søndag 26. juni 2011

Catrineholm ♥


Da jeg var barn, laget jeg mye mat. Jeg var nok litt over middels interessert i hvordan ting så ut, og synes de fleste grytene vi hadde var ganske kjedelige. Bortsett fra to - som hadde fine mønstre og "metallic-lokk". En med rødt og en med blått. Grytene var ganske gamle, og jeg fant fort ut at det ikke gikk an å lage hvit saus i dem... Til grønnsaker derimot, passet de ypperlig. Grytene var fra Grethe Prytz Kittelsens Lotusserie for Cathrineholm i Halden. Jeg får alltid gode minner når jeg ser gjenstander i denne serien.Gleden var derfor utrolig stor da jeg i dag fikk beskjeden fra Åpent Hus om at jeg hadde vunnet et trykk fra  Restyle med Cathrineholmkjele på. Det vil passe helt supert på kjøkkenveggen! I påvente av at en Lotusblomstret gryte eller kjele skal dukke opp på min vei, kan jeg glede meg over dette fine trykket hver gang jeg lager mat. Kanskje finner jeg tilbake til litt av kreativiteten jeg hadde i matlagingen min som liten? Nå må jeg bare ta en tur på IKEA og kjøpe ramme, og få malt den siste veggen på kjøkkenet der dette skal henge. Bra å ha noen regnværsprosjekter på lur (ikke sant, kjære...?).

Tusen hjertelig takk til Åpent Hus for en flott premie i din Giveaway. Har du ikke besøkt denne flotte bloggen før, anbefales det på det varmeste! 

fredag 24. juni 2011

To små bord......til en samlet sum av kr 78,-. Er det rart man handler på IKEA? 
Hvis bordene skulle stå fast på ett sted, hadde jeg nok heller gått for to Hemnes bord (kr 1100 for to), men bordene skal kunne flyttes vekk når gulvet skal brukes til trening. Dermed så er Lack-bordene absolutt å foretrekke siden de omtrent ikke veier noe. Jeg trenger ikke bekymre meg særlig for hvordan de blir behandlet heller, blir de stygge kan vi lime på noe tapet, voksduk eller gjøre noe annet gøy. Terskelen er ikke så høy med et bord til kr 39,- ;)På sikt kommer det nok et Hødnebø-bord her. Vi har arvet et nyreformet bord i valnøttfarget tre med tre ben, som hadde gitt det "lille ekstra" i dette ellers så IKEA-pregede rommet, men det har svimerker i overflaten og må derfor fineres på nytt. Det regner jeg med vil koste ganske så mye, så det får vi vente med til jentene er større og risikoen for nye skader er mindre ;) I mellom tiden skal vi ta en lett oppfriskning på stolen som alltid sto sammen med Hødnebøbordet (bilder finner du her). Den trenger nye gjordebånd under seteputen, og det kommer heldigvis bare på et par hundrelapper, så det prosjektet kommer definitivt på sommerens prosjektliste. Har du noen prosjekter for sommeren?


tirsdag 21. juni 2011

Kelly Moore fotobag


Jeg har drømt om en fotoveske en stund nå. En som henger ordentlig på skulderen, i motsetning til de kvadratiske som humper rundt og dunker bort i andre når man har det travelt. Jeg oppdaget Kelly Moore-veskene for en stund siden, og falt pladask! Nå selges disse også hos en norsk nettbutikk - fotobag.no.


Min favoritt har vært Libby, som også vises på bildet over. Nå er det en Giveaway på den nydelige bloggen Noe på hjertet ♥, som i samarbeid med fotobag.no gir oss muligheten til å vinne en valgfri Kelly Moore-veske! Hvilken er din favoritt?

