søndag 17. april 2011

Som jeg gleder meg!
April er en nydelig måned, når våren setter inn for fullt. Spirene titter opp av jorden, påskeliljer, krokus, scilla og perleblomster lyser opp i bedene. Likevel må jeg si at jeg gleder meg enda mer til mai. Den blomstringen som kommer da, er en av årets vakreste i mine øyne. Min største favoritt er japankirsebærtreet vårt - Kanzan. Tettpakket med nydelige skjøre blomster i de vakreste rosa nyanser. Søtkirsebærtreet har også nydelige blomster, og epletreærne - og knottkirsebærtreet... Jeg tror det må være størrelsen, samlingen av mange vakre blomster på et tre, som gjør at det tar pusten fra meg. Jeg har ikke så store bed ennå, det er "vegger" og "gulv" i hagen som har vært prioritert. Det er nok derfor jeg setter så stor pris på akkurat denne blomstringsperioden.  


Noen ganger sørger naturen selv også for vakre samplantinger. Denne skogsfiolen fulgte med kristtornen jeg hentet i skogen ved mine foreldres hage. Under et stort tre vokser det stadig opp ting som som er et resultat av fuglenes forflytning av frø og bær fra hagen - via magen ;) - og kristtornen fikk dermed avleggere der. Frøene har landet midt i et område med skogsfiol, som fulgte med på lasset. Den har en tendens til å spre seg, ganske uhemmet, men er så nydelig at jeg har tatt sjansen på å slippe den inn i hagen. Disse bildene er tatt i hagen i mai et tidligere år, og jeg gleder meg stort til å få oppleve det igjen :)


lørdag 16. april 2011

Ingen vei tilbake... prosjekt film-/ungdomsromDa er valget tatt, og panelet beiset! Det endte med Jotuns Patinagrå, etter å ha sett denne på flere prosjekter blant annet hos KROnPRINSESSENE. Vi laget et prøveoppstrøk i butikken, og den gikk fint sammen med N 5000 - fargen som er brukt på flere andre vegger i huset. Fargen er faktisk ikke så langt unna bildene jeg har sett av sølvbeisen fra Jotun (egentlig sølvlasur) som var det opprinnelige valget - men som ikke lenger produseres. Rough panelet fra Moelven har not og fjær, så for å slippe trehvite sprekker ved tørking, beiset Handymannen alle panelbordene FØR han satte dem opp. Jeg er veldig fornøyd med resultatet! Da er tak og en vegg ferdig, to vegger er ferdig platet og klar til grunning, tapetsering og maling. Det går framover :)


tirsdag 12. april 2011

Fra teak til hvit... - prosjekt film-/ungdomsrom


De som fulgte den gamle bloggen min - LinnettesVerden - husker kanskje denne døren. Vi kjøpte en to meter bred dobbel teakdør for kr 2000,- på Finn.no i februar. Nå er alle glassene plukket ut av døren, nye isolerglass er laget på mål, dørene er pusset og grunnet - og 45 meter med eikelist til vindusrammene er pusset og grunnet. Garasjeporten i tilbygget skal tas ned og byttes ut med denne i løpet av noen få dager. Da blir det plutselig mulig å ferdigstille både gulv og vegger i rommet. Jentene gleder seg veldig til rommet skal bli ferdig, og det gjør jeg også! Nå må jeg bare klare å bestemme meg for beisfarge til veggen...

mandag 11. april 2011

Vårfornemmelser hos Ib Laursen

Ib Laursen

Nå som våren er igang for fullt hos oss, kommer lysten til å pynte litt på utsiden. Disse bildene fra Ib Laursen, gjør at det klør i fingrene! Jeg hadde nær sagt heldigvis - har jeg ikke tid til å kjøpe inn blomster nå, siden vi har mye som skal gjøres ferdig inne. Hvis ikke hadde fristelsen til å plante ut stemor vært stor! 

Ib Laursen

Snøen på Nord-vestlandet, er en god påminnelse om at det er for tidlig, så da gjør det godt å se alle krokusene, perleblomstene, påskeliljene og tulipanene som er på vei opp.
Vanligvis venter jeg til 16. mai med å plante noe i krukkene, men det spørs om jeg klarer å motstå fristelsen til å sette ut noe på trappen til konfirmasjonen. Når planter du i de første utekrukkene?

lørdag 9. april 2011

KonfirmasjonsforberedelserDa er konfirmasjonsforberedelsene i gang for fullt her i huset. Lys, sølvtråd og kors (egentlig smykkeanheng fra Panduro) er innkjøpt, og skal stå i grupper på sølvfat på bordet -

sammen med vasene Blomster og Persika fra IKEA. Jeg har fem av hver av disse, og nå må jeg bare ha med My til blomsterbutikken, så hun kan velge hva vi skal fylle dem med. De er bare 12 cm høye, så de skal stå på sølvbrettene sammen med kubbelysene.Siden My lever og ånder for hestene, er det naturlig at også det kommer til syne på bordet. Vi skal spraye hestesko, men de blir i sølv - ikke i gull.


