tirsdag 31. januar 2012

Når enden er god... Litt interiørstrikk!
Jeg har fått en ny dille! Med skapet på hobbyrommet fullt av restegarn og skapet på kjøkkenet fullt av tomme Dolmiosausglass (hadde en gang plan om å henge opp disse som lykter ute), kom tanken om å "kle på" disse. Høsten 2010 skrev jeg om Interiørstrikking, og de fine vasene fra Ferm Living. Nå fikk jeg endelig prøvd meg. Dette er nr 2, den første laget jeg på hytta forrige helg i offwhite ull. Den (foreløpig) siste ble i lys gul bomull, og skal få være med blant pastellene på kjøkkenet :)Problemet med å strikke av restegarn, er at det ikke er så lett å beregne hvor mye garn man har og hvor mye man trenger... Jeg måtte bruke enden fra tråden jeg la opp masker med, for å få nok - det holdt akkurat til at jeg fikk felt av!Dette var gøy, så det blir nok noen varianter til før jeg gir meg :) Hvis noen har idéer til flere ting jeg kan kle med strikk, tar jeg gjerne i mot tips.


mandag 30. januar 2012

Så nær - og så langt i fra!

Jeg har lett en stund etter nye gardiner til kjøkkenet. Altfor lenge, i følge min kjære, siden jeg tok ned de andre gardinene i 2010 en gang... Jeg har ikke hatt noe hast, for jeg liker vindusløse gardiner, i motsetning til mannen. Planen har vært liftgardiner, siden jeg ønsker like gardiner på begge vinduene, og det ene er foran kjøkkenvasken. Av erfaring vet jeg at det å sy om liftgardiner fort kan bli et evighetsprosjekt her i SkippertaksHuset (gardinet til trappeoppgangen har ventet på å bli 12 cm smalere siden - ja, jeg er jammen ikke sikkert på hvilket år...)Anyway, da han hadde malt ferdig det siste strøket på kjøkkenet for meg, bestemte jeg meg for at nå skulle jeg intensivere jakten. Han fortjente virkelig å få gardiner der nå, synes jeg. Hvite med riktig utseende og riktig bredde (110cm)  fant jeg fremdeles ikke, men Brasserie gardin med knyting fra Jotex likte jeg godt. Den fantes bare i 80, 100 og 120cm. Likevel er denne type gardin enklere å tilpasse enn liftgardiner, så jeg bestemte meg for å gå for det. Jeg registrerte meg som kunde hos Ellos, og bestilte 2 stk 120cm brede. 

Bare noen dager etter kom SMSen om pakke, og jeg var klar for å sette meg ved symaskinen. Skuffelsen var derfor stor, da jeg pakket ut gardinene og så at de bare var 100cm! De var rett og slett feilmerket, på plastikken stod det 120x90, men det stemte altså ikke med det de hadde lagt inni. Dermed var det bare å pakke det inn igjen, og sende i retur. Nå lever jeg i spenning om de klarer å finne poser med riktig innhold, når de skal sende meg nye. Ganske irriterende å måtte vente på nytt (retur tar visstnok mye mer enn dobbelt så lang tid som ny bestilling). Håper bare motivasjonen til å sette seg ved symaskinen dukker opp samtidig med pakken! 

fredag 27. januar 2012

Fargeinspirasjon


Jeg følger jo Manuelas Kreativitetskurs på bloggen Mrs Hardy denne uken, og utfordringen i del 5 var å lage Mood Boards. Her er første utgave hos meg. Jeg har planer om å la pastellene innta huset denne våren, 
og lette gjennom alle bildene på harddisken på jakt etter noen ga meg den rette følelsen.
I fjor kom rosatonene fram til Mys konfirmasjon, og ble værende til høsten. 
Denne våren ser jeg for meg litt mer fargemiks av sarte pasteller. 
Mot mørkegrå og hvite vegger kan det bli fint.
Jeg er i full gang med å strikke nye
interiørdetaljer, så da passet
denne Keep Calm
plakaten 
godt;)Disse to julekortene var også med på å inspirere meg. Da jeg plukket ned alle julekortene etter jul, klarte jeg rett og slett ikke å pakke vekk disse to. Det var noe ved dem som gjorde at jeg måtte ha dem stående en stund til. Det er ikke så mange elementer i innredningen vår som er gamle og nostalgiske, bare enkelte arvede gjenstander. Jeg tror nok det er fargene, mer enn stilen, som var inspirasjonen.

