lørdag 28. mai 2011

Tapetvalg...


Noen ganger kan det være vanskelig å velge hva man skal ha på veggen. Når man maler, er det enkelt å skifte farge hvis man ikke er fornøyd. Har man kjøpt tapet for noen tusen, er det ikke fullt så lett. Hvis barna skal være involvert, kan det også være stor forskjell på ønskene til de som skal ha tapeten - og de som skal sette den opp... Jentene har falt for tapeten i midten, med hus på - tapetsereren var, ja hva skal vi si kjære - ikke helt overbevist? Jeg har lenge vært fascinert av fugletapetene Pip (nr 2 og 3 fra venstre), men har jeg sett på dem så lenge at jeg fort vil bli lei? Akkurat nå frister det mest å lage noen fine fuglebilder av disse to tapetprøvene istedet. Prøvene ble bestilt på nett, og fargene ser ganske annerledes ut i virkeligheten enn de gjorde på min pc-skjerm. Det vi trodde var blå/turkis viste seg å være grønt... Det var litt gøy å sitte sammen på pcen og plukke prøver, men det er lettere å se fargene i butikken ;) 
Hva foretrekker du?


fredag 27. mai 2011

Hjertetre - et tre etter mitt hjerte!


Nå er treet jeg har ventet på så lenge, endelig plantet i hagen! Hjertetre (eng: Katsura tree) - Cercidiphyllum japonicum, er vanlig på mange hagesentere, men de kan bli veldig høye - 10-15 meter - og det passer ikke inn i vår lille byggefelthage på snaue 800 m2. For noen år siden kom jeg over en hengende variant på engelske sider, som bare blir 4-5 meter. Det passet mye bedre hos oss, så da var det bare å kjøpe det isteden - tenkte jeg. Problemet var bare at det ikke var spesielt enkelt å få tak i. For tre å siden trodde jeg at jeg hadde flaks, men gartneren ville ikke selge det til meg fordi det ikke var blitt blader på det. Han hadde helt rett, etter noen ukers venting, konstaterte vi at det ikke var håp for treet, og jeg måtte gå tomhendt hjem igjen.Jeg har derfor nevnt det noen ganger for gartnerne på en lokal planteskole, som importerer mye trær til anlegg de opparbeider. Gleden var derfor stor da jeg fikk beskjed om at i år var det kommet! Prisen var høy, men pytt pytt, jeg skal forhåpentligvis ha glede av det i mange år - så prisen pr år blir lav ;)
Hjertetreet har, som du sikkert ser, fått sitt norske navn etter den vakre hjerteformen på bladene.


Om høsten får bladene farger fra gult til rosa, og de skal lukte veldig godt. Alt fra nybakt brød, til honning og sukkerspinn har jeg sett som beskrivelse på lukten. Det blir spennende å se hva vi synes det lukter!


De siste desembermånedene har vi hatt vakker rimfrost på trærne her sør. Dette treet er et fantastisk skue når det blir dekket av rim, med sine lange hengende grener. Det skal også blomstre på bar kvist om våren, men det har jeg ikke klart å finne bilder av - så det får bli vårens lille overraskelse.
Et tre for alle fire årstider, med andre ord.
Har du noen erfaring med hjertetre?

Endelig på plass!
Nå har jeg endelig fått på plass noen av tingene som ble bestilt på messen i januar. De har vært i butikken en stund, men de siste månedene har vi bare kjøpt inn rosa ting som skulle brukes til konfirmasjonen. Dermed var det litt stas å kunne fylle posen med ting jeg har ventet på å ta med hjem ;) Denne lysestaken fra SIA synes jeg er så vakker både i farge, mønster og tekstur. Når lyset er brent opp, håper jeg å kunne bruke den som en skål. Hvis ikke, fyller jeg den med stearin og veke igjen.Disse flaskene fra Broste Copenhagen kommer i flere farger, men vi valgte å bestille de blå. Jeg er oppvokst med et vindu med samling av ulike gjenstander i blått glass, og ble vel litt nostalgisk da jeg så disse. Det er mulig de får plass i en vinduskarm etterhvert, men akkurat nå får de stå på hyllen ved den blå sofaen. Så gjenstår det å se om det er starten på en samling i blått glass hos meg også, eller om det kommer til å bli en del av det blå/hvite som ofte kommer fram i stuen vår om sommeren.