Jeg kjøpte pregede sølvservietter på Kremmerhuset allerede i fjor, og skal brette disse med rosa servietter inni, for å få litt mer farge på bordet. 

Som bordkort, skal vi bruke hvite hjerter som festes på stetten på glasset. Jeg skulle ha sinkhjerter, men det fant jeg bare i nettbutikker og da ble det uforholdsmessig dyrt. 

Da håper jeg vi har kontroll på all pynten på bordet... ;) onsdag 6. april 2011

Grått er ikke bare grått!

Når man først har sett et bilde med en farge man har falt for, er det ikke alltid like lett å finne en erstatning. Man leter hele tiden etter noe som ligner, og ingenting er egentlig helt riktig. På veggen med ubehandlet panel i prosjekt film-/ungdomsrom, skulle jeg ha sølvbeis fra Jotun slik som vist på det øverste bildet i dette innlegget. Det er visst egentlig en sølvlasur, men den er ikke i produksjon lenger. Becker har en sølvlasur til møbler, men den ser veldig blank ut på bilder. De siste dagene har vi kommet til at veggen bør være matt, siden rommet også skal brukes som fotostudio. Jeg innbiller meg at det ikke blir like fint med en vegg man ser er blank på bildet, men jeg vet ikke. Det kommer kanskje an på hva man bruker av lamper, og om man bruker ekstern blitz eller ikke? På bilder ser Lady Interiørbeis Kullsort veldig fin ut. Den ser grå ut, men navnet skulle tilsi at den er nokså mørk. På oppstrøksprøvene til Jotun, er den bare beiset på høvlet panel. Det gir en mye svakere farge enn på uhøvlet, så det er vanskelig å sammenligne. Oppstrøksprøven på Drivved, er for eksempel mye lysere enn dette bildet gir inntrykk av, men her er det brukt to strøk igjen...


Shabby ser veldig lys ut på dette bildet, men er grå på fargekartet... Blir jammen ikke klokere av fargekartene heller!  


Jeg ble tipset av Cathrine med bloggen cathrines hjerterom om flere beisfarger - som stålgrå, fjærgrå og metallgrå. De er virkelig fine, men det er eksteriørbeis, så de blir blankere igjen. Uff nei, det er jammen ikke lett det her. Var og betalte for panelet i dag, og for EN vegg kom det på nesten 4000,-  kroner. I tillegg er det  to ukers leveringstid, og kun resten av den pakken jeg fikk leveransen av, som finnes på lager hos Moelven. Dermed sier det seg selv at jeg bør gjøre det riktig med en gang. Det er ulempen med transparente beiser,  det er ikke bare er å male over... Tror heller jeg må bruke noen hundrelapper på å kjøpe beis og lage oppstrøk selv, så jeg får se resultatene i RL! Fortsettelse følger forhåpentligvis om ikke lenge... 

Hilsen Vinglepetra :)

Oppdatering: Nå har jeg funnet en annen gråfarge fra Jotun- Patinagrå - som ser veldig fin ut på bilder blant annet her. Hvis den viser seg å ikke ha grønnskjær (den ene betingelsen Handymannen har for å påføre beisen...) kan den også være en god kandidat :) 

tirsdag 5. april 2011

Valgets kval - hva hadde DU gjort?

I prosjekt film-/ungdomsrom har jeg satt oppbevaring høyt på prioriteringslista. Rommet skal også brukes som fotostudio og gjesterom, så det er greit å ha faste plasser til mye av utstyret. På den ene kortveggen, blir det et 2 meter bredt skap, i full takhøyde. Jeg hadde tenkt å bruke Birkedal skapdører fra IKEA, som vi har på vårt soverom. Jeg hadde ikke noe plan om skyvedører ihvertfall. Da jeg var på IKEA i forrige uke, ble jeg plutselig veldig i tvil. En ting er at Birkedal passer til dørene i huset, men det blir helt feil sammen med Bestå-hyllene som skal inn i samme rom. Jeg falt for skyvedørsvarianten vist på bildet over, hadde den bare hatt aluminiumskanter i stedet for hvite - ville den vært lik til de dørene vi har til Bestå-hyllene...
 