mandag 20. juni 2011

Liten endring - stor bedring!Da vi startet oppussingen av andre etasje, ryddet jeg ned kontoret mitt som jeg hadde i dette rommet. Det ligger mellom soverommene jentene har fått, og da passet det bedre å lage en egen sofakrok med Tv og playstation til dem. Rommet har ikke dør, men stor åpning ut til resten av gangen i 2. etasje, så denne kroken føles større enn den er.Vi fikk tilbud om å overta en sovesofa fra andre i familien, som ikke hadde bruk for den lenger. Trekket passet ikke så godt mot de nymalte veggene i Mørk Aubergine, så jeg la over et sengeteppe fra IKEA som jeg hadde hatt liggende på loftet noen år. Planen har hele tiden vært å sy egne overkast til armlenene, men siden jeg visste av erfaring at det ville ta tid, kjøpte vi et par billige fleecetepper og la over så lenge. Jentene har brukt kroken mye, men har klaget på at sofaen er veldig smal. De liker å kunne krype opp i sofaen når de ser på filmDen enkle løsningen ble dermed å slå ut sovesofaen, og lage ny rygg med puter. Den ble da 110 cm bred, og god å krype opp i. De synes den var litt hard også, så jeg la på en tykk 90 cm bred overmadrass som lå ubrukt på loftet. Der fant jeg også de store rosa putene. De er fra jentene var små og likte å sitte på puter på gulvet mens de lekte. Bak de store putene ligger en rad med lave puter. De fyller de siste 20 cm av flaten, og gir riktigere helning på de store putene. Det må syes noen nye trekk til putene (og armlenene) etterhvert, men funksjonen er god, og prisen tilnærmet lik null - noe jeg er veldig fornøyd med! Den er allerede innviet med en filmkveld, og det virket som de var godt fornøyd. Liten endring, men STOR funksjonsforbedring :)


søndag 19. juni 2011

Ikke helt enkelt...


...første gang man sender barna utenlands og sitter litt småskjelven igjen hjemme. Heldigvis har jeg fått bekreftet at de er kommet trygt fram, og at alt ser like flott ut som på bildene. En hel uke skal My få kose seg her sammen med venninnen og hennes familie. De kommer til å få det helt fantastisk, det vet jeg, så nå må jeg bare klare å slå meg til ro med at hun er i de beste hender (fordelen med å reise med en sykepleier) og at hun garantert klarer seg fint uten mamma. Så får mamma prøve å klare seg fint uten henne ;) 

Hun har utsikter til strålende sol hele uka, krysser fingrene for at vi får litt sol her hjemme også!


torsdag 16. juni 2011

Vis meg ditt nattbord!Nå er det en utfordring på gang hos den flotte bloggen Åpent hus. Her oppfordres vi til å vise nattbordene våre, og hva vi har på dem. På våre nattbord står Barometerlampen fra IKEA. Alt strevet med å få tak i disse har jeg skrevet om før, ting er heldigvis blitt lettere etter at IKEA Sørlandet var ferdig ;) Det er ikke så ofte jeg leser på senga, men noen ganger må jeg ha noe å bla i før jeg lukker øynene. Da er et par fine interiørbøker gode å ha. Vekkerklokke kommer man heller ikke unna. Denne har en fæl lyd, men jeg likte fasongen, så da får vi leve med lyden.Nattbordet har jeg arvet sammen med senger, kommode og toalettbord med krakk. De har tilhørt mine besteforeldre, og er fra rundt 1930. Sengene er litt korte etter dagens standard, så de brukes på jenterommet.  Nattbordene derimot har vi valgt å bruke selv. Jeg liker så godt eggbordene og løvebeina som er på alle deler av dette møblementet. Det er ikke mye romantisk og shabby chic i resten av huset, men på soverommet passer det fint likevel. 
Hvis du har lyst til å vise fram ditt nattbord, eller se hva andre har, kan du gå inn her :)

onsdag 15. juni 2011

Et liiite skritt videre
Det går sakte med prosjekt film-/ungdomsrom akkurat nå, fordi jeg (som jeg så ofte gjør...) lider av beslutningsvegring. Jeg fant plutselig ut at det hadde vært greit å kunne dekke langbord der inne, men da kan det ikke være fastmontert halvvegg bak sofasengen. Jeg må derfor komme opp med en alternativ løsning, eller  innse at jeg ikke kan klare å trø inn enda en mulig funksjon inn i et rom på drøye 20 m2. Film-, trening-, gjeste-, ungdomsrommet og fotostudioet, gjør kanskje nytte for seg allerede - selv uten å kunne gjøres om til gildesal ;)))


