tirsdag 23. august 2011

PEJ-gruppens trendvarsler for høst/vinter 2011 - hvilken retning er din?

PEJ-gruppen er en av Skandinavias ledende trendguider, og utarbeider hvert år analyser for de kommende sesongenes trender. For høsten/vinteren forventer de følgende fire retninger:


En moderne fortolkning av naturen. Naturen leverer former og strukturer til en undertrykt dekorasjon, som gjør det moderne appellerende.

Klassisk lys nøytral fargeskala som base.
Hvit, offwhite, beige toner, kamel-brun, mørk brun, lys grå, grå-brun, sort
Accentfarger: Støvede pasteller: lys grønn, lys blå, lys koral

Mye ensfarget, kombinert med ulike mønstre inspirert av former i naturen. Overflater/tekstiler med struktur.

Materialer som brukes er eik, ask, kryssfiner, lær, betong, glass, gummi, korian, filt, pels, keramikk, tauverk
Møbler som lenestoler m/treben, volumniøse lærmøbler, sofa m/intergrert bordløsning, enkle spisebord i lyse/mørke tresorter. Tepper/tapeter m/grafiske naturmønstre. Krakkelerte overflater. Stram design m/myke former. Kombinasjon av treoverflater m/hvite eller fargede detaljer.Alle skogens elementer leverer inspirasjon til Forest life; fuglene, bakken, trærne og mikroorganismene. En klassisk 1950-talls silhouette, vinterhager og gammel skog bidrar til en romatisk fortolkning av skog og natur.


Grønn-nyanser dominerer. Blek mosegrønn, bladgrønn, furugrønn, mørk blågrønn, lys-mørk brun. Accentfarger: lys gul, gul, honning-gul. 


Mønstre med blomster, blader, trær, årringer, fugler (påfugl, ugle), insekter, bikube, botanisk kamuflasje, print/foto av skogen som tekstil/tapet.


Materialer som lyse tresorter, gummi, filt, strikk, tweed, flett, kurv, lær, pels, sten, keramikk, trefiner, lakkert metall, rå metall, papir, fuglefjær (påfuglfjær)Fototapet, tapet m/grafiske detaljer fra skogen, rustikk veggbekledning. Avrundede organiske speilformer. Møbler og innredning med treets form. Kurvmøbler ute/inne. Garderobe/oppbevaring og entremøbler. Tekstiler, puter, tepper med landskapsstrukturer/print.Delight decor er en hyllest til tilbakekomsten av dekorasjon. Temaet har masser av elementer fra vintage, blomster og botanikk, ballett, boheme og det gamle Persia.


Trenden har elementer fra vintage, botanikk, ballet, bohem og gamle persia. Struts, nattergal, papegøye leverer også inspirasjon til temaets lette, dekorerte stil.

Røde farger dominerer, klassisk rød og persisk rød, flamingo-rosa, coral, honning-gul, lett oransje, eik som er farget brun. Accentfarger: Mahogni brun,lys-mørk lilla.

Storblomstret print,fugle-og fjær motiver i fargeskalaen. Print med vannstruktur. Printinspirerte vintage smykker. Patinerte gamle print. Tapet/ornament mønstre. Mønstre med opphøyd struktur.

Materialer som silkebånd, glassperler, fløyel, lær, pels, fjær, perlebroderier, silke, tyll, ull, tovet filt, porselen, krystall, farget plexi, eik, mahogni. En romantisk,volumniøs stil. Chaiselong, puff, store puter. Polstrede møbler m/trukne knapper. Vatterte sengegavler (og sengetepper). Tepper med blomstermotiv.I Nordic cowboy mikses det amerikanske western med elementer fra nordens folklore. Balansen mellom elementene er det viktigste i uttrykket. Like deler cowboy og like deler folklore.

Kontrastfylt og fargerike mønstre. Kitthvit, lys gul, mørk brun, karamell, koral, rød, matt flaskegrønn, petrol-blå, mørk denim-blå, lilla.


Nordiske strikkemønstre og amerikanske print fra ville vesten. Tradisjonelle mønstre som har overlevd årtier, folklore inspirasjon, indiansk inspirasjon, utvaskede print, rutemønstre, korssting, broderier, ville hester som motiv.