Hele kjøkkenet og langveggen fra kjøkkenet inn til spisestuedelen er nå malt 
i Pure Colour 5000N. Det grå er dermed på plass, så får vi se om det 
dukker opp elementer i pastell som kontrast til denne etterhvert ;) 
Flere Mood Boards finner du HER under Manuelas kursdel 5!

onsdag 25. januar 2012

Kreativitet - inspirasjon fra kunst

En av bloggerne som inspirerer meg mest - Manuela med bloggen Mrs Hardy - har denne uke et kreativitetskurs. Gratis og åpent for alle! Hun er heldigvis ikke tilbakeholden med å dele sine egne kreative idéer, men denne gangen hjelper hun oss andre å sette igang våre egne kreative prosesser. 

Jeg vet jo jeg har et kreativt gen i tillegg til det analytiske. Kombinasjonen kunst og tall ligger bakover i generasjonene også. Det gjelder bare å slippe den kreative biten løs! Del 3 i kurset handler om å la kunst inspirere. Dans og musikk. Det gikk igrunnen et lite lys opp for meg da jeg leste biten om dans. Jeg har gått en del koreografikurs opp igjennom, og der er punkt en som regel å ta i bruk hele gulvet. Da vi flyttet inn i det nybygde huset for 10 år siden, var både sofaer og spisebord plassert på diagonalene i rommet - ikke langs veggen, som kanskje er mest naturlig for de fleste. Kanskje tankene mine om innredning ble inspirert av hvordan vi tenker når vi koreograferer?Oppgaven i del tre var som følger:

Slik gjør du:
Velg en av sangene i spillelisten min. Du finner den lenger nede på siden.
(Du kan også velge en annen sang, men helst en av disse)
Sett deg i en god stol, lukk øynene og hør på sangen.
Hvilken følelse gir den deg?
Hvilke farger ser du?
Hvilken lukt forbinder du dette med?
Hvilken stil ser du for deg (gjerne interiør/mote)?

Av alle valgene som var listet opp, falt blikket mitt på Morgenstemning fra Peer Gynt. Jeg må innrømme at tittelen var nok til at farger og følelser dukket opp. Vintermorgen ved havet her vi bor, med mørkt hav, frostdis, klar kald himmel og lett rosa under skyene rett før sola kommer frem. Jeg vet at jeg bruker litt tid til å "varme opp" de kreative tankene, så dette var et nokså "bundet" resultat. Lite abstrakt, ganske konkret. Likevel, jeg føler det er en god begynnelse. Jeg fant fram akvarellblokk, akvarellblyanter og pastellkritt. Jeg lot musikken vekke ting i meg, og lot det komme ut og ned på et ark. Det er lenge siden jeg tok meg tid til, og det føles godt. Jeg har lest mye om trender i 2012 og 2013 nå før messa, og de trendretningene som har fanget min interesse har vært de som inneholder pasteller. Så på en måte har jeg fått med noe av de tankene jeg har om fargene jeg ønsker å bruke i interiøret. Jeg har et par "blanke lerreter" jeg ikke vet hvordan jeg skal fylle etter siste ommøblering, så kanskje dette kreativitetskurset kan få det til å løsne?

Flere resultater fra andre som har kastet seg ut i det finner du HER
Kast deg uti det du også da vel!

 

tirsdag 24. januar 2012

Krakk i naturmaterialer


Selv om jeg må stå over vårens gave- og interiørmesse, må jeg innom leverandørene og se om det er noe artig å finne. Det er veldig mye av det samme som i fjor - hvitt og sink står sterkt fremdeles. Stadig flere kommer med produkter i naturmaterialer, mer eller mindre bearbeidet. 
Denne krakken "Lars" fra Halvor Bakkes serie for Lama, må vel kunne settes i klassen mindre bearbeidet. SkippertaksMannen etterlyste nettopp et møbelprosjekt til hytta han kunne holde på med i vinter. Kanskje jeg skal tipse han om denne? Hva synes du - helt rå, eller noe du aldri kunne hatt? Jeg er litt usikker på sittekomforten, den egner seg kanskje bedre som dekorelement. Jeg ser den ikke helt for meg hjemme, selv om vi snart skal igang med et prosjekt laget av en trestamme her også. På hytta derimot, kunne jeg gjerne hatt en slik... :)

torsdag 19. januar 2012

Gamle skilt og planteplansjer

Jeg har egentlig en selvpålagt kjøpestopp i januar, men når man kan handle med levering og betaling i februar er det vel greit?


