torsdag 31. mars 2011

På barnerommet - oppbevaring


En av de største utfordringene på et barnerom er - etter min oppfatning - oppbevaringsplassen. Når barna er så små at vi foreldre rydder etter dem, er det ikke så vanskelig. Da kan hyller og skap stå der det passer oss, og vi lager våre egne systemer. Når de blir så store at VI forventer at DE skal rydde selv derimot, da bør helst både barn og foreldre være enige i systemet ;) Vi har etterhvert en del Helmer kommoder i sølv rundt i huset. En av dem har nå fått plass under Tia sitt skrivebord. Skuffene passer akkurat til A4 ark, så da er det lett å samle tegninger, tegnebøker, brevpapir, diplomer og andre papirer i skuffene. Skrivesaker har også fått plass her. Skrivebordet er en gammel bordplate fra IKEA, som vi har skråkuttet på den ene siden, malt med gulvmaling og påsatt Curry ben. Et Pröjs skriveunderlag beskytter malingen mot skrap og tusjmerker. Snille kontorstol i plast kan reguleres i høyden når barnet vokser, og med et Ludde saueskinn i ble den veldig god å sitte i.


En av de tingene som har laget mest rot på Tia sitt rom, er bladene. Hun har arvet 8 årganger med hesteblader  fra kusine og storesøster, det kan dekke ganske store arealer når de er spredd utover et rom ;) Jeg samlet sammen det jeg hadde av hvite, solide, tidsskriftssamlere, og sorterte bladene etter årstall. Det hadde neppe funket med brettede tidsskriftssamlere, det blir mye opp og ned av hyllene med disse. Som regel står én ved siden av sengen, og så bytter vi med jevne mellomrom. Hyllene er knekter og plater fra Biltema, her har også de store hestene fått lov til å stå til utsilling. De kommer ned noen ganger fremdeles, men ikke så ofte at det er tungvint at hun må be om hjelp. Spontan magnettavle lar henne bytte "utstilling" så ofte hun vil. Akkurat nå er det medalje og vurderingsskjema etter siste dressurstevne og autografen til Tony André Hansen som har hedersplassen ;)



Vi har hatt strikk, hårbånd og hårspenner i en liten finérkommode fra IKEA mens jentene var små. Denne ble malt hvit, og skuffene snudd og tapetsert med en bit fra samme tapetbok som den jeg brukte i settekassen. Jeg hadde fire små knotter liggende, og heldigvis var de fremdeles i salg så vi fikk tak i to til. Nå brukes denne til å samle alle slags småting, som før lå spredd utover. Den er så liten, at det ikke er nødvendig med noe strengt system for å finne igjen ting. Blir det for stort, "forsvinner" ting i skuffene.


Under vinduene har vi brukt Faktum overskap til kjøkken, med Lidingö dører. Disse inneholder hyller med plastbokser til Bratzdukke samlingen, og trådkurver som er supre til større ting - alt fra kosedyr til vesker kan hun hive inn her. Kjøkkenskap er supre å bruke på soverom, fordi man lett finner en størrelse som passer. Det gjør det enklere å utnytte dødareal, som her under vinduene. Da større dukker og leker var i bruk, brukte vi også BedRollers i plast under sengen. De forsvant på loftet sammen med lekene, og vil bli erstattet av en gjestemadrass hun kan dra fram hver gang hun har overnattingsbesøk. Rommet fungerer godt nå, og det er ikke store endringer som skal til for at det skal fungere greit også når hun blir tenåring :)


onsdag 30. mars 2011

På barnerommet - oldemors seng



På Tia sitt rom, står en seng som nå er 80 år gammel. Den er en del av soveromsmøblementet oldeforeldrene hennes fikk da de giftet seg. Min kjære og jeg har også hatt disse sengene, men de er kortere enn det som er normalen i dag, og vi syntes rett og slett de ble i korteste laget for oss.


Som barneseng derimot, fungerer den ypperlig. Det er fint når gamle arvestykker kan fortsette å være i daglig bruk, og møblene laget før 2. verdenskrig er absolutt solide nok til det. Jeg liker så godt de buede bena og eggebordene langs speilene. De går igjen på de andre delene av dette møblementet også. Det skal være et toppstykke på hodegavlen med utskjæringer på, men den er ikke ferdig malt ennå. Sammen med sengen har hun  nattbordlampe og nattbord i plast fra IKEA, hylle og hylleknekter fra Biltema.