Fram til jeg har bestemt meg, får vi ikke begynt å liste - og dermed kan jeg ikke møblere ferdig langs veggene heller. Det jeg KAN gjøre, er å fortsette på puter til sofasengen. Selv om ikke det skulle bli rygg på den biten går ut fra veggen (bilder som viser rommet kan du se her), er det fremdeles 2,9 meter med sofaseng som skal fylles med puter! Jentene falt jo for tapeten med hus (som du kan se her ), men vi har bestemt oss for at foreløpig får veggen med døra bli værende hvit. Som et alternativ har jeg funnet stoffet over hos Stoff og Stil, som jeg kan lage noen "husputer" av til sofaen i stedet. Puter til å ha inni, kjøpte jeg samme sted og tråd har jeg også. Da gjelder det bare å ta den vanskelige beslutningen om hva slags lukking putene skal ha da, så kanskje (?) jeg kan få sydd litt på neste regnværsdag ;))

alias
Vinglepetra!


tirsdag 14. juni 2011

Rom i hagen: VeggerDesign: Marcus Barnett

Jeg liker å tro at min hage er min lille verden. Her inne kan jeg gjøre som jeg vil. For å skjerme hagen fra resten av verden, er vegger et godt virkemiddel. Vegger i hagen deles gjerne inn i to hovedkategorier: grønne - beplantning av ulike slag, og grå - konstruksjoner i ulike materialer. 


Design: Marcus Barnett

Jeg liker godt romfølelsen veggene gir i hagen, og muligheten til å innrede ulike rom ute også. Et av mine favoritthageprogram er The City Gardener med Matt James. Han lager fantastiske små hager i engelske bakgårder. Der har de ofte høye murvegger mellom hver parsell, og hagen blir liten og intim.Det er nesten litt vågalt å vise bilder fra egen hage, etter å ha vist bilder fra Marcus Barnetts hager. Jeg hiver meg i det likevel ;) Langs veien på sørsiden av den delen av hagen som har en plen (akkurat stor nok til å spille Croquet...) har vi plantet en vegg av ulike vintergrønne og løvfellende busker. Fra venstre Canada Hemlock (Tsuga canadensis), så tre Junisøtmispel (Amelanchier spicata) på bakre rad med to Kjeglegran (Picea glauca 'Konica') og en Fugleredegran (Picea abies 'Nidiformis') foran. Neste del har to Svenskeeiner (Juniperus 'Suecica') bak med tre mindre løvfellende Sommerpirea (Spirea nipponica 'Halwards Silver') foran. På enden står en Blodhassel (Corylus maxima 'Purpurea) som forsøker å skjerme litt for en ikke så vakker lyktestolpe. 

En kombinasjon av vintergrønne og løvfellende, sikrer at det ikke blir så åpent om vinteren - og at det blir litt mer "liv" i veggen. De løvfellende blomstrer med hvite blomster om våren og sommeren, og Junisøtmispelen får svarte bær om høsten. Mot vest har vi en hekk av Serbergran (Picea omorica). Denne gir et helt annet inntrykk. Det blir en roligere bakgrunn, men trenger mer som kan bryte av i forkant for ikke å bli kjedelig og bastant.  Den rolige flaten lar andre blomster få komme til sin rett, her får en helt alminnelig Skogskjegg (Aruncus dioicus) vist fram sine hvite spir. 

Vi har også brukt konstruksjoner for å lage vegger. Her måtte vi lage en mur for å ta opp litt høydeforskjell mot veien, og laget en utepeis med levegg i leca sammen med muren.  
Siden formen på huset "tvang" denne terrassen ut på hjørnet av huset, bruker vi også vegger for å gi ly for vinden. Her har vi forlenget veggen med et espalier, og planen er å lage en plantekasse bak denne (nærmest husveggen). Der skal en klatreplante få vokse og gi en tettere vegg mot øst. På baksiden av espalierveggen er enda et rom, denne delen av terrassen kaller vi for "Brygga". Litt på grunn av fasongen, men mest fordi vi den første sommeren hadde vi en kraftig oversvømmelse i hele byggefelten - og vi hadde vannet flommende ned langs denne. Det gjentar seg forhåpentligvis aldri igjen, siden vi har hevet terrenget en del der serbergranhekken står - men navnet henger igjen ;) Langs denne har vi plantet en hekk med Sibirkornell (Swidus alba - tidl. Cornus Alba). Den har fått vokse nokså fritt de siste to årene, så den danner også en fin vegg som gir ly her.