Vi har jo en fantastisk vakthund, i hvert fall er han god på å bjeffe høyt og tydelig (og lenge) når noen ukjente (for han) kommer på besøk. Da jeg så denne inne hos HØYTRYKK, kunne jeg ikke holde meg. Og den var jo egentlig ikke til meg, men til hunden. Og han har jo ikke kjøpestopp...Da jeg først var inne på sidene til SalvageNation, var det vanskelig å ikke ta med disse to fine skiltene. Jeg har lenge hatt lyst på noen gamle skilt, og disse var veldig fine da - så vips så var de også havnet i handlevognen. Bare 1$ i frakt på ekstrating man puttet oppi!Jeg har akkurat tømt bildelistene ved spisestuen, siden veggen skulle få et lag med Lady Pure Colour for å få det matte utseende jeg ønsket. Da jeg skulle begynne å vurdere hva som skulle opp igjen, tenkte jeg at det hadde vært koselig med noe i vårlige farger - men hva? Da jeg så disse printene, visste jeg hva - og dermed var det enda to items i kurven...

Nå gjenstår det bare å se hvor lang tid det tar før pakken fra USA dukker opp :)
Gleder meg!


tirsdag 17. januar 2012

Trender vår/sommer 2012

Nå nærmer Gave- og interiørmessen seg med stormskritt. Det blir ingen innkjøpsrunde der på meg denne gangen - kroppen har sagt stopp - så jeg må nøye meg med å nyte det jeg finner på nettet.

Like spennende som leverandørenes presentasjon av produkter på messen, er PEJ-gruppens spådommer om neste sesongs trender. Som vanlig har de delt dem inn i fire ulike retninger:


SUMMER TWILIGHT


Industriell og minimalistisk, inspirert av 70-tallet. Knytter sammen det velkjente og trygge, men med nye farger og innovasjon. Rike og dype farger med utgangspunkt i tussmørket, hentet fra naturens og mineralenes verden. Turkis, mørk sjøgrønn, laguneblå, mørk lilla, rubinrød, korkbrun, sand, kitt, oliven.
Mye ensfarget, mellomblå denim og vannaktig utflytende mønstre.
Mye naturmaterialer - skinn, tre, tau, keramikk, blanke overflater, rå betong.


PRECIOUS PASTFeminim og romantisk, gamle arvestykker og vintage forenes med dagens tolkning av blomster og edelstener. Gir tradisjoner fornyet verdi. 
Fargene går i to retninger, en matt romantisk/rustikk retning og en blank eksklusiv dramatisk retning.
Pudderrosa, lette grønne nyanser, beige, vanilje, ofwhite, pastel lilla, mørk lilla, bringebær.
Blomstermotiver, patinert vintage look, patchwork, broderi, blonder, drapperinger.
Heklede, broderte, flettede tekstiler eller brokade, damask, jaquard, edelstener.
Aplikasjoner i stoff eller papir. Blonder, silke, fløyel, rød denim.


NEW PUZZLE


Bryter med det tradisjonelle, og hyller fremskritt og nytenkning. Blander overflater og materialer, grafiske og organiske former, stilelementer (ikke enten/eller, men både/og), håndverk og teknologiske innovasjoner. 
Nye og skjeve fargesammensettinger, sterke kontraster og perfekte harmonier.
Gul i forskjellige nyanser, flammende oransje, støvete blå, kjølig lilla, 
nøytrale pudder og pastellfarger, matt grønn, sort og hvitt.
Mønstermiks og lek med elementer, patinerte og polerte overflater. 
Nye materialer finner nye anvendelsesmuligheter. Betong, plast, tre. 
Overflater og materialer settes sammen på nye måter.


NEW FREQUENCY


Et fargerikt tema fascinert av innovative materialer, "smarte tekstiler" og nye teknologiske muligheter.
Sterke rene farger - klassisk grønn, turkisblå, rougerød, flammende oransje. Gul og klar irislilla.
Sterke og sarte nyanser kombineres.
Striper, fargerike digitale mønstre inspirert av computergrafikk.