Nå skal jeg ut i hagen og plante et tre jeg endelig fikk i går - et hengende Hjertetre (Cercidiphyllum japonicum pendula) - det har jeg faktisk lett etter i flere år! Gøy når ting kommer på plass :)


onsdag 25. mai 2011

Min favoritt ♥

Prydelig har akkurat nå en utfordring som heter: kan vi få se favorittkoppen din. Der er det nå mange fantastiske kopper å se! Min er ikke så veldig spennende kanskje, men jeg er veldig glad i den likevel:


Min favorittkopp er fra serviset Alv av Wik&Walsøe. 
Den er det ingen andre som bruker, alle har skjønt at den er bare MIN ♥ 
Jeg har kjøpt den i en butikk som heter Riips, som er av den typen at du får lyst til å gå innom
 bare fordi hun som møter deg der inne er så blid og koselig at selv regnværsdager
blir lyse og glade. Og så har hun så mye fint, at selv om man skal innom etter
en gave til noen andre, blir det gjerne med en bitte liten 
gave til en selv også! Som denne koppen ;)


tirsdag 24. mai 2011

Putejakt på KremmerhusetI sofasengene på film-/ungdomsrommet, skal det fylles opp med puter. En liten tur inn på nettsidene til Kremmerhuset, gjorde at jeg definitivt skal en tur innom der og se etter puter som kan passe!
De har så mye fint i den butikken, men jeg vet av erfaring at man helst ikke skal tenke for lenge hvis man har funnet noe man liker der. 

I dag har jeg endelig fått kjøpt flere av tingene jeg har ønsket meg siden vi bestilte på messa i januar, både fra Broste, On Interiør og Sia. Noe til stua, og noe til film-/ungdomsrommet. Bilder følger når det blir fotolys :)


søndag 22. mai 2011

Tilfeldighetens kunst...


...eller "kunst" ved en tilfeldighet?


I dag har vi vært på danseforestilling og sett My og vennene hennes, samt mange andre veldig flinke og utrooolig sjarmerende dansere. Jeg var utstyrt med My sitt nye Canon 7D, som jeg ikke har rukket å prøve tidligere. Lyset slukket rett etter at vi satt oss, og da var det ikke annet å gjøre enn å prøve seg fram litt tilfeldig. Dette var et av de første bildene når jeg testet lukketid, og jeg skulle til å slette det - men så var det litt fint også, på en litt sær måte. Spøkelsesaktig, var My sin kommentar da hun fikk se det. Jeg synes det var litt mer engleaktig, jeg da ;)


lørdag 21. mai 2011

Kjøkkenøy eller ikke kjøkkenøy - det er spørsmålet...


For et par måneder siden, skrev jeg om en kjøkkenøy jeg hadde lyst på. Den kan du lese om HER. Den omtalte kjøkkenøya som lå på Finn, er nok solgt for lengst - men det er flere der den kommer fra (IKEA...). Dermed har tanken dukket opp igjen. For å få et inntrykk av om det vil fungere hos oss, har jeg snudd bordet vi tidligere brukte som skrivebord. Det stod under vinduet her og er tilpasset plassen mellom kjøkkenbenken og hyllene bak spisebordet (bilde av det finner du blant annet her). Bordet har justerbare bein, så jeg har hevet det til benkehøyde for å få et lite inntrykk av hvordan det vil fungere i rommet. IKEAs øy Stenstorp er 80 cm bred (18 cm bredere enn denne) og litt kortere. Den har hyller under på siden som vil stå mot kjøkkenbenken, så den bør kanskje stå midt under vinduet istedet for inntil benken. 


 Litt av hensikten med "øya" er å få bedre plass på kjøkkenbenken. Brødboksen  - og fjøla , som ble ryddet unna før bildene ble tatt fordi det så ut som det var begått et mord på den (jordbærsaft...) -  har stått på enden av benken. All den skitne oppvasken blir da plassert borte ved vasken, og da blir det veldig trangt rundt vasken mens jeg lager mat (ulempen med at ungene har jobben med å tømme oppvaskmaskinen, er at den ofte er full av nyvasket når jeg trenger plass til det skitne ;) ). Jeg prøver nå å ha brødboksen på "øya", for å få mere plass på banken. Det fungerer egentlig veldig greit, for da kan man tørke vekk alle brødsmulene uten å flytte på oppvasken - ergo blir det gjort også! Vi må nok ha en litt annen type boks hvis den skal stå der, den gamle passet ikke foran vinduet synes jeg. Forslag til mer dekorativ boks mottas med takk! 