Denne delen av terrassen fungerer også som gang. Et innlegg om "Rom i hagen: Ganger" finner du HER.
Nå skal jeg lage lunsj, og finne meg et rom i hagen og spise den i. Med dagens vindretning blir det nok på "Brygga" ;)

lørdag 11. juni 2011

En god løsning?


Antall premiesløyfer på veggen til Tia vokser stadig, og patenten med å henge dem opp med "lærertyggis" fungerer ganske dårlig. Den henger ikke så veldig godt, siden veggen ikke er helt glatt, så det detter stadig ned noen. Dermed har jeg fått en idé, som jeg håper skal løse problemet... 


Vi har ikke montert sprossene på de største vinduene på hytta, fordi tverrstolpen kom midt i utsikten. Dermed  ble de stående hjemme i garasjen, men heldigvis ble de ikke kastet da vi tømte den. De var ganske store, 100x150,  så den øverste delen ble saget av, så vi satt igjen med rammer på 75x100. Jeg regnet med at jeg ville klare å finne på noe å lage av dem, og nå har jeg altså fått en idé ;) Rammene er malt hvite, og hønsenetting er kjøpt inn. Nå må vi bare finne ut hvordan det blir mest praktisk å montere nettingen, så ikke den eller metallet bak sløyfene treffer veggen...

Ønsker deg en riktig fin pinse!

tirsdag 7. juni 2011

Rom i hagen: Ganger


Design: Marcus Barnett

For meg følger planlegging i hagen de samme prinsipper som planlegging innendørs. Funksjonsanalyse er viktig også for å få glede av arealene i hagen.

Design: Marcus Barnett

Gangarealer blir viktige med en gang man begynner å dele hagen opp i ulike rom. Både for å lede fra et rom til et annet, og for å lede gjennom rommet.

Design: OliveBay

I hagen kan man bruke ulike materialer for å markere ulike funksjoner. Til ganger er slitesterke materialer et godt valg. Har man plen som "gulv" i et større rom, er det ofte en bestemt vei det faller naturlig å krysse den, akkurat som det er når man krysser et rom. Hvis "veien" brukes ofte, vil plenen bli slitt - da kan det være hensiktsmessig å legge en gangvei i et sterkere materiale der. 


Design: OliveBay

I mindre rom, brukes ofte gangene som skille mellom bed, eller mellom bed og plen. Hvis gangveien legges i samme høyde som plenen, slipper man å bruke kantklipper. Her brukes gangveien både for å hindre at plenen vokser inn i bedet, og for å lede gjennom rommet og inn i det neste. 


I fjor startet vi arbeidet med å forberede en gangvei over en liten plen i hagen. Plenen gikk helt fram til "trappen", og vokste seg inn under hellene... Til høyre for stien var det tidligere et huske-/klatrestativ med treterrasse under. Stien ender i en åpning i hekken. Dette er den korteste veien til ytterdøren, hvis man kommer fra skolen eller stallen, og blir derfor ofte benyttet både til fots og med sykkel. Vi skal ha pallekarmbed til høyre her og blomster langs muren. For å lede "trafikken" utenom dette, må vi nå lage en sti som leder riktig vei.


Brosteinene som skal kante stien ligger klar i hjørnet her, i mellom disse skal det legges to rader med heller som skal gjenbrukes fra et annet sted i hagen. Vi trenger kraftig markduk og subbus - og litt arbeidslyst - så er vi klare til å sette i gang ;)


mandag 6. juni 2011

Så vanskelig å velge!