Mer utfyllende beskrivelser av hver retning finner du HER

For en gangs skyld kan jeg ikke si jeg fikk en klar favoritt blant PEJ-gruppens trender. De drar analysene gjerne mot de mer ekstreme ytterpunktene, og de blir derfor ikke så synlige i butikkene hos oss. Jeg finner igjen mye av "mine" farger og materialer i de fleste av disse retningene, siden jeg liker å kombinere ulike stilarter og retninger. Hvilken av retningene ligger ditt hjerte nærmest denne våren?

søndag 15. januar 2012

Kontraster med ulike teksturer


Jeg er veldig glad i kontraster, ikke nødvendigvis i farger, men ved bruk av ulike teksturer. Blandingen av røffe materialer mot blanke, glatte gir en effekt jeg liker godt. Vi har enda ikke klart å finne et fornuftig navn for "det nye rommet" som brukes som ekstrastue, bibliotek, gjesterom, treningsrom, fotostudio og i fremtiden forhåpentligvis også som filmrom (gode forslag mottas med takk!). Veggen er Moelvens nye Rough panel, beiset med Jotuns Patinagrå. Denne veggen ønsket jeg å fremheve nettopp ved bruk av materialer som gir kontrast. Lampe og tidskriftsamler i sølv gir kontrast til veggen, men strukturen gjør at de også ble en kontrast til hverandre. Lampen dumpet jeg over da vi var innom Clas Ohlson, og tidskriftsamleren (som gjemmer fjernkontroller i lommene) fant jeg på tilbud i en "alt-mulig-butikk" i byen. Under 200 kroner for hver, så det var ikke nødvendig med betenkningstid akkurat!


lørdag 14. januar 2012

Fornyelse i stuen


Da var endelig den nye tv-benken på plass! Lavere hylle og høyere ben ble mye luftigere, akkurat slik jeg håpet. TV-veggen før kan du se HER. Beina fra Jysk som jeg skrev om i forrige innlegg, var for kraftige - de stakk utenfor hjørnene på hylla. Da var det mannens forslag som var neste alternativ, og det gikk riktig så bra å skru to Bestå-ben sammen til ett dobbelt så høyt. Ikke helt Montana, men close enough ;) 

Hyllene som sto her er naturligvis gjenbrukt. To av dem i rommet ved siden av, til oppbevaring av cder og dvder. Det var en del av innredningsplanen til det nye filmrommet. Den siste smale skulle foreløpig lagres på loftet, men på vei opp havnet den på soverommet vårt. Vi har savnet et sted å samle ting som skal til hytta. Nå er det bare å legge inn håndklær, sengetøy og annet etterhvert som det er klart for retur. Deilig å slippe stablene på gulvet! Jeg liker fornyelser ekstra godt når de gamle tingene kan gjøre god nytte for seg andre steder :)


tirsdag 3. januar 2012

Høye ben til lave hyller?


Foreløpig er det nytt år og gamle planer som gjelder på innredningsfronten her i huset. 
Jeg har lenge jaktet på lavere hyller til TV-veggen, og foreløpig er det kun IKEAs lave versjon av Bestå-hyllen som er aktuell. Jeg har fremdeles lyst på høyere ben en de standard 10 cm høye som IKEA leverer, men jeg har ikke funnet noen hos IKEA. Det beste forslaget til nå har vært å montere to ben oppå hverandre, min kjære mener de bena vi har brukt på de andre Bestå-skapene er konstruert slik at det skal være mulig.
 
Målet er både å få et luftigere inntrykk når hyllen kommer høyere opp, men også at det skal være mulig å komme til stikkontaktene uten å måtte flytte på skapene. Da må de minst 19 cm opp. 


Bestå ben fra IKEA til venstre - stålben til rammemadrass fra Jysk til høyre.

I dag bladde jeg igjennom siste brosjyre fra Jysk, og der fant jeg et bilde av fire stålben til rammemadrass. De er 20cm høye, så det løser det praktiske problemet med stikkontaktene. Hvis skruen har samme størrelse, kan de være et godt alternativ. Jeg må visst ta en tur innom Jysk en av de nærmeste dagene ;)