er et lag tykk svart gummi som gjør at tallene stikker ut fra platen og får en skyggeeffekt som gir en større kontrast mellom stålet og det hvite.

Jeg må føye til her at det faktisk bare er gått litt over en uke siden vi fikk tak i tallene og urverket på Biltema, og i helgen fant jeg endelig noe jeg kunne henge den opp med. Platen veier over 7 kilo, så det nyttet ikke med vanlige opphengsbeslag for bilder (jeg endte faktisk opp med å kjøpe en "tjoringskrok" på Biltema - kan den holde en hest kan den garanter holde denne klokka!). Da jeg endelig hadde fått tak i alt jeg trengte ble min Kjære så inspirert at allerede mandag fant han fram malingspann og rulle, og tirsdag var den altså endelig oppe på veggen. Et skikkelig Skippertak med andre ord!

Ganske fint å se det ferdige resultatet når vi kommer ut i gangen hver morgen, så håper vi blir inspirert til å gjøre ferdig et par prosjekter til her. Var det mer maling igjen i den boksen, kjære?


tirsdag 2. oktober 2012

Teak takk...!


Something old - something new - something borrowed - something blue.... 
Denne samlingen ble ikke laget med tanke på verset over, men det slo meg da jeg skulle beskrive den :) Brettet fant jeg i kjelleren hos min mor, da jeg var på jakt etter noe i teak som kunne stå på den hvite Tv-benken. Det så ikke akkurat slik ut da jeg kom hjem med det, men etter at min Kjære hadde brukt noen timer med rensing og forsiktig pussing av treet, var det absolutt verdig en plass i dagslys igjen! 

De blå flaskene fra Broste, kannen fra Ikea, vasen fra Sia og Dolmioglasset med hjemmestrikket trekk sto allerede på benken, men jeg flyttet stadig på dem for det ble aldri helt riktig (ja, jeg vet jeg høres litt rar ut nå - men heldigvis er vi flere interiørnerder, så jeg vet noen der ute forstår meg! ). Den bittelille gamle treurnen var en av de få tingene jeg fant i bruktbutikkene da jeg jaktet på teakgjenstander. 

Selv om disse gjenstandene er veldig forskjellige i struktur, materiale og utseende, synes jeg likevel de danner en fin helhet når de samles på ett brett.Reinsdyret fikk selskap av en tranelignende fugl i samme farge som brettet, og nå står de begge og kikker forventningsfullt til himmels - eller egentlig ser de vel bare taket, men det høres jo ikke like spennende ut ;)

Litt gamle velbrukte ting, til den nette sum av kr 30,- (og som vanlig litt hjelp fra min Kjære...) var alt jeg trengte for å bli fornøyd med denne delen av Tv-benken. Som så ofte før kan jeg konkludere med at det ikke nødvendigvis er dyre ting som må til, jeg er minst like happy hvis det er nesten gratis!

Har du kommet over noen billige skatter det siste? Og hva synes du om teak - ja takk, eller nei takk?