tirsdag 27. september 2011

Fra soverom til oppholdsrom...
Noen ganger kan støynivået i stua bli ganske høyt, når begge jentene har med seg venninner på hytta. Spisebordet er det naturlige samlingsstedet når de spiller spill, og selv om de begynner å bli store er de gode til å leve seg inn i det! Det er veldig koselig når de har det gøy sammen og holder på å le seg ihjel, men da kan det også være godt å kunne trekke seg litt tilbake og lukke en dør eller to. For oss er det da soverommet vi må ty til, men jeg liker ikke følelsen av å være "forvist" til sengs ;)Løsningen ble derfor å kjøpe et sengeteppe til å ha på sengen, slik at den føles mer som en Daybed enn en soveplass. Jeg var innom Kid for å se om de hadde noe som kunne passe i fargen, og fant noen som så nokså riktige ut. Fargen vi har på veggen - Jotuns Marrekesh - går mott grå eller brun avhengig av lyset, så jeg kom til at jeg måtte ha med fargeprøve før jeg bestemte meg. På vei ut gikk jeg forbi et bord med varer med 70% avslag, og DER lå sengeteppet jeg ville ha. Både tekstur og farge var akkurat slik jeg hadde sett det for meg! Fløyelsaktig som ville pimpe sengen akkurat så mye at det ville føles innbydende å sitte der, og likevel ikke så mye at det ble "feil" på hytta.Med en stabel gode puter, ble sengen istedet en super leseplass. Så super at jeg pløyet gjennom alle tre Jo Nesbø bøkene som lå på hyllen i løpet av tre døgn. Til slutt ble jeg etterlyst av de andre som lurte på om jeg ikke hadde tenkt å være sammen med dem i stua mer.  Det skal jeg selvfølgelig, men det er godt å ha en plass å trekke seg tilbake til også ;)


torsdag 22. september 2011

Høststemning på hytta


Høsten er en spesiell tid på hytta. Naturen er så utrolig vakker på fjellet om høsten, og den klare friske fjelluften gjør det godt å være ute. Like deilig er det å komme inn igjen, og nyte en god kopp te eller kakao og tenne lys når det mørkner. Disse lyktene fra Broste skal lyse opp på spisebordet vårt denne høsten.Formen på rommet gjør at det passer mye bedre med et kvadratisk bord istedet for det avlange vi hadde før, og vi er veldig fornøyd med dette Finn-"kuppet". De gamle Budalsstolene ble som nye med noen strøk mørk grå maling (N8000). De har vært alt fra orange, grønne, lutede og kongeblå, og fikk et nytt liv med ny  farge. Alltid koselig å kunne fornye og bruke møbler som har vært i familien i årtier. Nå gleder vi oss til å nyte høst- og vinterkvelder med familie og gode venner rundt bordet!


onsdag 14. september 2011

Nytt gulv!


Jakten på nytt gulv foregikk for fullt i forrige uke, og fredag kom min gode venninne med forslag om et gulv som passet veldig fint til vårt bruk. Lørdag var vi oppe i butikken og hentet det, og søndag ettermiddag ble det lagt. Når vi først har bestemt oss, kan det faktisk gå ganske radig i SkippertaksHuset ;)


Vi bestemte oss for å legge vinylbelegg, for at det skulle tåle vannsøl både fra vannskål og våt hundepels. Valget falt på Gerflors selvklebende vinyllaminat - Senso Rustic i farge grå. Det passet veldig fint sammen med veggen, som er beiset med Joutns Patinagrå. 

 

 Langs den grå veggen kommer det en lang rad med lave hvite Bestå hyller, som vil bryte av mellom gulv og vegg. Den nyeste brukeren av rommet virker veldig fornøyd, og med et gulv som reklamerer med å ha "keramisk overflate" bør det tåle både klør og sand også. Gulvet ble litt mørkere enn med den opprinnelige planen som var å male i N 1500 (lys, lys grå), men vi er veldig godt fornøyd!mandag 5. september 2011

Enda en funksjon på vårt bibliotek, fotostudio, film-, ungdoms,-trenings-, og gjesterom!

Nå har dette allsidige rommet jammen fått enda en funksjon! Dermed vil også noen av innredningsplanene endres litte granne...


Vi trenger nå et gulv som både tåler klør i fart, og søl fra vannskåla. Rommet har nemlig fått en ny beboer, den herlige Tibetanske terrieren Chaco på 9 mnd. Det spørs om ikke vi rett og slett må finne et belegg vi kan legge der inne... 


Det blir ikke mye synlig belegg, siden det blir hyller langs to av veggene og sofasengene langs den tredje De to store teppene og den delen av sofasengen som står ut i rommet, dekker nesten resten. 


Tror jeg får ta en runde og se om det finnes noe billig og greit belegg. Deretter må vi få satt på lister, så vi kan flytte inn alle Bestå-hyllene fra stua. Ergometersykkelen tror jeg rett og slett vi gir vekk, nå går vi heller en tur med Chaco istedet for å tråkke på den! 

Sommeren har gått med til å legge tre-tak på hytta (ble utrolig bra Kjære - du kunne jammen det også, du :) ),  nå mangler bare vannbord og vindskier på den siste enden. Dermed håper jeg min kjære er klar for en sluttspurt her inne om ikke lenge. Jeg får fortsette jakten på å finne et godt alternativ til å ha under TV i stua når raden med Bestå-hyller forsvinner derfra...