Passasjen forbi vil bli litt større enn dette (omtrent fra beina på bordet) så det bør fungere greit. Foreløpig er det litt uvant, så vi må ha fruktfatet på enden for unngå kollisjoner hvis vi passerer hverandre ;) Nå skal vi la denne løsningen stå en liten stund, og se om vi trives med det. Gjør vi det, blir det nok en tur på IKEA - igjen ;)


fredag 20. mai 2011

Finaleplass!


Da er første avstemmingsrunde over, mitt bidrag Hvordan få mer frukt på trærne har fått en plass i finalen! Jeg skulle gjerne hatt et gavekort på kr 3000,- fra Bo Grønt, men viktigst av alt er hvis jeg har kunnet gi noen en mulighet til å unngå å gjøre samme tabbe som jeg gjorde i starten ;) 

Hvis du vil se bidragene, lære noe eller stemme på noen av tipsene, kan du gå inn HER!

God helg alle sammen, og tusen takk til alle dere som allerede har stemt på mitt bidrag!

onsdag 18. mai 2011

Hva gjør du når det har helt feil farge?


Noen ganger ser jeg bilder av ting som bare "treffer" meg, og jeg tenker: "DEN skulle jeg gjerne hatt!". Så begynner man å søke etter produktet, og så finnes det ikke i den fargen man så det for seg i...
Spørsmålet er hva gjør man da? 

Da jeg så den nye Dropp skål fra Menu, tenkte jeg umiddelbart at jeg måtte ha en. Det er ikke få eksponeringer som har gått med til å prøve å fotografere det perfekte "dråpetreffet" her i huset, så denne var absolutt noe for oss. Problemet er altså at jeg så for meg denne i turkis, sterk rosa, ja til og med lilla kunne jeg hatt - men neida, kun green leaf og snow white. Den sterke grønne er en farge vi har jobbet UT av huset 
det siste året, det gjenstår kun et par limegrønne gardiner på My sitt rom (som skal erstattes med gardiner i 
dongeristoff - og JA, jeg vet vi kjøpte det for leeenge siden, TTT!). Hvit kunne jeg selvfølgelig hatt, 
men siden planen var å ha den på bordet eller hyllene i stua, som er hvite, og veggen er hvit - 
så gir liksom ikke det helt det uttrykket jeg var på jakt etter. Poenget var at den skulle 
være synlig, ikke forsvinne...
Det ender nok med at jeg venter, venter og ser om den kommer i flere varianter. 
Eller, kanskje den finnes i andre farger i andre nettbutikker?
Må visst lete hos flere, føler nærmes at den roper til 
meg at den hører hjemme hos oss ;)
Hva hadde DU gjort?

Edit: Den finnes faktisk i både turkis (eller er den lyseblå?), rosa, lilla og svart også! Det lønner seg selvfølgelig å sjekke produsentenes side - helst FØR man begynner å rive seg i håret. Nå gjelder det bare å finne en forhandler som har de og, ikke minst - bestemme seg for HVILKEN farge ;)


mandag 16. mai 2011

Kriseløsning til stryking av ermer på bunadskjorte!


Dette kan kanskje ikke kalles et innredningsprosjektinnlegg, men det kan sies å være en direkte følge av et slikt prosjekt! Da vi pusset opp vaskerommet i vinter, kastet jeg nemlig de gamle, rosa strykebrettene. Nytt stort har jeg kjøpt, men et lite til å tre ermet over, har jeg ikke fått tak i ennå. Til konfirmasjonen var dette ikke noe problem, siden min snille mor hentet alle tre bunadsskjortene (og et forklé) og leverte dem tilbake ferdig strøket. Nå som det nærmet seg 17. mai, og jeg skulle stryke selv, fant jeg ut at det var et ikke så rent lite problem. Min nye skjorte i bomull gikk helt greit, men min gamle i lin som konfirmanten har overtatt - den går det ikke an å stryke flatt...Løsningen datt inn i hodet mitt i løpet av natten til 16. mai, uvisst hvor den kom fra igrunnen - mulig jeg har fått det med meg et sted en gang, uten å tenke over det - eller kanskje jeg har gjort en revolusjonerende oppdagelse? Neppe - men idéen inneholdt: Et kjevle i tre, et lite håndkle, et kopphåndkle og en strikk... Jeg rullet først kjevlet inn i håndkledet, deretter i kopphåndkledet. Mine passet greit ut, slik at jeg fikk alle "endene" på samme sted slik at jeg ikke fikk masse klumper rundt hele. Deretter tredde jeg rett og slett ermet over kjevlet - og passet på at sømmen på ermet kom over der alle "endene" var samlet.Da var det bare å stryke mellom alle rynkene ved mansjetten - det gikk nesten enklere enn med det lille ermstrykebrettet jeg hadde før! Jeg begynte ved sømmen (splitten) og jobbet meg rundt. Når jeg var kommet hele veien rundt, var den første siden blitt litt flatklemt. Da satte jeg kjevlet på høykant, og strøk litt på nytt på den første siden.