Settekassen over sengen, er den jeg hadde som liten. Gulnet furu og korkplate var ikke like populært lenger, så jeg har malt treet et strøk med hvit heftgrunn, snudd bakplaten og limt på tapet fra en tapetbok. Tia er elleve år nå, og leker ikke lenger med Pet Shop. De får lov å være på rommet en stund til, men som hun sa: "bare som pynt til jeg finner noe annet å ha i hyllene altså!". Jeg synes nå der er søte jeg, så jeg håper de får bo her en liten stund til ;)

På barnerommet - gjenbruk av kjøkkenhylle


Det siste året har vi har pusset opp rommene i 2. etasje, og så sant vi har noe som kan brukes, har vi gjenbrukt ting vi har hatt i huset fra før. Kommoden til venstre sto i stuen for noen år siden. Nå bor den midlertidig her på Tia sitt rom, i påvente av at oldemors toalettbord skal bli ferdig oppusset og få sin plass her. Til bursdagen min fikk jeg disse nye hyllene på kjøkkenet, og de to hyllene som hang der fra før ble skrudd ned. 

'
Grundtal hyllen fra IKEA er sikkert praktisk til å henge opp redskaper på på kjøkkenet, men til å ha kokebøker og glasskrukker på slik vi hadde, fungerte den ganske dårlig. Den ene hadde jeg en ny plass til på vaskerommet, den andre ble plassert i boden på vent. 




Det tok ikke lange tiden før Tia kom og sa hun ville ha den på rommet sitt. Hun tenkte den kunne bli fin til å henge opp tøy på! Dermed fikk denne hyllen også en ny plass og funksjon, og her fungerer den veldig bra. Tia lar ikke tilfeldighetene råde når det gjelder antrekk, så her kan hun henge klart alt tøyet til neste dag. En Komplement Multihenger fra IKEA brukes til å henge opp alle frøknas skjerf. Dermed er det enkelt for henne å velge det som passer best til dagens outfit. Godt å se at tanken om alternative gjenbruksmåter går i arv til neste generasjon ;)

Farger jenterom 1: 
2 (ytter)vegger Jotun Mørk Aubergine
2 vegger Bomull - S 0502Y
Lister, dører, vinduer - Bomull S 0502Y
Gulv heltre furu, lutet-bleket-hvitoljet.



mandag 28. mars 2011

Oppe og går!


Da er den nye bloggen min oppe og går - om en litt haltende i oppstartsfasen. Jeg har problemer med å få Linkwithin til å forstå at den skal velge poster fra denne bloggen, og ikke den gamle. Kanskje for de jeg importerte hele den gamle bloggen først, for så å slette alle poster som ikke "passet inn" i den nye bloggen? Ja, ja - har sendt en requestmail, så da får jeg forhåpentligvis svar om ikke lenge. Fram til jeg har funnet løsningen, vil det være mange av Linkene under postene som ikke leder noe sted på denne bloggen. Alle disse postene ligger fremdeles på Linnettes Verden hvis du ønsker å lese dem ;)


Jeg var innom Kræmmerhuset for et par dager siden, for å se etter et Kardemommelov-skilt. Vi har hatt plakaten fra Dyreparken tidligere da jentene var små, og nå hadde jeg sett et skilt på en blogg som jeg godt kunne tenke meg. Dessverre var de utsolgt, og de kunne heller ikke si om det kom inn igjen. Jeg burde egentlig snart lære, at når det gjelder Kræmmerhuset bør jeg være litt kjappere hvis det er noe jeg har veldig lyst på. Problemet er gjerne at ting man har sett dukker opp i hodet på et senere tidspunkt, når man holder på med et prosjekt der det kunne passet inn. Ja, ja - vi får klare oss uten Politimesterens vise ord enn så lenge - men dette huset (merket fuglebrett, men jeg synes nesten det lignet på et Kardemommebyhus jeg...) fikk være med hjem istedet. På salg, nedsatt fra 189,- til 99,-, så det er nok ikke så lenge de har det heller ;)

Nå skal jeg kose meg med å legge inn favorittblogger og tilpasse siden, så blir det nok bra her også etterhvert!