Alternativt kan vi bytte skapdører på Beståhyllene, til hvit høyglans, og ha hvite høyglansdører på garderobeskapet. Da blir det ihvertfall likt, men vi har høyglansdører på bad/vaskerom i samme etasje, og kanskje det ikke blir så mye stuefølelse da? Nei, jeg får tenke litt til. Godt jeg ikke må velge i morgen... Hva hadde du gjort?

lørdag 2. april 2011

Det er lov å ha flaks!


Da vi bygde huset for nesten ti år siden, byttet vi ut alle standardhåndtakene i første etasje, med disse fra Jaco. Jeg likte den enkle moderne stilen, som samtidig har likhetstrekk med gamle håndtak i metall og ibenholt. Nå får vi en ny dør i stuen, som går inn til film-/ungdomsrommet. Jeg regnet ikke med å finne samme type håndtak, så jeg var forberedt på å bytte ut håndtaket til boddøren med en rund vrider. Gleden var derfor stor da jeg fant ut at disse fremdeles var i salg! Både ekspeditøren og min kjære fikk hakeslepp da de scannet prisen, som viste seg å være på over 1000,- kroner. Da jeg kjøpte de første håndtakene, var de på tilbud til 598,- men jeg var klar over at det var et bra tilbud den gangen...


Jeg byttet ut standardhåndtaket på ytterdøren også da vi bygde, og dette var faktisk i salg fremdeles det og. Dermed kunne vi kjøpe likt håndtak til den doble ytterdøren vi skal ha i det nye rommet. Dette kostet også over 1000,- kroner, men de var snille med oss i butikken og lot oss få begge for 1198,-! Jeg var selvsagt kjempefornøyd, og håpet at det ikke var en aprilspøk (dette skjedde på fredag) - så jeg kikket nøye da jeg dro kortet... Summen stemte den, så nå ligger håndtakene klare. Da gjenstår det bare å bli ferdig med oppussing av den doble døren vi kjøpte på Finn, som du kan se her. Handymannen har tatt ut alle de gamle glassene, og nå skal døren pusses og males hvit, og så skal han montere 12 nye isolerglass vi har fått laget. Mye jobb, men jeg er sikker på at det blir veldig bra når han er ferdig! 

fredag 1. april 2011

Drømmen om et plantebord...

Bilde fra Potterybarn

Jeg drømmer om et plantebord. Et som jeg kan stå ved når jeg skal fylle alle pottene mine med herlige sommerblomster, eller når jeg skal potte om alle de frodige potteplantene i stua! Eh, eller var det litt mye drømming der kanskje... Vel, potteplantene i stua hadde definitivt trengt ompotting, det har de gjort noen år nå. Og hvis jeg hadde gjort det, DA hadde de sikkert blitt frodige og fine ;) Vel, uansett hadde det vært fint å slippe å sitte på kne og fylle de pottene som skal fylles. Hadde sikkert hatt flere ute også, hvis jeg kunne hatt en litt mer komfortabel arbeidssituasjon. Når jeg ikke planter, kan det brukes til å sette tekoppen på når jeg sitter på "porchen" og nyter morgensol og avis.

Jeg forventer ikke å være like heldig som min kjære bloggevenn Line, i dette innlegget i bloggen hennes MorsommeTing. Et nydelig praktisk plantebord (med skuffer - enda bedre enn knagger!) i overraskende gave fra mannen... Jeg har verdens mest omtenksomme Handymann, som gjennomfører det ene prosjektet etter det andre for å oppfylle mine drømmer og ønsker - så det er jammen ikke hans feil at det ikke er timer nok i døgnet til å handle noe annet enn materialer til meg ;)  Alle kostnadene til disse prosjektene gjør at midler til andre ting naturlig nok reduseres, men hvis jeg hadde gått for en annen vinkling en plantebord - som for eksempel dette:

Bilde fra Potterybarn

hadde kanskje interessen fra min kjære blitt litt større? Skjønt med et forbruk på ca fire flasker vin og en konjakk i løpet av året, blir det kanskje litt overkill med utendørs bar... Men drømmen lever videre ;)
Ha en super helg! Her er det sprangstevne, dressurstevne og gulv i prosjekt film-/ungdomsrom som står på programmet.