Siden det er linskjorte, må det mye damp til for å få strøket ut krøllene i stoffet. Jeg strøk derfor bare nederste del av ermene, og lot resten henge til den biten hadde tørket helt. Det samme gjorde jeg med kraven og alle rynkene rundt denne. Da ble det faktisk mye enklere å stryke resten av skjorten, uten at det første er krøllete igjen innen man er ferdig. Det er alltids noe annet man kan gjøre mens det tørker ;) 
Da gjenstår det bare å ønske alle en riktig god 17. mai - med eller uten bunad!


lørdag 14. mai 2011

Hvordan få mer frukt på trærne

Denne måneden utfordrer Anne, med den flotte hagebloggen  Moseplassen, oss til å dele våre beste hagetips.  På bloggen til Anne kan du nå finne mange andre flotte hagetips fra andre bloggere! Mitt tips gjelder hvordan du på en enkel måte kan få mer frukt på trærne:

De fleste vet at beskjæring er viktig når man skal få gode frukttrær. Mange av oss synes beskjæring på unge frukttrær kan være ganske vanskelig, uansett hvor mange "veiledninger" man leser. Greinene på vårt tre står aldri slik som på tegningene, og skal vi ta alt som vokser innover, oppover og nedover - er det noen greiner igjen i det hele tatt? Derfor er mitt tips til alle med lite erfaring med beskjæring, som har unge eller nyplantede frukttrær i hagen:
Horisontale grener gir mest frukt, så hjelp greinene å vokse riktig vei! Treet kan beskjæres uansett alder. Det du ikke får ny sjanse til når treet vokser til, er å få grenene til å vokse horisontalt ut fra stammen. Konsentrer deg dermed om det først, så kan du ta større beskjæring etter hvert som grenene vokser riktig.


 Det er flere måter å gjøre dette på, jeg bruker lodd på mine trær. Disse har jeg arvet etter mine foreldre, og de kommer fra Hardanger. Du kan enkelt støpe slike selv også, i for eksempel brett med såpotter. Er greinene små, og stammen tynn, har jeg lest at du kan sette en klesklype på stammen rett over greinen, og la denne presse greinen til å vokse horisontalt ut. Når hovedgreinene vokser horisontalt, er det lettere å beskjære treet etter reglene om å fjerne alt som vokser innover, oppover og nedover. Dermed er også sjansen for at vi gjør noe feil, redusert betraktelig. 
Dette epletreet, Katja, er bittelite. Det har vi holdt i en høyde på bare litt over en meter. Dermed kan ungene fint få tak i alle eplene. Treet er bredere enn det er høyt, og de fleste hovedgrenene vokser ganske horisontalt  (og alle de som kan beskjæring, ser at jeg ikke rakk det i år... ;) ). Det kommer flere hundre epler på dette treet hvert år, den vanskeligste jobben er igrunnen å tynne nok. Det å fjerne over hundre eplekart virker så brutalt, men det må til for at resten skal få plass. Jeg gjør det gjerne i to omganger, etterhvert som de vokser til. Det er ikke alltid like lett å se hvilke epler som utvikler seg best når de er små. Ca annet hvert kart på hver grein fjernes når kartene er helt små. Når de såvidt begynner å få farge gjentas det, men da passer man på å ta alt som har markhull eller skader. Så er det bare å la de fineste kartene få henge i solen og modnes :)fredag 13. mai 2011

Nå begynner det å ta form! - prosjekt film-/ungdomsrom


Nå begynner det nye rommet vårt å ta form, og resten av familien begynner å forstå hva planen mine har vært. De har riktignok hatt en planløsningstegning å forholde seg til siden oppstarten, men de har nok ikke sett det like klart for seg, som det jeg har ;) Som nevnt tidligere har prosjekt film-/ungdomsrom utviklet seg til også å bli gjesterom, trimrom og fotostudio. Litt av utfordringen da, er å finne ut hva vi skal kalle rommet! Det går fremdeles under navnet garasjen, og det kommer det nok til å gjøre til det er ferdig innredet tenker jeg!