søndag 27. mars 2011

A Zebra in da house

Vi har ønsket oss denne sebraen alle sammen i lengre tid nå. For noen år tilbake, var vi i Oslo for å kjøpe  den, men dessverre var den for stor til å være med oss hjem. Eneste mulighet var å ha den i skiboksen,
 men den var noen centimeter for smal... Da vi var innom IKEA på fredag  (fremdeles uvant å bare 
kunne "stikke innom") sto sebraen i billigkroken, tatt ned av  utstillingen. Da var vi kjappe til 
å  ta den med oss hjem! Etter et par års venting,  er den nå blitt vår, og jentene ble
 kjempefornøyde da de oppdaget den. Lille My har bedt pent om at den får
 henge i det nye film-/ungdomsrommet når det blir ferdig. TV-stua den
 egentlig skulle hengt i, har fått andre bilder for lengst - så da
 får  hun det nok som hun vil denne gangen :)

lørdag 26. mars 2011

Film-/ungdomsrom - har endelig bestemt meg!



Nå er valget endelig tatt, og materialer til den ene langveggen er bestilt. Det har vært mye frem og tilbake om akkurat denne veggen, så det føles godt å være i mål!


Det begynte med en idé om å bruke en mursteinstapet fra Mr Perswall. Jeg liker godt den røffe overflaten til murstein, men etterhvert ble jeg i tvil om tapeten ville gi den ønskede overflaten - eller om det ville se veldig uekte ut. 


Dermed var det bare å lete videre, til jeg fant denne veggen, som er uhøvlet og beiset. Det ville gi den ønskede røffe overflaten, og vil ihvertfall ikke se uekte ut siden det er akkurat det det gir seg ut for å være. 


Det ideelle ville være å bruke overliggere fra uhøvlet kledning, lagt tett inntil hverandre. Problemet er at treet krymper, og det ville ikke være så pent når man ser isolasjonen i sprekkene ;) Handymannen fant denne utvendige kledningen - dobbelfals rettkant, som ville gi noe av samme effekten. Jeg synes kanskje litt mye av falsen ble synlig, men hvis ikke vi fant noe bedre fikk jeg bare leve med det.

 

Derfor var gleden stor da vi så en reklame for Moelvens nye Rough Panel. Det er uhøvlet panelbord med not og fjær, som gir akkurat den effekten jeg ønsket. 


Den leveres i sort titan, som på dette bildet, og i hvit. Problemet da var bare at jeg skulle ha veggen grå - ikke så mørk som svart titan. Jeg ringte derfor produsenten, og da jeg til slutt fikk snakke med rett person, fikk jeg vite at de faktisk hadde produsert en pakke ubehandlet Rough Panel. Jeg kontaktet en lokal forhandler, og de ville gjerne bestille for meg, men da han ringte inn bestillingen fikk han beskjed om at de bare hadde svart og hvit. Heldigvis hadde jeg notert meg navnet og nummeret til han som jeg hadde snakket med, så da fikk de bestilt likevel ;) Vi skal ha panelet stående, som på bildet med den sølvfargede veggen. Jeg likte også fargen på den veldig godt, men Jotun leverer ikke sølvlasuren lenger. Da gjenstår det å finne riktig gråfarge på beisen, så det får bli neste ukes utfordring :) 


fredag 25. mars 2011

Tidsreise...


I dag har vi vært en tur i Kristiansand. Det er byen jeg ble "voksen" i, studentbyen min, byen hvor jeg fikk mine første ordentlige jobber, og byen der begge jentene mine er født. 12 år bodde jeg her. Jeg parkerte i Kristian IVs gate, og da fikk jeg noen flashbacks fra tidligere tider gitt! Butikker jeg oppfattet som "utgamle" allerede for 20 år siden, var der fremdeles! Jeg kan ikke huske om skiltet til Kårikstad var sprukket allerede da, men det skulle ikke forundre meg... Jeg har planer om å lage en sittebenk i spisestuen, og den skal ha en madrass på. Jeg hadde tenkt å kjøpe en fra Jysk og kutte til selv, men jeg tror jammen jeg må ha en tur hit igjen istedet. 