Da My ble konfirmert, måtte det selvfølgelig foreviges. Ved siden av foto er hest hennes store lidenskap, så da måtte jo hesten også få være med på noen av bildene ;)


Det ble tatt mange hundre eksponeringer de halvannen timene vi hadde fotografen til disposisjon, og nå står den vanskeligste delen igjen: Å velge ut de 30 fineste bildene, som vi får filene i fullformat av. Det vil si, det blir nok enda vanskeligere å velge (eller kanskje heller å bli enige om...) hva som til slutt skal henge på veggen, og hvilken vegg...;) Jeg vil naturligvis helst ha et i bunad, men det var klesskift underveis - så det spørs hva konfirmanten sier. Hun fikk nemlig ikke sitte på hesteryggen i bunad, bare i kjole.

Follobunaden hun har på seg, er den jeg fikk til min konfirmasjon, i forrige århundre en gang. Den har passet helt fram til nå, men jeg regner med at jeg får litt "alderstillegg" etter hvert - så jeg har fått meg en ny (Åmlibunad) med litt mer å gå på i sidesømmene. Follobunaden ble sydd inn igjen, og My ble riktig så fin med den - sånn heeelt objektivt sett med en mammas øyne ;)

♥♥♥

fredag 3. juni 2011

My Polkadots!


I dag har jeg tatt utfordringen om å vise fram mine polkadotter. Denne utfordringen går akkurat nå på den flotte bloggen Lidyll.
Jeg hadde akkurat kjøpt ny duk til spisebordet, da jeg så denne utfordringen. Dermed var det helt klart hva mitt bidrag måtte bli! Denne søte lys, lys turkise duken ga sommerfølelse til hele rommet. Enkel og billig fornyelse til under hundrelappen hos Stoff & Stil. Vi går en prikkete sommer i møte her i huset ;)
Flere prikkete innlegg finner du her.


torsdag 2. juni 2011

Makeover - i ren DIY-ånd!

I det siste har det versert flere alternative varianter til DIY-prosjekter, både LYHDIFY (let your husband do it for you) og GYHTDIFY (get your husbond to do it for you). Den siste er kanskje hakket vanskeligere, for det innebærer vel et element av overtalelse også? Jeg har faktisk for en gangs skyld klart å gjennomføre et HELT prosjekt helt alene!


Jeg fikk disse fluktstolene for noen (les mange) år siden, og lette lenge etter nytt stoff. Jeg ga opp til slutt, og stolene havnet på loftet. Heldigvis hadde Heidi med den flotte bloggen Hallingstad et innlegg med et bilde av en fluktstol med stoff fra Stoff og Stil, og problemet mitt var løst! Tirsdag var jeg på Stoff og Stil og handlet, og i går ble den første stolen vasket grundig, stifter ble banket inn igjen (uuups, det var visst to jeg ikke klarte å komme til med min hammer, som måtte få hjelp av en proff med dor - det hadde jeg helt glemt...), to sømmer ble sydd, og det nye stoffet ble festet på stolen. Det gamle stoffet (stolen til høyre...) var både falmet og angrepet av svertesopp, og så ikke så veldig innbydende ut lenger. De hadde sikkert hatt godt et malingstrøk også, men de ligger langt bak i køen av malingsprosjekter, så det får bli et annet år. Nå er den første stolen klar for bruk og forhåpentligvis blir den andre også klar om ikke så lenge. Nå kan varmen bare komme, jeg er klar ;)


onsdag 1. juni 2011

Må ha det - men hvor?Noen ganger er det ting jeg bare MÅ (?) ha, fordi jeg faller pladask for det og ikke får det ut av hodet. Disse knaggene er to slike. Jeg bestemte meg allerede på messa i januar, at slike SKULLE jeg ha. Helt basert på utseendet, ikke fordi jeg har bruk for dem. Nå er de her, og spørsmålet er bare hvor jeg skal ha dem!Jeg håper virkelig jeg finner en fin plass til dem, hvor de også kan brukes til noe (helst fornuftig...). Egentlig er jeg en rasjonell shopper, og handler helst ikke før jeg vet hva og hvor, men noen ganger tar altså
følelsene overhånd. Ja, ja - får håpe jeg finner et sted jeg kan se dem ofte ;)
Er du en følelsestyrt shopper, eller har du alltid en klar plan?