Interiør og tekstiler til stue - kjøkken. Enkle stoler, krakker. Sadel effekter. Møbel-tekstiler med streker/sikksakk mønstre. Fargede bånd, lappeteknikk. Løse tepper medavdempede folklore mønstre. Gjerne lyse vegger med fargerike tekstiler. Møbler med malte detaljer. Tyrehode.

********************
Jeg tror jeg finner mest av min stil i Modern Nature, med et hint av Delight Decor...
Hvilken retning ligger nærmest din stil?

Nå skal jeg snart pakke ferdig kofferten, og i morgen tidlig setter vi oss på toget til Oslo. I morgen ettermiddag drar vi til TrendDesigns showrom, og torsdag er vi klare for Gave- og Interiørmessen.

Fredag drar hele familien sammen til et møte, som - hvis det går den veien vi drømmer om - kan forandre hverdagen vår en smule de neste årene. Jeg håper virkelig jeg klarer å holde fokuset på innkjøpslistene de neste to dagene, selv om jeg ønsker det skal være fredag i morgen!


søndag 21. august 2011

GreenGate høsten 2011 - mer enn prikker og blomstrete kopper


Tidligere har jeg forbundet GreenGate mest med prikkete og blomstrete kopper, men de har så mye annet fint ! Kombinasjonen blå og beige er en klassiker, og disse putene og teppene fra GreenGate kunne jeg gjerne hatt noen av.


Det er fremdeles blomster og prikker i fleng selvfølgelig, i år har det også kommet en del i lillatoner. De lilla blomstermønstrene er ikke helt min stil, men det mørkere lilla med prikker kunne jeg godt hatt. Det hadde passet fint sammen med alt det ensfargede hvite vi har. Men, så var det det med skapplassen da - kjent problem? 


GreenGates messestand pleier å være lett å legge merke til. Her er et par bilder fra messen i januar, det blir spennende å se hva de lager neste uke!

fredag 19. august 2011

Høstens trender


HM Home finner vi ikke på messa, men vi vil nok se lignende miljøer hos andre leverandører

Nå nærmer høstens Gave- og interiørmesse raskt, og jeg gleder meg som alltid til å se om det kommer noe nytt og spennende! Foreløpig ser det ut til at vi viderefører mye av det samme som i fjor, både den industrielle og den naturlige trenden fortsetter for fullt. Disse kombineres også, i en rustikk og røff stil - men gjerne med innslag av mer klassiske, glatte/blanke detaljer. Dette gir sammensetninger av ulike teksturer som gir fine kontraster og en spenning i interiøret. 
Knagger fra Nordal

Det er fremdeles mye lilla, grått og brunt som i fjor høst, og vårens duse pasteller fortsetter videre. Det er vel nesten som å banne i Blogglandia, men jeg håper at det blir litt mindre hvitt preg på messen denne gangen. Den hvite trenden som i følge trendforskerne representerte den nye tiden etter finanskrisen, da vi skulle begynne med blanke ark, har vart lenger enn de spådde. Mye hvite vegger vil det nok fortsatt være, både i vårt hjem og i mange andres, men jeg er klar for å ha litt "fargestifter til" :) House DoctorØnsker alle en riktig god helg!mandag 8. august 2011

Er i hagen...


Det har vært veldig stille på bloggen her de siste ukene, og det er rett og slett fordi tiden brukes ute i hagen! Skulle jeg ha blogget om hva jeg gjorde, hadde dette endt opp som en ren hageblogg :) 
Det blir nok noen hagebilder før sesongen er over, men det er ikke all graving og luking som gir like spennende bilder å dele med omverdenen. Det blir en del nyplanting også, og både hjertetreet, bambusplantene, klokkebuskene og staudene jeg har plantet i sommer er glade for regnbygene som jevnlig besøker oss. Jeg trøster meg med at da slipper vi vanningsrestriksjoner, og mitt forsøk på å plante bambus i juli (mot alle "oppskrifter") ser ut til å gå riktig bra.

Nå skal siste skoleferieuke med barna nytes til fulle, før bloggen skal få våkne til live igjen. 
Håper alle nyter sommeren - uansett vær :)