Garasjeporten er erstattet av en to meter bred dobbeltdør, som jo har vært et helt prosjekt i seg selv (hvordan den så ut da vi kjøpte den kan du se her). Rommet er østvendt, så morgensolen flommer inn gjennom alle glassene i døren. Tror ikke det hadde blitt samme effekten med de gamle frostede glassene! Enden nede ved døren, er "trimavdelingen", med ribbevegg, trimsykkel, matte, rokkering og gymball. De to sistnevnte var forvist til andre enden av rommet da jeg tok bilde... Jeg nevnte for min kjære at jeg vurderte å bytte ut den blå gymballen med en grå (vet noen av dere forstår hvorfor ;) ), og han bare lo av meg - men han blir nok ikke veldig forundret når det skjer...


Sofaen består av to rammemadrasser fra IKEA, med trekk fra HM Home. Bak ved døren, kommer en halvvegg som gir rygg til ca 2/3 deler av den siste delen av sofaen også. Dermed tror jeg funksjonen vil bli god, både som sofa og som gjestesenger. På veggen bak døren blir det to meter bred skyvedørsgarderobe. Før den kan monteres skal vi heve gulvet foran døren og mellom halvveggen og veggen der skapet kommer. Dette rommet er 20 cm lavere enn stuen innenfor, så vi hever gulvet slik at gulvene i de to rommene flukter ved døren, og slik at garderobeskapene på 236cm kommer helt opp til taket. Når dette er gjort, og skapene er montert, kan vi endelig montere lister. Jeg gleder meg til vi kan fortsette, forhåpentligvis er vi så smått igang igjen om en uke eller to. Imens har ungene flyttet inn, og storkoser seg der. Når bare formen stiger litt mer, skal jeg få testet ut "trimrommet" også, det gleder jeg meg til!

torsdag 12. mai 2011

Dress my nest - Challenge

En av mine favorittbloggere - Manuela med bloggen Mrs Hardy har gitt sine lesere en utfordring!


Inspirert av en engelsk serie hvor Thom Felicia tar utgangspunkt i kvinners favorittantrekk når de skal innrede hjemmene deres, har hun gitt oss en Dress my nest-challenge

Jeg skal ikke påstå at det var yndlingsantrekkene som inspirerte meg da jeg valgte materialer og farger til vårt prosjekt film-/ungdomsrom. Det er vel heller det at mine farger, og kombinasjoner av ulike teksturer og materialer som gir kontraster, går igjen begge steder.


Antrekkene er ikke nye, rommet derimot, er ikke helt ferdig engang. Det blir et par ukers pause i prosjektet nå, så ungene har tatt det i bruk. Den ene langveggen har Rough Panel fra Moelven. Uhøvlet panel som egentlig leveres ferdigbehandlet i hvitt og svart. Vi ville ha grått for å hente opp fargen fra de andre rommene i samme etasje. Heldigvis hadde de en pakke som ikke var behandlet ennå, så vi fikk tilsendt det vi trengte og beiset den selv. Lampen er fra Clas Ohlson, jeg falt for det blanke elegante som gir en fin kontrast til det grove uhøvlede. Etterhvert kommer også hvitmalte profilerte lister, som kontrast til veggen. De tre siste veggene i rommet er malt med Bomull (S 0502 Y), og som kontrast der har jeg kjøpt noen puter i svart/offwhite fra IKEA. Mer fra dette rommet kommer i neste innlegg :)

Ønsker du å se de andre som har tatt utfordringen - eller vil du delta?
Gå inn HER!

mandag 9. mai 2011


Til konfirmasjonsselskapet, var huset pyntet i ulike rosafarger. Siden vi har åpen planløsning i første etasje, måtte vi pynte til fest både på kjøkken, i spisestue og stue. Vinduskarmene på kjøkkenet fikk hvite margeritter i disse sukkertøyrosa pottene fra IKEA. Blomstene var i full blomst en stund før selskapet, så nå en uke etter var det på tide å knipe av blomstene og se om vi kunne holde liv i dem.