Hos Wenche var dessverre utstillingen tatt ned, sikkert for å skifte til vårmoten. Jeg må innrømme at er ganske nysgjerrig på om motene til hennes kunder har endret seg mye siden 90-tallet...



På andre siden av gaten - på Solsiden - var det skjedd store endringer. Der lå nye små butikker på rekke og rad, med gjenstander du finner igjen på mang en interiørblogg. På en måte følte jeg at de to sidene av gaten representerte to helt ulike tider! Litt lenger bort i gata, lå et par butikker som var nye og "hotte" i studietiden  - og som så helt like ut fremdeles! Er det rart jeg følte det var som en tidsreise å gå gjennom gada i dag?

Ønsker alle en super helg! Her skal den brukes til å planlegge videre på Film-/ungdomsrommet ;)


torsdag 24. mars 2011

Gevinsten er på plass!


For ikke lenge siden, vant jeg en giveaway for første gang - hos Beate med den herlige bloggen Husets Hjerte. For et par dager siden kom gaven i posten, og nå har den funnet sin plass. Skulle nesten tro hun visste akkurat hva jeg manglet på denne hyllen! Sammen med hjemmelagede bilder i rammer fra IKEA, og bokstaver fra Kræmmerhuset, ga den akkurat det "lille ekstra" som manglet.


Fargene og størrelsen stemte helt på en prikk her på soverommet, og nå er jeg endelig fornøyd med sammensetningen på bildehyllen. Når man kan få uventet hjelp som dette til å fullføre et "prosjekt", kan man jo ikke annet enn å være veldig fornøyd! Tusen, tusen takk Beate ♥



onsdag 23. mars 2011

Skal, skal ikke....

Jeg har veldig lyst på en kjøkkenøy. En som er fredet fra post, skolebøker, handleposer fra hobbybutikken og alt annet som samler seg før man vet ordet av det. En som har kjøkkenmaskin stående i hylla under, så det er bare og løfte den opp, hive oppi ingrediensene, lese avisa, og så kunne gå løs på å trille ut rundstykker eller boller eller annet godt - UTEN å måtte rydde og vaske seg fram. En benkeflate som bare står der og roper på å bli brukt til noe liksom. Er det mulig tro? Eller vil den også fylles opp, og stå der og le av meg og bolletrillerbakedrømmene mine. 



Det står nemlig en i en garasje ikke langt unna meg, omtrent ubrukt, men forvist på grunn av behov for mer skapplass. Vi må ta vekk skrivebordet på kjøkkenet for å få plass, men vi sitter jo med hver vår bærbare i stuen eller ved spisebordet uansett - så vi kan sikkert klare oss uten skrivebord. Det er jo fylt opp med post, skolebøker, handleposer fra hobbybutikken - så spørsmålet er om det bare flytter etter, eller om vi klarer å holde bakeplassen klar slik at vi kan gjøre alle bakedrømmene vår om til virkelighet... Hva tror du?

lørdag 19. mars 2011

Swedese Tree



Jeg drømmer om et Swedese Tree. Et til å ha i gangen, som bare gjester henger tøyet sitt på, slik at det til "hverdags" er synlig i hele sin vakre figur. Det eneste problemet er at det pr i dag slett ikke er plass til noe tre i gangen. Den er fylt opp med skoskap, kleskap, knagger og tre dører. På svært få kvadratmeter. Hallen på innsiden er det heller ikke plass, for den er også fyllt opp med enda flere skoskap, klesskap, hyller og oppslagstavler. Jeg lurer på om vi må innføre kjøpestopp så vi kan kvitte oss med et skap eller to etterhvert... Da jeg var i byen sist, hadde de ett hvitt tre på ryddesalg. Heldigvis slo fornuftsgenet inn rett før gjerningsøyeblikket, så det ble igjen i butikken da jeg gikk ut ;)



Jeg kunne selvfølgelig hatt det på soverommet - istedet for stige - men det rommet ser jeg stort sett i mørket (siden jeg er B-menneske og min kjære er A-menneske) så det er ikke så mye jeg får glede av det der...Vi har en plan om å bygge inn deler av det overbygde partiet ved ytterdøren (ja kjære, jeg vet det ikke blir i år!). Da hadde vi fått noen flere kvadratmeter, og jeg kunne hatt et vegghengt tre på endeveggen. Det behøver vel strengt tatt ikke være svensk, så kanskje jeg rett og slett må vise Handymannen prislappen likevel - så produseres det kanskje en Sørlandsk variant istedet ;)

torsdag 17. mars 2011

Stille for Japan



NIB har i morgen en aksjon stille for Japan. Det blir stille på deres side, og de oppfordrer alle til å sette av noen minutter til å tenke over hva de kan gjøre for å hjelpe. Det blir stille her også, og en drøm hadde jo hvert hvis NIB siden hadde vært full av bloggroller med dette bildet... Vi klager over snø og kulde, og lengter etter vår. Det har vi selvfølgelig lov til, men la oss også være takknemlige for hvor heldig vi er plassert på denne kloden. Forskånet for det meste, sammenlignet med så uendelig mange andre mennesker. Vi gjør alle våre egne valg når det gjelder å sende bidrag til organisasjoner som hjelper mennesker i nød. For meg er det organisasjonen Røde Kors som ligger mitt hjerte nærmest - både nasjonalt og internasjonalt. Ved å trykke på linken får du mer informasjon om hvordan du kan bidra.

onsdag 16. mars 2011

Oliver Furniture

Når vi - forhåpentligvis snart - er ferdig med film/ungdomsrommet ved siden av stuen, skal alle bokhyllen fra spisestuen flyttes inn der. Dermed blir veggen tom, og jeg er litt usikker på hva jeg skal ha der. Den opprinnelig planen var en lang lav skjenk. Det hadde også vært fint med en lang benk, så vi kunne flyttet spisebordet nærmere veggen. 



Denne benken fra danske Oliver Furniture, hadde passet fint. Den finnes i både hvit og svart, den hvite vil passe best mot den mørkegrå  veggen. Firmaet produserer enkle skandinaviske møbler, designet av Søren Rørbæk. Inspirasjonen finner han i det enkle sommerhuslivet ved havet.


Fra samme leverandør fant jeg også en stige jeg godt kunne hatt. På soverommet står det en trimsykkel, som i hovedsak brukes til å henge klær på (som ca 90 % av andre trimsykler på soverom...). Sykkelen skal inn i den ene enden av film/ungdomsrommet - som også blir trimrom og gjesterom - og da hadde en slik stige passet fint til å henge tøy på. 


Jeg har alltid hatt stor sans for ting som kombinerer flere funksjoner. Denne hyllen har avtagbare kasser, som er enkle å ta med seg dit man skal bruke tingene, og enkelt når det skal ryddes igjen. Kassene kan også brukes til dukkeseng, bil, båt - bare fantasien setter grensene... Me like!

tirsdag 15. mars 2011

Jeg vant!


Jeg pleier aldri å vinne noe som helst, men i dag har jeg faktisk gjort akkurat det!


Beate med den nydelige bloggen Husets Hjerte har hatt Giveaway, og jeg har vunnet et fint emaljeskilt! Jeg har flere tanker om hvor dette kan passe inn - både her hjemme og på hytta - så nå er det 
bare å vente i spenning til postmannen kommer med pakke til meg :)

I tillegg har jeg fått to awarder i dag, så jeg kan absolutt
si at i dag har blogging gjort dette til en 
flott dag :))) !


mandag 14. mars 2011

Jeg har fått en utfordring...


...og det betyr at vi måtte gjøre dette rommet her helt ferdig. Godt med et spark bak av og til!
Flere bilder herfra kommer om ikke lenge, både her - og der... ;)

Ønsker deg en riktig fin uke!


torsdag 10. mars 2011

Om å la tiden jobbe for seg...

Nå har det vært stille her på bloggen noen dager, både frivillig og ufrivillig. Vi har hatt en nydelig vinterferieuke på hytta, med drømmeforhold i bakken. De siste dagene har det vært en kamp mot virus her i heimen, og det er PCen som ser ut til å være den vanskeligste å kurere. 


PCen blir neppe frisk av seg selv, men for oss andre kan det være greit å la tiden jobbe for seg. Det gjør den også i Siren Elise Wilhelmsens Knitting Clock. Dette er en av mange norske design som har fått plass i utstillingen 100% Norway og i Norsk Designråds konkurranse Unge talenter. Ganske besnærende tanke å la "tiden" produsere noe også ;)