De har stått i sterk sol i sydvendte vinduer, så solen er de godt tilvendt. Nå var det på tide å begynne å herde dem for vind og litt kjøligere luft, så i går samlet jeg alle plantene i en vinduskarm og lot vinduet stå åpent. 


Ser du nøye etter, kan du se mange små knopper ved bladfestene. Det blir spennende å se om vi kan holde liv i dem, slik at vi kan plante dem ut og ha glede av dem en stund utover sommeren. På den måten kan vi kanskje holde liv i minnene om den koselige familiefesten vi hadde på My sin store dag en stund til!


søndag 8. mai 2011

Fra teak til hvit - prosjekt tofløyet ytterdør


Nå er den lenge omtalte teakdøren blitt "som ny"! Handymannen har fjernet alle de gamle fastkittede enkle glassene og slipt hele døren. Vi fikk en glassmester til å lage 12 nye isolerglass, og min kjære tok fatt på jobben med å montere disse og tilpasse 48 meter med eikelister rundt alle glassene, en ganske så tidkrevende jobb! Jeg tror ikke han noen gang kommer til å starte på et lignende prosjekt, men jeg er utrolig fornøyd med resultatet kjære! ♥ 


Det gjenstår litt sparkling innvendig, et strøk maling på begge sider, foringer og listing rundt døren utvendig og innvendig. Heldigvis har vi (eh, les min kjære...) hele sommeren til å gjøre dette ferdig. Men, allerede nå synes jeg forbedringen er stor - gjør ikke du og? ;)

lørdag 7. mai 2011

Den store dagen!


Det har vært stille på bloggen en liten stund, og det skyldes at all tid har gått med til forberedelser til My sin store dag. Tenk at vår lille My er blitt så stor at hun er konfirmant, det er så man av og til lurer på hvordan tiden kan fly så fort!Da det nærmet seg den store dagen, og hun stadig ble presentert ting hun måtte velge blant, økte faktisk interessen henne for hvordan ting skulle se ut på festbordet. Hun har selv valgt ut alle blomstene som tante skulle lage buketter av, og fargene på lysene ble valgt etter det. Den sarte rosafargen ble bestemt underveis i prosessen med å lage invitasjonene,  men jeg er glad for at hun også tok med sterkere rosa da hun valgte blomstene. Det ga et "friskere" resultat synes jeg, som også passer godt med konfirmantens personlighet ;) Sølvserviettene er fra Kremmerhuset, og de rosa serviettene inni er fra IKEA - det er også både de hvite og klare vasene. Hesteskoene på bordet har hun samlet i stallen og sprayet med felglakk, bortsett fra to som hun fikk av sin kusine etter hennes konfirmasjon for ni år siden!


Som bordkort brukte vi hvite trehjerter, skrev på navnene med en sølvtusj med rosa kant (!). Disse ble festet med sølvtråd på stetten til glasset. Veldig enkelt, og praktisk, - ingen som gikk i surr med hvor glasset var blitt av ;)


Månedens utfordring hos NIB er festbord, og jeg ser jeg rekker akkurat å bli med på den. Det er fantastiske premier fra Wik & Walsøe, med min favorittserie Alv. Disse bordene er nok alt for tradisjonelle til at de kommer med i vurderingen, men likevel... Kanskje kan det være en inspirasjon til andre som skal ha mer formelle selskaper som dåp og konfirmasjon? Flere nydelige festbord finner du her.


Vi hadde en fantastisk dag sammen med familien, selv været var på vår side! Disse bildene ble tatt av konfirmanten, med vårt speilreflekskamera. Litt senere på dagen, fikk hun sitt eget kamera - Canon EOS 7D -  så nå er sjansen stor for at vårt kamera er i hus når jeg trenger det. Det fulgte med et gratis fotokurs, men innholdet i kurset er nok på et nybegynnerstadie i forhold til alt hun har lært seg de to årene vi har hatt vår EOS 450D, så hun foreslo at jeg burde ta det i stedet. Jeg tror nok kanskje jeg tar henne på ordet der ;)  Kameraet fikk kjørt seg allerede dagen etter konfirmasjonen, hun rakk 1000 eksponeringer før dagen var omme! Jakten på nye objektiver til kameraet er allerede igang, og jeg satser på at jeg får prøve det av og til jeg også når film-/ungdoms-/trim-/fotostudiorommet snart er ferdig :)